PlayStation 4

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.578
Поени од реакции
18.915
Go apdejtirav firmware-ot na 12 i odednas kontrolerot pocna cudno da se ponasa, preku Bluetooth konekcija celo vreme se diskonektira, ps kopceto ne reagira koga stiskam na nego za povtorno da se povrzam tuku moram zaedno so share kopceto za da ja prepoznae konzolata za da povrzam, i za nekolku sekudni pak se diskonektira. I taka celo vreme. Preku usb konekcija mi iskaca quick menu, sto ustvari se desava koga se stiska ps kopceto nekolku sekudni. I veke nevozmozno e za igranje.

Vo safe mode ne mozam da navigiram niz menito. Mnogu selski od Sony.

Ima nekoj so vakov problem?

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
5
Kaj ima nekoja strana so torenti ili slično,kaj što može da se spuštaat igri za čipovan ps4? Zamunda ja znam ama na nea nema novi naslovi

Член од
7 октомври 2018
Мислења
204
Поени од реакции
388
Kaj ima nekoja strana so torenti ili slično,kaj što može da se spuštaat igri za čipovan ps4? Zamunda ja znam ama na nea nema novi naslovi
Страницата што ја стави дечкото пред мене, само ти препорачувам да си симнеш JDownloader или некоја друга слична алатка и преку неа да симнуваш за да не случајно го исклучиш броусерот па да треба на ново да почнуваш со даунлоад :) Имаш на РуТракер и ако не се лажам објавуваат и на PSXHacks форумот, само треба да имаш неколку мислења за да ти се отклучи тој дел (треба да пишува во правилата на форумот)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.590
Ako mozhi malce pojasno,
Imam PS4 ama ne e chepkana!
Shto bi dobil so Chipot?
Dali bi funkcionirala i natamu za Online Igranje i dali bi imal problemi so Sony mrezhata?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.691
Поени од реакции
22.551
Ako mozhi malce pojasno,
Shto bi dobil so Chipot?
Dali bi funkcionirala i natamu za Online Igranje i dali bi imal problemi so Sony mrezhata?
Нема чип како порано се прави софтверски џејлбрејк. Мора да имаш постар фирмвер и нема да можеш повеќе онлајн да играш и во ПСН да се уклучиш. Придобивка: Игри без пари.

Член од
7 октомври 2018
Мислења
204
Поени од реакции
388
Ako mozhi malce pojasno,
Shto bi dobil so Chipot?
За да играш онлајн треба да го имаш најновиот firmware, а џејлбрејк на PS се прави на постари верзии, така што ќе ја немаш таа опција за онлајн играње. Имаш неколку начини да направиш џејлбрејк:
  • Webkit експлоит - се извршува преку browser-от на конзолата, само што оваа опција е достапна на постарите верзии
  • Со LAN кабел - треба да го врзиш PS4 со LAN со лаптоп/РС за да го пребациш експлоитот и овој метод функционира на сите верзии кои може да се хакнат
  • Lukfox Pico (можда има и некои други уреди) - уред што се става во плејстејшнот и автоматски го извршува експлоитот (слично/исто како со ЛАН кабелот, само што не треба да мкнеш кабли)
Немаш перманентно чипуување. Ако направиш џејлбрејк и сакаш да се вратиш на оригиналниот/најновиот фирмвер ќе треба само да ја ресетираш конзолата и ќе си биде во оригиналното стање, само рачунај дека тука за да направиш следен џејлбрејк ќе треба да чекаш да искочи нов експлоит за верзијата што ја имаш (и не треба да правиш апдејт).

Исто така, ако си решен да го џејлбрејкнуваш - исклучи автоматски апдејт.

Sирни го овој YT канал, имаш све https://www.youtube.com/channel/UCm9COMxXKm05BQWNv-IpyPg

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.590
Fala dechki!
Mi treba online i psn da funkcionira znachi ostanuva bez Jailbreak!

Член од
30 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
207
Здраво имам плејстејшн чипуван на софтер 11 и плејстејш чипуван на софтер 9 ка. Тешките игри сецкаат и на двата на пример како гта верзиите и мафија. До што би можело да биде?
На 9 ката немам игри само на преносен хдд тие сецкаат тешките игри , а на другиот 11 ката имам игри и тие сецкаат. Проблемот мала меморија и двата се по 500 гигабајти

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.019
Поени од реакции
23.256
IMG_20250326_215713.jpg Messenger_creation_5E4CD641-A80B-4520-BC81-E8DFA381A79E.jpeg

Колку би зел да ги продадам сите топтан плус FC 24 за ПС5 без паковката? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom