Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Дали има некаде да се набават бурчиња од по 5 литри кај нас во Македонија?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Во поголемите маркети имаш Хајнекен 5л буриња. Искрено не знам дали ги има веќе, последен пат земав пред нова година од супер тинекс маркет.

Во тинекс често пазарам нема буре и тоа веќе долго време а и на интернет страната нема така да барај на друго место, нема ни на пакет.мк...

Мислам дека претходниот член бараше буре со пиво со механизам за точење од Хајнекен (исто и јас барам) а не буре за сам да си правиш пиво дома :)
1595243339431.png

Мислам дека претходниот член бараше буре со пиво со механизам за точење од Хајнекен (исто и јас барам) а не буре за сам да си правиш пиво дома :)
Прегледај го приврзокот 259663

Има за ова буре се купува и механизам:

https://pivodrom.mk/product/славина-за-точење-од-5-литарски-кегови/

Се надевам дека си трол на троловите у спротивно I have bad news for you ...

Ако не дај пивара да си отворам? :cautious:

Не знам кој побара буриња, јас никаде не видов дека бараш полни буриња со пиво. И кегови се викаат, fyi.

Не знам кој побара буриња, јас никаде не видов дека бараш полни буриња со пиво. И кегови се викаат, fyi.
Врска немаш, не се викаат кегови туку буриња (мали метални буриња), таков збор не ни постои во македонскиот јазик, али ај нешто се направи паметен и ти.

Последно уредено:
Врска немаш, не се викаат кегови туку буриња (мали метални буриња), таков збор не ни постои во македонскиот јазик, али ај нешто се направи паметен и ти.

Не се правам паметен. Буре традиционално е дрвено, во поново време може да е и пластично. Лимено и 5кг не може да биде буре, може да биде боца или кег.

Вечерва го пробав убедливо најгрдото пиво досега, не знам дали се има погодено оваа лименка, али афтертејстот му беше како на прегорена гума, го зедов од Стокомак.
Прегледај го приврзокот 255836

Потврдувам. Ужас, одвратно пиво. Ко кисела мочка.

Свака част, ама темно пиво на денешнава скопска вруќина како бургија би ми дошло у глава. Златно да е, па не можам во вакви услови да го пијам.

Како ги заредив секој ден по минимум 3 мали смутчиња. Не успеав у намерата да го оставам алкохолот еби му матер.

Како ги заредив секој ден по минимум 3 мали смутчиња. Не успеав у намерата да го оставам алкохолот еби му матер.
Пивото не се смета за алкохол. Така да терај и уживај во жештиниве со ладно пиво :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom