Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 282 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,0%
  • Amstel

Гласови: 67 9,6%
  • Heineken

Гласови: 78 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,6%
  • Beck's

Гласови: 18 2,6%
  • Други

Гласови: 126 18,1%

• Вкупно гласачи
    697
Слабо ми почна годинава.

Пивово го дискутиравме со некого тука пред година и кусур, сега достапно е и кај нас (во Ботега дел Вино).
Збогатена е понудата со Оригинал Хелес. Убаво е.

20260214_161049 (1).jpg

Корејско пиво во Соџу бар. Налик на Корона.

20260128_174848.jpg

Точено Joule's Citra Blonde во англиски паб, 3.4% алкохол, 0% газирано. Пиев и Bass Premium Ale, мене ми беше подобро, ама го немам на слика.
Toa "0% газирано" е feature или никој не го пие па се одгазирал кегот? :)

Toa "0% газирано" е feature или никој не го пие па се одгазирал кегот? :)
Не, не е газирано заради тоа што е real ale (cask ale), правено во традиционален англиски стил. Се остава да ферментира во буре и не се додава дополнителна газираност. Исто така, се точи со рачна пумпа и не се служи ладно како другите пива, препорачана температура е 12 до 14 степени. Затоа можеш да ги видиш типичните англиски пијаници во пабовите како пијат по 10 pints.

IMG_20260306_211402.jpg
Вчера ова го земав, ми изгледаше ок али коа го купував глеам алкохол 3.4% и одма симљиво ми стана али ај пошто веќе бев таму земав и баш е 3.4, вкусот е ко некој да земал нормален гинис и у него да истурил 0.33 л вода, разредено скроз, па уште у лименката ставиле топче ко гинис што има
...глумење лудило

Прегледај го приврзокот 471650
Вчера ова го земав, ми изгледаше ок али коа го купував глеам алкохол 3.4% и одма симљиво ми стана али ај пошто веќе бев таму земав и баш е 3.4, вкусот е ко некој да земал нормален гинис и у него да истурил 0.33 л вода, разредено скроз, па уште у лименката ставиле топче ко гинис што има
...глумење лудило

Ales се такви, не се многу газирани и немаат премногу алкохол поради начинот на производство. Немаат долг рок на траење, па мора да се пијат брзо после производство. Цела поента е, на времето рударите да имаат пиво за пиење цел ден, а да не се опијат. Тоа го постигнувале вечерта после работа со џин. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom