Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Браво браво. Ама треба повеќе да го вметнуваат кинектот во познатите ексклузиви за Xbox ( супер се вестите дека Алан Вејк 2 веројатно ќе има кинект подршка, посебно за Joey :) ). Пример зошто не направат подршка на некои познати ФПС ексклузиви за Xbox. Да имав 360 мене тоа би ме натерало да земам кинект. Сега за сега око ми фаќа само Steel Battalion. Aма сепак зависи од тоа каков жанр игри сакаш. За тебе Џои, сигурно ако има некој bundle со Алан Вејк 2 и кинект би го земал, така ?

Кажаа дека нема да се прават со подршка игрите кои досега излегле. Со тоа би се копирале сони, а и тоа е еден вид неуспех. Што ќе правиме ајде до сега што излегло направиго со подршка за мове и ХД да се множат експлузиви нека купуваат децата. Зошто поѓаволите ми треба нешто такво? Само да се реши проблемот со упдејтот и јас Kinect го порачувам, кога и од каде ќе ви кажам кога ќе дојде време :)

убав пост на joey ме заинтересира да побарам што не очекува за ps move ама нема баш мн. објавено
http://forum.kajgana.com/member.php?5327-Joey

TV Superstars - 6.5
The Shoot - 6.5
Time Crisis - 6.0
John Daly's Prostrike Golf - 6.0
Brunswick Pro Bowling - 5.5
Racquet Sports - 4.0
Eyepet - 6.5
Start the Party - 6.5
Kung Fu Rider - 4.0
Sports Champions - 7.5

Горе долу тие се, има паџ за heavy rain со мове има далеку послаби отцени отколу оригинал, нба2к11 добива паџ за мове Фебруари и богами тоа е тоа. И двете работи се добри но сепак на почеток многу битни се игрите. Јас стварно неможам да сватам што ли прават сони со парите? Ајде гледаме мајкрософт фрла на реклами, инвестира во лајф и што ли не.... а Сони? Каде одат парите на фрижидери правење можеби? Нека не штедат нека фрлат некој денар за игри за мовот.

Али реалноста е дуга работа ви текнува ли на оваа слика

usegearheader.jpg

на кого му треба пс мове за пинк понг, кога ќе можам во рака да си држам оригинал рекет во рака? На кого му треба мове ќе можам гласовно да си комуницирам и давам наредби во игрите? И на крај каде ќе биде мове кога ќе играм со џојстик и со кинект во комбинација?

Еве нешто прекрасно

Rumor: Gears of War Coming to Kinect

Ако ова е вистина, незнам што да кажам стварно. Гејмингот ќе стане едноставрно поубав :)

--- надополнето ---

За нецели 10 дена продадени повеќе од 1 милиони примероци на кинект. Е тоа се вика успех, стварно ќе стигнат до 5 милиони до крај на оваа година изгледа

Не дека сум некој xbox фанбој, но конкретно за кинектот, можам да кажам дека навистина направија нешто специфично и каде каде подобро од move или Wii.
Технологијата, начинот на кој функционира, и што се може да се постигне со неа (конзолашка mmo каде што ќе отварате торби, и ќе фрлате spells со движења на рацете anyone?) е навистина научнофантастична. За разлика од Sony кои го копираат вии, и вии, кој сега почна да продава онакви реквизити какви што имав пред дваесет години, пушка, не знам каков волан, што на крајот ќе завршат во подрум, Microsoft реши да отиде во друг правец.
Се надевам дека технологијата ќе успее ( а нема причина да не успее) и дека ќе биде воведена во компјутерите и ошшто во секојдневниот живот. Уште еднаш , баво за Microsoft, повторно покажаа дека нема нема ќе извадат нешто револуционерно.

[video]http://www.youtube.com/user/IGNentertainment#p/u/7/kjyVs0pPXTk[/video]

Не сум само јас што мисли така :)

Од котаку коментарот за Gears of War и Kinect.

Запазете го сликчето:
500x_gears_kinect.jpg

xD

Ако ја прават геарс оф вар на кинект нема да биде само на кинект, 100% ќе има да играш на контртолер и некој работи да ги правиш со кинектот. Можно е ова да се случи дека требеше да излезит април 2011 (ја презентираа на е3, што значи колку толку била спремна) и сега ја одложија за 2011 при крајот. Хмммм можно е...

--- надополнето ---

Прво ова

Па ова

Што ли се ќе може кинект?

Одвојте 2-3 минути да видите што прави братов

Ептен јако браво за братот, и за кинектот :)

Конечно тоа што го зборувам цела година почнаа сите да го потврдуваат. Дури му вика НИКОЈ од игн не е возбуден за мове е тоа е премногу омраза :). И двете работи се убави, но разликата е тоа што кинектот има иднина додека мовот нема. Мовот е веќе искористен максимум и тоа е тоа, нема што да се експериментира со него тоа што го гледате сега со игрите така и ќе остане.

До каде стигна Кинект со лагот што го имаше, дали сеуште каснат движењата??

До каде стигна Кинект со лагот што го имаше, дали сеуште каснат движењата??

Зависи од играта, на некоје катастрофа а на некој неможеш да забалежеш дека воопшто има лаг. Барем така викаат :)

еве нешто вакво чекаше цел свет од кога го најавија кинект

еве нешто вакво чекаше цел свет од кога го најавија кинект
Don't you think this is far more easier by moving the mouse instead of moving YOUR WHOLE BODY??? :nesum:

Али у секој случај идеме накај технологијата од Minority Report. Холивуд станува реалност :icon_lol:

Еве за тоа што зборувам цело време,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom