PlayStation 4

Гледам на темава никој не се буни за наплаќањето на онлајн мултиплејерот на РЅ4. Или ќе купиш псн плус или нема играње оналјн мултиплејр. Чекам мислење од тие што број еден аргумент за РЅ3 им беше дека бесплатно играат онлајн за разлика од 360. А сега што правиме?

Гледам на темава никој не се буни за наплаќањето на онлајн мултиплејерот на РЅ4. Или ќе купиш псн плус или нема играње оналјн мултиплејр. Чекам мислење од тие што број еден аргумент за РЅ3 им беше дека бесплатно играат онлајн за разлика од 360. А сега што правиме?

Тоа релано мораше да се направи. Милиони корсници серверите траба да се одржуваат.

Ама те молам не ги провоцирај вака, ќе бараат да те банираат :pos:
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 14:17 ---
Дали Kinect е шпионска алатка или не, останува на секој сам да дојде до свој личен став околу тоа прашање, но може да се ослободи од таквите стравувања кај PlayStation 4 бидејќи не е задолжителна употребата на PlayStation Camera, ниту е задолжително поврзувањето на Интернет барем еднаш во 24 часа за да може да се играат видео игри и за да работи конзолата.

Очигледно не ја сваќаш технологијата и моќноста на Кинект.
Кога ќе влезеш во соба ќе те препознае, кога му зборуваш те слуша, кога му мафташ те регистрира. Ако не си го пробал кинект до сега не знаеш колку интересна технологија е . Новиов да не правам муабет колку светлосни години е понапред од стариот.

Токму затоа е потребно цело време да биде приклучен, сега можеш да се буниш ти колку сакаш, но кога би имал такво нешто во твојата дневна верувајми мислењето ќе ти биде сменето.

на псн плус даваат по 12 игри месечно бесплатно од кој 3-4 ААА.... доволно е мислам
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 14:22 ---
Тоа релано мораше да се направи. Милиони корсници серверите траба да се одржуваат.

--- надополнето: 15 јуни 2013 во 14:17 ---

Кога ќе влезеш во соба ќе те препознае, кога му зборуваш те слуша, кога му мафташ те регистрира. Ако не си го пробал кинект до сега не знаеш колку интересна технологија е . Новиов да не правам муабет колку светлосни години е понапред од стариот.

Токму затоа е потребно цело време да биде приклучен, сега можеш да се буниш ти колку сакаш, но кога би имал такво нешто во твојата дневна верувајми мислењето ќе ти биде сменето.

дечко оваа технологија е одамна застарена се вика куче, ја на кучето кому зборувам ме слуша и кога влагам дома ме препознава.... ништо посебно

на псн плус даваат по 12 игри месечно бесплатно од кој 3-4 ААА.... доволно е мислам
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 14:22 ---

дечко оваа технологија е одамна застарена се вика куче, ја на кучето кому зборувам ме слуша и кога влагам дома ме препознава.... ништо посебно

Ти си првиот човек на планетава земја (и пошироко) што вика дека не е ништо посебно.

Тие кои сакаат да играат онлајн, ќе мораат да платат, а тие кои не сакаат нема да играат онлајн, или ќе чекаат да се појави хак со кој ќе може да се заобиколи ваквото ограничување.

За PlayStation Plus знам дека нуди дури 12 бесплатни видео игри месечно, оти немет платно, за 15 евра за 3 месеци се разбира :D , но откако PlayStation 4 ќе биде пуштен во продажба или порано, не знам кога точно, ќе биде дозволена опција и за месечна претплата од 5 евра.

За Xbox Live Gold знам дека од јули 2013 ќе почне да нуди дури 2 бесплатни видео игри месечно, почнувајќи со Assassin's Creed 2 и Halo 3, бесплатни оти немет платно, исто така за 5 евра месечно. :D

На темата за Xbox One на форумов веќе се шпекулира дека нема да може да се играат видео игри за Xbox One во Македонија бидејќи Xbox Live не е достапен во Македонија, а ќе мора конзолата барем еднаш во 24 часа да се поврзува на Интернет за да може да се играат видео игри.

На официјалната страна на Sony Entertainment Network Store има доста нејаснотии.

Од државите на Балканот, на листата на држави ги има само Бугарија, Грција, Хрватска и Турција, додека сите останати држави на Балканот, вклучувајќи ја и Македонија (и Србија и Романија во кои има официјални веб сајтови на PlayStation, за волја на вистината, српскиот официјален веб сајт на PlayStation не е освежен со нови информации уште од април 2011, но романскиот официјален веб сајт на PlayStation е со најнови информации заклучно со 13 јуни 2013) ги нема на листата.

Доколку некој мисли дека ова зависи од членството во НАТО и/или во ЕУ, слободно може да го батали таквиот став, бидејќи и Словачка, Литванија, Летонија и Естонија се полноправни членки и на НАТО и на ЕУ, па сепак ги нема на листата на официјалната страна на Sony Entertainment Network Store.

Во Јужна Америка има официјални веб сајтови на PlayStation во повеќе држави - Колумбија, Венецуела, Перу и ред други, но на листата на официјалната страна на Sony Entertainment Network Store ги има само Аргентина, Бразил и Чиле.

Дефинитивно Сони имаат проблем со нивните веб сајтови, ќе треба да чекаме да излезе PlayStation 4 во продажба за да видиме дали ќе има ограничувања во употребата на PlayStation Plus врз основа на тоа од која држава е корисникот или не.

Темата е PlayStation 4, а не хејтање на PlayStation 4 или на Xbox One, затоа и немаме причина зошто да бараме банирање или да ги сметаме веќе познатите факти за провокација.

Сите факти се добредојдени, и позитивни и негативни, бидејќи идните корисници на PlayStation 4 заслужуваат да знаат на што планираат да ги потрошат своите пари.

Ти благодарам за непотребното просветлување со веќе познати информации.

Очигледно правиш генерализација со критиките упатени кон употребата на Kinect, па доаѓаш до заклучок дека секој кој ги критикува карактеристиките на Kinect по автоматизам не го сака Kinect.

Мене лично ама ич не ме интересира Kinect и не планирам да го користам бидејќи повеќе ми се допаѓаат вибрациите од контролерот со кои го чувствувам гејмплејот во моите раце, отколку да му мавтам и/или да му зборувам на екранот.

Но критиките упатени кон Мајкрософт за Xbox One околу Kinect се поради задолжителната потреба од тој уред да биде поврзан со конзолата. Мајкрософт изјавија дека уредот ќе може да се исклучи софтверски, но сепак ќе мора да остане хардверски поврзан со конзолата за истата да работи.

Има соодветна тема на форумов за Xbox One, таму коментирај за Xbox One и за Kinect, на оваа тема се коментира за PlayStation 4 и за разликите помеѓу PlayStation 4 и Xbox One.

А кога сме кај самите разлики, останува фактот дека PlayStation Camera ќе биде дополнителен уред за PlayStation 4 кој не мора задолжително да се користи за да работи конзолата, додека кај Xbox One тоа нема да биде случајот со Kinect. Ваквата разлика придонесува за пониската цена на PlayStation 4 и за помалку стравувања околу приватноста на корисниците на PlayStation 4.

Ти си првиот човек на планетава земја (и пошироко) што вика дека не е ништо посебно.

Можеби Niggersinparis не е заинтересиран да му мавта и/или да му зборува на екранот, тоа е негов личен избор, исто како и на многу други не само на форумов, туку и на планетава, бидејќи доколку не си знаел, многумина не го користат Kinect не бидејќи наводно не можат финансиски да си го дозволат, туку бидејќи не сакаат да го користат.

Огромната побарувачка на PlayStation 4 во првите недела дена од кога конзолата беше прикажана на конференцијата на Сони на Е3 2013, го убеди Амазон да почне да продава нови изданија на конзолата со видео игри кои треба да излезат во текот на 2013 година.

Покрај Launch Edition изданието на PlayStation 4 кое е веќе распродадено и Standard Edition изданието на PlayStation 4 кое ќе биде пуштено во продажба најдоцна до 31 декември 2013, а се продава во Северна Америка по цена од 399.36 американски долари, на Амазон се појавија нови изданија на PlayStation 4 кои доаѓаат со различни видео игри, а некои од тие изданија доаѓаат и со едногодишна претплата на PlayStation Plus, така што математиката говори дека едногодишната претплата на PlayStation Plus кај овие изданија доаѓа со попуст од 10 американски долари.

Овие нови изданија на PlayStation 4, исто како и Standard Edition изданието, ќе бидат пуштени во продажба најдоцна до 31 декември 2013. Амазон гарантира дека доколку бидат однапред нарачани, овие изданија ќе бидат испорачани најдоцна до 31 декември 2013, иако се разбира, не гарантира дека ќе бидат и доставени на истиот ден до купувачите поради оддалеченоста помеѓу базите за испорака на Амазон од една страна, и адресите на купувачите на кои треба да им бидат доставени нарачките од друга страна.

Новите изданија кои може да се нарачаат однапред, односно пред истите да бидат пуштени во продажба се:

http://www.amazon.com/PlayStation-4..._1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1371330784&sr=1-1

Battlefield 4 and PS Plus Launch Bundle - $499.90
Killzone and PS Plus Launch Bundle - $499.90
Knack Launch Bundle - $459.98
Watch Dogs Launch Bundle - $459.98

Од видео игрите најавени за PlayStation 4, на Амазон веќе може однапред да се нарачаат видео игри за кои се очекува да бидат пуштени во продажба најдоцна до крајот на 2013 година, а може однапред да се нарачаат и видео игри за кои е најавено дека ќе бидат пуштени во продажба во 2014 година.

Меѓу најавените видео игри за кои се очекува да бидат пуштени во продажба најдоцна до крајот на 2013 година, а може однапред да се нарачаат, спаѓаат:

Assassin's Creed IV: Black Flag - $59.99
Battlefield 4 - $59.96
Driveclub, ексклузивна за PlayStation 4 - $59.96
FIFA 14 - $59.96
inFAMOUS: Second Son, ексклузивна за PlayStation 4, најавена е за 2014 година, но Амазон гарантира дека истата ќе биде пуштена во продажба најдоцна до 31 декември 2013 - $59.96
Killzone: Shadow Fall, ексклузивна за PlayStation 4 - $59.96
Knack, ексклузивна за PlayStation 4 - $59.96
Madden NFL 25 - $59.99
Watch Dogs - $59.99

Има и најавени игри кои може однапред да се нарачаат, а за кои сеуште не е најавено дали ќе излезат до крајот на 2013 година или понатаму.

Објавен неофицијален датум на излегување во продажба на PlayStation 4.

Според британскиот дневен весник The Sun, PlayStation 4 ќе излезе во продажба, барем во Велика Британија, наводно на 21 ноември 2013, на точно недела дена пред Црниот Петок 2013, денот во годината кога во САД се продаваат производи по екстремно ниски цени, кој оваа година е планиран за 28 ноември 2013.

Доколку ова е вистина, тогаш сигурно Сони се подготвени за масовна побарувачка не само по редовни, туку и по екстремно ниски цени, додека Xbox One се очекува да биде пуштен во продажба дури 2 дена после Црниот Петок 2013, односно на 30 ноември 2013.

deciden sum da zemam sony 4, ali za piratsko igranje, ne mozam da si dozvolam striktno originali da igram.
od prethodnoto iskustvo so 3kata, koga od prilika bi se ocekuval hak za 4kava, mada znam deka razlicna prikazna se vo toj pogled, vaka, na tepka muabet :D

deciden sum da zemam sony 4, ali za piratsko igranje, ne mozam da si dozvolam striktno originali da igram.
od prethodnoto iskustvo so 3kata, koga od prilika bi se ocekuval hak za 4kava, mada znam deka razlicna prikazna se vo toj pogled, vaka, na tepka muabet :D

За разлика од 3-ката овај ќе биде многу лесно хакован. Xbox one токму заради тоа имаше побарување за онлајн секоја 24 часа.

Ништо чудно да ги средат уште во првите 2-3 месеци

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Легендарниот гуру од областа на видео игрите и главен дизајнер на PlayStation 4, Марк Церни, го опишува својот пат од почетокот на својата кариера како дизајнер на видео игри за Атари, па се до главен дизајнер на PlayStation 4, притоа спомнувајќи дека PlayStation 4 можел да доаѓа со уште појак графички процесор, но тоа само дополнително ќе им ја отежнело работата на програмерите на видео игри.

Наредните 47 минути можеби не би им биле интересни на гејмерите, но дефинитивно би биле повеќе од важни за производителите и издавачите на видео игри.

Дефинитивно PlayStation 4 е многу помал и понизок отколку што мислев кога Сони за прв пат го прикажа на E3 2013.

Очигледно Ендру Хаус е низок, со оглед на фактот дека додека го држеше PlayStation 4 во рацете, конзолата ми делуваше ептен голема.

Дизајнот на 4-кава не ми се допаѓа.Слим варијантата на 3-ката според мене има најдобар дизајн од сите до сега.

Најубаво за нас Македонците по 2-3 години хак, таман цената кога ќе се спушти на 200-300 евра кај нас. :D

Дизајнот на 4-кава не ми се допаѓа.
па ова е првиот ''фет'', ќе искочат уште 2 слим варијанти, почекај :D
Слим варијантата на 3-ката според мене има најдобар дизајн од сите до сега.
а ПС2 вториот слим модел?
http://i492.photobucket.com/albums/rr283/dalenodale/Untitled-1copy.jpg
тенок ко хартија и лесен ко пердув :D

Најубаво за нас Македонците по 2-3 години хак, таман цената кога ќе се спушти на 200-300 евра кај нас. :D

На Фејсбук профилот на Пан Европа пишува дека почетната цена на PlayStation 4 би требало да биде 24.990 денари, а до пред година дена и PS3 Slim се продаваше за цена пониска од оваа за 1.000 или 2.000 денари.

Тие кои се заинтересирани, доколку ја нарачаат конзолата сега, ќе им следува попуст од 2.499 денари, претпоставувам дека услов за ова ќе биде однапред да платат за конзолата, а не само да остават капар од, да речеме 1.000 денари како што е во случајот со повеќето фирми кои продаваат производи од областа на информатичката технологија.

Јас лично во повеќе наврати имам нарачувано хардвер од разни фирми низ Скопјево, чија што цена се движела од 200 евра па нагоре, а сум оставал капар од само 1.000 денари, но лично не верувам дека тоа е случајот и со Пан Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom