Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа не е ништо викендов ми дојде едно другарче, и ќе играме атлетика, и уклучувам 100 метри спринт и го оставам него прв. И му викам ајде сега ти прв почнувај да трчаш, и детево фати да трча накај телевизор еј се залепи до телевизорот и вика слабо изгледа а?

Баш ми е жал што не го снимав би било хит хахахахахах

Ок очекувано после толкава продажба да се спрема нешто ново. Покрај тоа што EPIC најави нешто ново од Gears of War потчно Gears of War EXILE

gears-of-war-exile.jpg

Никој не знае што е, можеби двата дела во еден, можеби посебен дел каде што ќе има за да се поврзи приказната но се верува и дека ќе има подшка за кинект.

Е сега што е битно вработен во Мајкрософт Scobleizer најави дека Април е месецот кога ќе ги прикажат вториот бран на игри за кинект. Ги нарече како "mind blowing" па е интересно е да се види какви се игри ни приготвуваат. Се надевам дека ќе биде нешто ново и невидено.

ОК ова е веќе интересно, Virtual Tennis ќе подржува и КИНЕКТ. До пред 1 недела беше само екслузивно за мове, но сега се сели и ќе има и КИНЕКТ подржка. Како ќе работи и што незнам.

Ни застана темава па да ја размрдаме малце.

ИМА ЛИ ГЛУМЦИ НА ФОРУМОВ

Играва врска ќе нема, ама барем ќе се изнатресам зелени, и ќе се смеам.

Gun_pose_1296503016.jpg

Игра која ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ИГРА И СЕДНАТ. Значи не мора да се биде станат цело време за да играш, си седнуваш на кауч и мафташ :). Ќе се игра со рацете како ќе биде пукањето ненам ништо но гледам кога ќе правиш некој мимики со рацете ги врти пиштолите. А ќе се пука највероватно во стилот пинњао пинњао. Лоокинг гоод, штета што иограва ќе биде само за xbox live.

listing.jpg

EA games нема да додадат подршка ни за кинект ни за мове за round 4. Но признаваат дека пробувале со кинект и изгледало доста добро. Така да не е исклучок да има надградба, или да има некој мини игри за вежби или слично во играта. (понатака). Јас од моја гледна точка не би сакал, дека боксот би те скапнал за нецели 5 минути.

listing.jpg

Кој сака да пее, ќе има и тоа.

ssx-kinect.jpg

SSX игра за кинект - односно Snowboard Supercross игра за кинект. Каква и да е ќе биде интересно, има неколку игри што работат на овај начин одлично е. Финти би се правеле многу лесно, се наведнуваш за залет, налево надесно за вртење. ОДЛИЧНО е. Чекаме повеќе детали. Играва ќе биде од EA Games кој очигледно почнуваат да го сакаат кинект.

ubisoft-kinect-lineup-invite-530w.jpg

Ubisoft засега има најмногу игри за кинект, кажаа уште на почеток дека им се свиѓа и дека ќе го подржуваат. НО последната изјава што ја дадоа е интересна

We will be bringing some of the industry’s most innovative offerings to Kinect soon. I think we can propose Kinect versions of all the brands that we’ve got, but it is down to the production team. I can’t announce anything, but we will have something for everyone, that I can assure you.

Значи ќе прават нови игри, но и ќе додаваат подршка за веќе постоечките игри. Ассасинс креед, Спринтел селл, Рејн бо 6, Принце оф Персија.

listing.jpg

Последното е само румор, дека EA гејмс ќе додаде подршка за кинект за SIMS 3. Ја има веќе на конзолите, па со еден паџ тоа би било решено. Не ја играм и не ме интересира.

Епа народе е толку од мене за сега, го чекаме бранот на игри во Април, а како што гледаме игри се најавуваат секој ден. Ако уште се продава кинект како алва ќе се најавуваат и по 2 :)

Attachments

• listing.jpg
    listing.jpg
    38,8 KB · Прегледи: 2
  • ubisoft-kinect-lineup-invite-530w.jpg
    ubisoft-kinect-lineup-invite-530w.jpg
    41,5 KB · Прегледи: 2
Кога ќе дојде темава срам ми е да пишувам, ама ајде што ќе правиш. Додека зборував дека се најјавуваат нови игри за кинект НОН СТОП во меѓу време најавија НОВА.

michael-phelps-xbox-kinect.jpg

146500p.jpg

GameFly lists Kinect shooter Heavy Fire: Afghanistan

Ете хард кор што барате. Како ќе се игра појма немам искрено ама сакам да видам.

high-voltage-2k-kinect.jpg

New Kinect Game!

In an interview with the studio boss from High Voltage and Eurogamer, the following news was revealed:
It’s not announced yet. We’re doing that with 2K. It’s a licensed game. That’s our bread and butter as a developer. That’s how we’ve stayed in business for almost 18 years. We don’t develop for just one hardware. We don’t develop for just one genre of game. We don’t develop with just one publisher. We’ve diversified all the way through.
An announcement is planned for “around GDC”. The game will launch this year. This game works well with or without the Kinect. It’s supported as a device, so if you have the device it works very well, but I don’t think it’s this brilliant, genius idea.
It works really well because it’s a 360 game. I don’t think it necessarily works really well because it’s a Kinect game.

Почнува страв да ме фаќа искрено некако премногу игри ќе се соберат. Него ја чита некој воопшто темава? Варго кажи за мовот нешто дали си задоволен направи некое кратко ревју.

Кој сака да го купи кинект сега може и од кај драган www.idc.com.mk за 190 евра.

Џои,
FPS на Мув > FPS на Кинект. Ова го дефинира една игра KILLZONE3. Case Closed.

Џои,
FPS на Мув > FPS на Кинект. Ова го дефинира една игра KILLZONE3. Case Closed.

Чекај мове ќе купуваме само за FPS игри? Ќе играме килл зоне и уште некој други кој можеме да ги играме со контролер? И КОЈ 99% ќе бидат играни со контролер? Каде е иновативноста каде е се игрите кој би го искористиле целосниот потенцијал на мувот?

П.С

Case is NOT closed

Чекај мове ќе купуваме само за FPS игри? Ќе играме килл зоне и уште некој други кој можеме да ги играме со контролер? И КОЈ 99% ќе бидат играни со контролер? Каде е иновативноста каде е се игрите кој би го искористиле целосниот потенцијал на мувот?

П.С

Case is NOT closed
Aбе незнам вие за што ќе купувате Мув, јас знам дека 90% од игрите што планирам да ги купувам за Мув ќе бидат ФПС или ТПС.
Значи сакаш да ми кажеш дека е подобро да има 2 Килзоне игри, така ? Една само за Мув, а друга за со контролер бидејќи вие сакате да ја играте со контролер. Епа извини ама не сме богаташи сите. Ќе си ја играм јас Килзон3 на ПС3 и со контролер и со Мув и на 3Д и ко-оп за 50евра, а ти купи си 4-5 игри што имаат само по една од овие работи и фрли 200евра на нив. Во секој поглед е полошо дури и место ќе ми зафаќаат 4 опаковки за игри...
За ФПС- Case Closed.

Епа извини ама не сме богаташи сите. Ќе си ја играм јас Килзон3 на ПС3 и со контролер и со Мув и на 3Д и ко-оп за 50евра

Тотално те подржувам само ние сиромавите можеме да си дозволиме пс3 мове игри и 3д тв.

Тотално те подржувам само ние сиромавите можеме да си дозволиме пс3 мове игри и 3д тв.
Абе ме разбра што сакав да кажам. Се разбира дека и јас немам 3Д и такви ствари ама многу е подобро една игра да има повеќе опции одколку да биде само сконцентрирана за 1. Килзон не само што има се ама и е толку добро направено што те остава без зборови.

xlarge_gears_kinect_kotaku.jpg

Слика прототип кога пробувале порано кинект и геарс оф вар. Не ми се допаѓа :).

НЕка не се осмелуваат да направат Гирс со Кинект или кје има последици ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom