Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Изгледа стварно немаме добри домашни а ефтни пива.

Оваа година пиварите од мене имаат бан.
Ќе се префрлам на шприцер барем е проверена работа.
Ама со домашно вино па сам да го одредиш соодносот.

Абе кај го снема Дабот 5х0,5 со чаша?Сабајле цел рафт полн, вечерта празно :cautious:
Тинекс ќе изненадат од време на време со некој увоз новитет, да видиме и ние од тој свет :aplauz:
20101005_2078.jpg

Абе кај го снема Дабот 5х0,5 со чаша?Сабајле цел рафт полн, вечерта празно :cautious:
Тинекс ќе изненадат од време на време со некој увоз новитет, да видиме и ние од тој свет :aplauz:
20101005_2078.jpg

Естрелата демек добра е?
Знам дека е едно од поефтините пива во лидл ама нема да коментирам за него оти ко го пробав не бев во мод за дегустација.
Сега го гледам во Веро дека го имаат донесно ова Даура.

Corona убаво е? Гледам постираат слики по фб се филмаат нешто, но не сум сретнал низ продавнициве и ако знае некој каде има добро ќе биде :D

Coronа со lime мене ми е супер, ептен лајт и освежувачки вкус. Е сега, кога бев во Македонија беше 120 денари шишенце, па само го гледав по рафтови.

Corona убаво е? Гледам постираат слики по фб се филмаат нешто, но не сум сретнал низ продавнициве и ако знае некој каде има добро ќе биде :D
Како било кое македонско, разредено со вода.

Од оние шо се по мејнстрим според мене добри се :
Старопрамен, Никшичко, Јелен, Амстел, Туборг, Хајнекен, ...
Нешто поскапи се
Кромбахер, Пауланер, Гролш, ...
Ај бе не ме зезај, си ставил на бан скопско и каменица, а ги фалиш овие...
Од останативе, Хајнекен е за женски, али секој со свој вкус, Туборг не ми се допаѓа нешто посебно, али затоа Карслерг е подобра опција... Пауланер и Гролш (y)[DOUBLEPOST=1433710256][/DOUBLEPOST]
Го има по Веро-Тинекс сигурно. Убаво пиво е, лајт, само што ќе ти требаат 10тина да го осетиш убаво :D

Срце пивце е ама поскапичко е, го има у поголеми маркети од 120-180 ден за флаша.

Естрелата демек добра е?
Знам дека е едно од поефтините пива во лидл ама нема да коментирам за него оти ко го пробав не бев во мод за дегустација.
Сега го гледам во Веро дека го имаат донесно ова Даура.
Прво, не си го пробал, а коментираш за други.
Второ, Јелен пиво го ставаш во добри пива, а коментираш за други.
И сега јас судам за твојот вкус.Видиш, не е ок.

А за Естреља (Даура), онака ок е.Го спомнав првенствено во смисла прв пат имаме шпанско пиво по маркетиве, дотолку сме ограничени.Мене ми е доволно - 5,4 % abv :)Ама сепак не е (било кое) германско пиво(Пауланер//Шоферхофер/Eрдингер/Радебергер...):pipi:

Последно уредено:
Мислам дека го пиев ова пиво во Шпанија, али чим не го памтам со сигурност значи не ми оставило добар впечаток.

Мене нешто тука ми се поклопуваат коцките. Скопско прави нова реклама, нова амбалажа, го враќа стариот вкус на пивото. Најверојатно толку беше од влечењето на стара слава ради тоа што се бренд, па почнаа драстично да паѓаат профитите (претпоставка), и сега ајде да се опраиме дур е време, прилепчаниве ептен сериозно нападнаа.

Прво, не си го пробал, а коментираш за други.
Второ, Јелен пиво го ставаш во добри пива, а коментираш за други.
И сега јас судам за твојот вкус.Видиш, не е ок.

А за Естреља (Даура), онака ок е.Го спомнав првенствено во смисла прв пат имаме шпанско пиво по маркетиве, дотолку сме ограничени.Мене ми е доволно - 5,4 % abv :)Ама сепак не е (било кое) германско пиво(Пауланер//Шоферхофер/Eрдингер/Радебергер...)[emoji14]ipi:
Прочитај ми го уште еднаш постот. Естрела дам имам пробано ама не даура. Даура според википедија треба да е глутен фри верзија. Инаку обичнава ми беше без везе али и јас бев без везе тогаш па ќе и дадам уште една шанса.

За јелен шо знам. Не ми било лошо како овие од црната листа. Затоа и му давам зелено светло ако збораме за ефтини пива.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ај бе не ме зезај, си ставил на бан скопско и каменица, а ги фалиш овие...
Од останативе, Хајнекен е за женски, али секој со свој вкус, Туборг не ми се допаѓа нешто посебно, али затоа Карслерг е подобра опција... Пауланер и Гролш (y)[DOUBLEPOST=1433710256][/DOUBLEPOST]
Го има по Веро-Тинекс сигурно. Убаво пиво е, лајт, само што ќе ти требаат 10тина да го осетиш убаво :D

Како да не ставам бан кога од скопско и глава боли и стомак боли. Хајнекен си е баш тамам али како сакаш.
Не е јак вкусот на хмељ како некои други ама баш е питко.
Туборгот истп е питко ама како и секое друго на прилепска е газирано.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
Прегледај го приврзокот 115412

Знам некој тука го фалеше schofferhofer и еве денес конечно го пробав. Не се разбирам нешто многу ама убаво ми дојде пивово. :D А Krombacher темното е дефинитивно најубаво темно што го имам пробано.
Krombacher темното колку пари е и од каде ти е купено?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom