Планираат да ни дадат учебници, или не?

има ли некој добиено книги по јазициве нас уште тие ни фалат

Океј, бесплатни учебници. Работните сами да си ги купиме, а една работна коштат колку 2 учебника. И ај сега најди го крајот.

Планираат да ни дадат учебници, или не?

dada

Едвај 4 учебници ни имаат даено, катастрофа, почнаа и со испрашувања и тестови, денес биологија ни даде наставно лифче, а неаме книги, ни вика купете си :tapp: И тоа у ЈБТ, не у којзнае кое школо.

Штрајк! :pos:

Нас ни учебници ни нишо...Ветер и магла...
Незнам ни дали уопште ке ни дадат...Професорите ни викаат “ископирајте си ги учебниците дур не ви ги дадат“...
Башка кога ке стигнеле учебниците ке требале родителите да потпишат ако учебниците биле МАЛЦЕ оштетени, треба да се плати 75% од сумата на учебникот, а ако се многу оштетени - цела сума.

Ни фалат уште по историја и по англиски. Историја во петок тематско испрашување,а ние учебници неаме добиено.. и ај сеа..
Ни самиве не знаат шо прат.. најинтересно е шо цело време предваат и оп ни го дадоја учебникот и за другиот ден ајт 20 страни учи ги.. дека нели имаме веќе учебници.
Да,да ќе дремам јас 5 саати над книга, сигурно.

Изреволтиран од начинот на кој учиме до сега, сакам да прашам некој што знае до кога планираат да не лажат, утре-другиден ќе стигнат учебниците?Јас сум прва година економско во Јане Сандански во Струмица, значи учебник немаме по НИЕДЕН предмет, тоа веќе нема смисла.Македонски,Историја,Право,Социологија пишуваме по 5-6 страни секој час, значи нема време ни да ни ја објаснат лекцијата.Ова го има само во нашава партал држава и никаде на друго место, го тврдам јас тоа.Помина 1 месец веќе, а ние немаме учебник по НИЕДЕН предмет.КАТАСТРОФА!
Добро бе батенце, не кажувај дека нешто трагично се случило. Јас сум во Н.К. (а.к.а. Каубојско) и по нити еден предмет од стручните немаме учебници (едноставно не постојат). Си пишуваме секој час (има некои и кои објаснуваат и само белешки запишуваме), ама по повеќето пишуваме. Така да и да даваат учебници (а се надевам дека ќе даваат) јас ќе земам само по општите предмети (кои се само 3), а по другите ќе си останам со пишење во тетратка.
Ако евентуално има учебници за твојата струка, фино - лепо ќе ги позајмиш од некој постар другар, кога ќе ги дадат книгите, ќе му ги вратиш.

Океј, бесплатни учебници. Работните сами да си ги купиме, а една работна коштат колку 2 учебника. И ај сега најди го крајот.
Колку чини една работна? Средно школо беше, така?
Ја колку шо знам во „наше„ време работни во средно имаше по 2-3 предмети и тоа само ако имаш некој чукнат професор, а не по сите премдети. И дај не зезај, 1 работна = 2 учебника. У Јамајка да не ги печателе работните?:pos:
Учебниците порано беа по 300 денари, а работните 200. Ако се смениле работите извести ме по ПП.:LoL:

Ц, ц, ц...
15-годишни деца исполитизирани...срамота...

Не се исполитизирани децата,само бараат да им ГИ ДАДАТ УЧЕБНИЦИТЕ што толку ЕУФОРИЧНО ГИ НАЈАВУВАА(како и се останато-а добивме ручки од тупан).
Не се криви децата,криви се тие што ветуваат,а не исполнуваат:helou:
На сите телевизии отекуваа со реклами дека ќе има БЕСПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ:nesvest:
И да,срамота......ама не за децата,туку за тие што ги криват децата за лошата работа на владата и се праат слепи при очи

Не се исполитизирани децата,само бараат да им ГИ ДАДАТ УЧЕБНИЦИТЕ што толку ЕУФОРИЧНО ГИ НАЈАВУВАА(како и се останато-а добивме ручки од тупан).
Не се криви децата,криви се тие што ветуваат,а не исполнуваат:helou:
На сите телевизии отекуваа со реклами дека ќе има БЕСПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ:nesvest:
Ова би било тоа што е, состојбата со овие активности, накратко.

Струмикс од друга страна...можеби не се исполитизирани децата, можеби се исполитизирани најавите, одлуката и еуфоријата од ресорното министерство за бесплатни учебници, а децата...и нивните родители сеуште чекаат на коската... :) можи треба повесело да лаеме или да мавтаме со опашка :)
Али ќе биде кај и да е, до крај на полугодие има време, а тек до јуни...сигурно децата ќе добијат учебници до јуни :smir:

Али ќе биде кај и да е, до крај на полугодие има време, а тек до јуни...сигурно децата ќе добијат учебници до јуни :smir:
Второ полугодие?:nenene:
Ќе чекаат како лани за КОМПЈУТЕР ПРЕД СЕКОЕ ДЕТЕ,а обука на наставниците им праат после година дена(откако се оштетија компјутерите):tapp: ама битно ОСТВАРУВАМЕ 24/7 :pov:
Секаде се почнува од ПОЧЕТОК и се СТИГА ДО КРАЈ,САМО КАЈ НАС ПОЧНУВААТ ОД КРАЈОТ ЗА ДА ДОЈДАТ ДО ПОЧЕТОКОТ.

Изреволтиран од начинот на кој учиме до сега, сакам да прашам некој што знае до кога планираат да не лажат, утре-другиден ќе стигнат учебниците?Јас сум прва година економско во Јане Сандански во Струмица, значи учебник немаме по НИЕДЕН предмет, тоа веќе нема смисла.Македонски,Историја,Право,Социологија пишуваме по 5-6 страни секој час, значи нема време ни да ни ја објаснат лекцијата.Ова го има само во нашава партал држава и никаде на друго место, го тврдам јас тоа.Помина 1 месец веќе, а ние немаме учебник по НИЕДЕН предмет.КАТАСТРОФА!
Друже, да не те чуди ова. Тоа со учебицните беа празни ветувања. Језда, ете ви дадоа компјутери, ве "Америзираа", па сега учете од нет. А да, забораив, повеќе сакате да играте DotA, Counter-Strike или не знам какви не игрици, отколку да учите.
И да, крај краева, нема две добра - и учебници и компјутери. Тоа се празни ветувања, да си знаеш.

Мој совет ти е, да си распишете петиција, секој нека дава потписи, и на хартија, и една online петиција, па ако едната ја оспорат, имате друга. Краен исход може да ви дадат, само ако се побуните.
Поздрав

Второ полугодие?:nenene:
Ќе чекаат како лани за КОМПЈУТЕР ПРЕД СЕКОЕ ДЕТЕ,а обука на наставниците им праат после година дена(откако се оштетија компјутерите):tapp: ама битно ОСТВАРУВАМЕ 24/7 :pov:
Секаде се почнува од ПОЧЕТОК и се СТИГА ДО КРАЈ,САМО КАЈ НАС ПОЧНУВААТ ОД КРАЈОТ ЗА ДА ДОЈДАТ ДО ПОЧЕТОКОТ.

А кога не било така кај нас во Мкд? За било кое прашање. Нема што, нели се најдобри :pipi:

lele...se nerviram....zosto voopsto se pocnuva nesto....koga site znaeme deka ke bide NISTO!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom