Па те народ сака да учи а кој сака да учи може на секаков начин да се снајде ке си копира, ке си препише во тетратка ништо страшно.А за тоа дека се трошок, па во претходниве години се татко ми ми обезбедуваше и ништо не добивав од државата па ништо не ми фалеше.Трошок е ама на тоа иде "Штом некој сакал да чува деца ке си мисли како и да го обезбеди".А секоја книга што ке падне од владата тоа само како поклон.Макар и тие што добиле пак се незадоволни дај им дел не задоволни се, дај им ги сите незадоволни се, не им дај ич пак незадоволни.........
Кој сака да учи... тие пароли се јасни, океј. Но еве, родителот ти обезбедува. Самата ти не знаеш колку е се потребно да се размести буџет дома за да се обезбеди фармерка, работна тетратка... Дали на пример знаеш колку средства се потребни за да се обезбедат две деца со сите потребни помагала плус облека, торба...наесен? Да ми извините, ама ова к*ташак играње на министерството е несериозно. Кога ќе ветат и донесат одлука за истото-тоа е одлука на Влада најверојатно и не смее да се мрда од таа одлука. Доколку немаат капацитет, нема проблем, ќе штедам, ќе им купам. Но не треба да се носат одлуки кои не се остваруваат, никој не ги удирал по уста.
Помалиот син веќе 2 години нема учебници (лани за 6-то, сега за 7-мо), зошто е тоа така? Едноставно си играат мајтап со народ.
Нека не носат одлуки, во ред, сами ќе се снаоѓаме, но...кога носат кој им е крив-популус-само да го зае*ат народот. Несериозна влада носи несериозни одлуки и несериозно ги не-спроведува.
А секоја книга што ке падне од владата тоа само како поклон.
Видиш, проблем наш е што сето она што по закон или одлука треба влада да обезбеди, сето тоа го сметаме како поклон, како коска. Епа...не сме кучиња, луѓе сме. Си постојат правила на игра, џентлменски договори, закони, прописи, акти, правилници...не знам што уште не...
Оп, заборавив, џентлменски договор постои и се почитува во членките на ЕУ, кај нас ниту закон ниту одлука на Влада не се почитуваат
И зошто велиш дека ако ни ги дадат сите ќе сме незадоволни? Тоа не е вистина, не сме незадоволни од бесплатните книги, под услов ако ги добиеме. Но не како лани, второ полугодие кога децата не ни можеа да се снајдат повеќе, туку на почеток. Тогаш немам ништо против.
Или за оние што ги мрзи да читаат накратко-зошто секогаш вака завршуваат големите помпезни проекти? ветија, донесоа одлука а не доставија учебници...како сега, така и лани за одредени одделенија? Зошто да копирам, купувам, зајмам кога имам влада која...

ме дупи у ребра...