Плата нема. А храброст?

• Креатор на темата Креатор на темата OPINOK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18
Ајде македонци сега да ве видам на дело.

Денес е 13.02.2009
плата нема во државната администрација.
Како вели законот?
Кој нема да го пријави работодавачот
дека не исплатил плата до 15 во месецот
ке плати ГЛОБА од 1000 еури,
а работодавачот по казна ке плати
ГЛОБА од 3000 еури.
Сега треба да го пријавиме работодавачот(државата),
и работодавачот(државата) ке плати ГЛОБА од 3000 еури
на државата(работодавачот).
ОВА МОЖЕ ДА ГО СМИСЛИ САМО
ГВУЈО ТУПОТО
А ТРАЈКО СЛАВЕВСКИ ДА НЕ
УБЕДУВА ДЕКА ТОА Е СУПЕЕЕЕЕЕЕР

Ајде македонци сега да ве видам на дело.

Денес е 13.02.2009
плата нема во државната администрација.
Како вели законот?

Кој нема да го пријави работодавачот
дека не исплатил плата до 15 во месецот
ке плати ГЛОБА од 1000 еури,
а работодавачот по казна ке плати
ГЛОБА од 3000 еури.
Сега треба да го пријавиме работодавачот(државата),
и работодавачот(државата) ке плати ГЛОБА од 3000 еури
на државата(работодавачот).
ОВА МОЖЕ ДА ГО СМИСЛИ САМО
ГВУЈО ТУПОТО
А ТРАЈКО СЛАВЕВСКИ ДА НЕ
УБЕДУВА ДЕКА ТОА Е СУПЕЕЕЕЕЕЕР

Законот вели до 15-ти...
Утре е 14-ти, сабота...
Недела е 15-ти...
заради тоа, рокот се продолжува до првиот нареден работен ден...
Понеделник, 16-ти :)
А дотогаш, не верувам дека државата ќе се избламира...

A ako nema plata na 16, dali site jebeni krelci kako mene, od drzavnata administracija mozat da go tuizat gazdata t.e ministerstvata, javnite ustanovi itn za po 3000 jevara globa ili se ide pod edna kapa, kako vlada, pa samo ednas plakaat 3000 jevara za pola miljon drzavni sluzbenici??

A ako nema plata na 16, dali site jebeni krelci kako mene, od drzavnata administracija mozat da go tuizat gazdata t.e ministerstvata, javnite ustanovi itn za po 3000 jevara globa ili se ide pod edna kapa, kako vlada, pa samo ednas plakaat 3000 jevara za pola miljon drzavni sluzbenici??

Да бе,текстилните работнички ќе го пријават тој што го измислил текстилот,оти газдата не им е крив кога има измислено текстил,тој само работи со него.:pos2:

не да ги тужат...тоа право не е предвидено...само ДА ГИ ПРИЈАВАТ :) кому..појма немам...имаше некој телефон на тоа 1020 комада ФИАТ-чиња, со кои инспекторите одат по рекет наоколу:)

Majka mi denes zede, inaku raboti vo bolnica.I od cela plata poveke od tretina i ja zema drzavata nazad.

Majka mi denes zede, inaku raboti vo bolnica.I od cela plata poveke od tretina i ja zema drzavata nazad.

Komotno stavi deka odat dve tretini nazad na drzavata od platite koi gi davaat.
A kako i da ne odat koga mora da si organiziraat roas show-a nasite ministri i primeministri po Ameriki i i drugi picke materini.Koj ke plati setanjeto po hodnicite na ON vo Njujork i za smetkite od po 15000 dolari po Njujorskite restorani samo za veceri na nasite "diplomati"???

Toa se vika bricenje na suvo mili moi sogragjani , a vie zaebavajte se si so nekoi namesteni izbori so nekoi si namesteni "nepartiski kandidati" so sto pak im se dozvoluva na nasive moroni od politicari da ne strizat po kojznae koj pat vo ovie izminati 18 godini!!!

i da dopolnam nema plata sega ama zatoa pak ima izvrsiteli!pa i da vi kazam ne e tolku bitno da ima plata,bitno e sto kandidatot na dpmne za gradonacalnik na skopje sekoj den e se podobar,pred eden mesec organizirase PIFTIJADA ,eve denes TORTILIJADA,i toa se za dobroto na narodot,i sledno za eden mesec najverojatno ke organizira BRICIJADA site ke ne izbrici i toa na suvo
eeeeee i posle kadrite na grujo ne bile dobri ma vi se molam

Drzhavata ne ama Slaveski DA.

vi se molam ponezno so ova tipce on se zakanuva na bucko deka ke go nema ,e pa videte sto moze da ne snajde nas obicnite pisuvaci po forum
toa e redok vid na planetava i zatoa mora da si go gaime da si go cuvame inaku sto ke pravime
grujo ke ni gi zima parite a ke nema koj da gi trosi na najvulgaren nacin
baska i koj ke pravi glupi zakoni posle zatoa respekat ve molam

Toa shto go pravi narodot glup e bashka a toa shto kje mu se vrati ovaa merka za bruto plata kako bumerang e drug muabet.

А ако не си го пријавиш газдата (државата во твојот случај) на време, ти плаќаш 1000 евреи казна:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom