Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Амберот ги растури, мораа да извадат нешто ново.
Нов производ се спрема со години, не е дека виделе дека златен даб пред 3 месеци извади ново пиво па ај сега и ние. Познаници кои работата у пивара или имаат соработки го имаат пробано новово скопско уште пред 2-3 месеци.

Вадење ново пиво во октомври ми е бесмислено, требело да го остает за мај па да удрет јак маркетинг. Ова ти е ко да истајш новогодишна песна во јуни.

Вадење ново пиво во октомври ми е бесмислено, требело да го остает за мај па да удрет јак маркетинг. Ова ти е ко да истајш новогодишна песна во јуни.
Има и зимски пива :)

Има да,
Ајде баш ќе видиме, јас лично на зима само темно пијам. Мн ретко по некое белгиско се частам.

Ajde bas da probame weißbier mi e omilen tip pivo. Belki ke kopiraat nekoj dobar germanski recept

Аууу... Ако не можат да направат добар комерцијален лагер, или ако не добар тогаш барем да не те боли глава после 3 пива - со вејсов сигурно ќе се прослават.

Замисли во Кам кога ќе почнат да идат пластики од литар и кусур, со еден месец пред крај на рок. Вејс од Скопска стоен до крај на рок по некои магацини без ладење (а можеби и надвор под некоја стреа)... Само за гурмани! :unsure:

A какво пиво е ова? Не се разбирам многу па ме интересира што е разликата од било кое друго Скопско?
Пченично, матно. Доста поинакво на вкус од класичното Скопско лагер.

Мојот најнеомилен стил :(

Blagicko, so vkus na varena pcenica. Pa paulaner weißbier e najpoznato megu niv.

Две години му давам рок дур да го повлечет, исто ко со нефилтрираното, исто ко со ИПЛ. Незнам само шо чекет со темново, ги имат фатено некој инает не ми е јасно кој би купил скопско темно, подобро ќе пијам од камскине пива.

Weissbier od Skopsko od edna strana e dobra idea oti nema takvo pivo od Makedonska pivara. Od druga strana se somnevam deka ke bide kvalitetno. Plus ne e pivo za sekogo. Podobra strategija ke bese podobruvanje na glavniot proizvod, Skopskoto. Pa potoa so novi proizvodi da baraat izlez.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom