Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 287 40,7%
  • Златен даб

Гласови: 190 27,0%
  • Amstel

Гласови: 68 9,6%
  • Heineken

Гласови: 79 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,5%
  • Beck's

Гласови: 19 2,7%
  • Други

Гласови: 128 18,2%

• Вкупно гласачи
    705
Ја знам. И тоа не само у продавница него и у кафич. :icon_mrgr:
cena imboks
Автоматски споено мислење:

Kaj се наоѓа местово ?
Позади универзална по тоа уличките

Јас пошто не конзумирам благи работи, некако ми се видоа многу благи српскиве пива. Неможев да ги допијам, све си мислам дека ставаат од тој пченкарниот сируп како американците шо прават.

Кој ќе дојде прв до 1000, јас или Роналдо? :D

Колку рандом пивце сум нашол во Амаро. Евровизиско фан пиво, австриско, од Отакрингер. Имам пиено лагер од нив, пристојна пивара.

20260806_202151.jpeg

Ееепа тие 8% му даваат благичок афтертејст и вкус на коњакче. Ама ако дрмнеш неколку, мечката што ќе ја родиш утрето нема да биде малецка
;)
Се’ над 6.5-7% почнува да изгледа заводливо како хостеса :D
Лично ценам мајсторство да се направи добро 7+% пиво. Едно време на база на Балтика 9 ми се огади јако пиво, ама европјаните знаат да направат добро јако пиво.

Ееепа тие 8% му даваат благичок афтертејст и вкус на коњакче. Ама ако дрмнеш неколку, мечката што ќе ја родиш утрето нема да биде малецка
;)
Се’ над 6.5-7% почнува да изгледа заводливо како хостеса :D
Лично ценам мајсторство да се направи добро 7+% пиво. Едно време на база на Балтика 9 ми се огади јако пиво, ама европјаните знаат да направат добро јако пиво.

Балтика 9 е лагер, а лагери и не ги личи јаки.
La Chouffe е ејл. Со белгиските стронг ејл, трипл, квадрупл нема утка ако сакаш нешто јако :D

јаки лагери за мене значи дека у обично пиво дотуриле некои чист алкохол

Кое е јако а добро пиво по Скопскиве маркети?
Земи истури скопско у кригла и у чашка сипи некое виски и напрај подморница пушти ја чашката одозгора да потоне у криглата.
После спиеш ко бебе. Три пути неделно и немаш гајле, либидо ујачано. :)

Кое е јако а добро пиво по Скопскиве маркети?
Би ти препорачал само белгиски ако најдеш, другото е вештачки напумпан процент на алкохол од кој најверојатно ќе те боли глава.
Освен во маркетите, белгиски пива можеш да најдеш и во Амаро, Топ Дринкс, Сакам пиво... Ако не ги знаеш местава, побарај ги на интернет, ќе ти исфрли информации за нив.

Тешко со белгијанците во Мк. Топ дринкс не секогаш имаат. Други маркети за пиво немам во близина.

Back
На врв Bottom