Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 287 40,7%
  • Златен даб

Гласови: 190 26,9%
  • Amstel

Гласови: 68 9,6%
  • Heineken

Гласови: 80 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,5%
  • Beck's

Гласови: 19 2,7%
  • Други

Гласови: 128 18,1%

• Вкупно гласачи
    706
Ееепа тие 8% му даваат благичок афтертејст и вкус на коњакче. Ама ако дрмнеш неколку, мечката што ќе ја родиш утрето нема да биде малецка
;)
Се’ над 6.5-7% почнува да изгледа заводливо како хостеса :D
Лично ценам мајсторство да се направи добро 7+% пиво. Едно време на база на Балтика 9 ми се огади јако пиво, ама европјаните знаат да направат добро јако пиво.
14% e макс што го имам пробано белгиско. Ма да оди веќе со вкус на вино. Е од тоа пивце едно доста е :D Секако не е за жешково сеа во Мк ке те утепа

Во Алкотека видете за белгиски. Имаа Duvel, Kwak, Chimay, Tripel Karmeliet...
Во Ботега дел Вино Trappist Rochefort

Топла препорака за Triple Carmelit и за Triple Rochefort Trapist.

Второто TPT, ми е број 1 па едно 20-30-50 места подоле се сите останати неколки милиони литри кои сум ги консумирал во животот независно од брендот и државата на производство.

Тесна е битката меѓу Никшичко и Сарајевско три врсте хмеља за најдобро пиво од бивша ЈУ.
*без крафтови
Тесна. И после малото потсетување на Сарајевското од вчера. Ама стварно добро пиво е. Се јадат меѓу себе, зависно од расположение.
А се потсетив и на регуларно сарајевско. Ни тоа не беше лошо. У принцип Никшиќко и Сарајевско се у топ 5 балкански пива.

Е не ќе се лигавиш со Корона на плажа. 7% на 37 степени, машки :D

За рејтингот нема да се согласам. Погоре пиша добар пост и само на 0.8 разлика до Tripel Carmeliet го смести :(
ЈБГ, можда ради горештините и жедноста.

IMG_20260809_231424_(1655_x_3000_pixel).jpg
Чудно пиво... некоја голтка е добро после некоја друга ми доаѓа некој чуден вкус сли коа е грч ладно на жешково иде, башка за 33 ден. помина викендов

@Dani

Потполно си бил во право дека сум дал погрешна оцена на Алфа 7мицата воден од носталгија за белгиските и околните фактори кои емоционално владееја на постот.

Му дадов втора шанса вечерва, да далеку е од 4.2 ама сепак е солидна промена и раздвижување на балканот а и го има тој белгиски стронгер вајб. Некаде измеѓу 3.6-3.9 реална оцена од втора.

@Dani

Потполно си бил во право дека сум дал погрешна оцена на Алфа 7мицата воден од носталгија за белгиските и околните фактори кои емоционално владееја на постот.

Му дадов втора шанса вечерва, да далеку е од 4.2 ама сепак е солидна промена и раздвижување на балканот а и го има тој белгиски стронгер вајб. Некаде измеѓу 3.6-3.9 реална оцена од втора.

Види, на плажа секое пиво е поубаво него ли дома и сериозно го мислам ова. Амбиентот може да влијае доста на целокупната импресија. Исто и мезето :D

Пивото си е океј, па и се од Athenian brewery ми е топ.
Алфа, исто и Мамос, Нимфи се нивни, фаворити ми се од грчките и обично тоа пијам таму кога нема нешто ново на понуда.

Back
На врв Bottom