Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Дечки, од која страна нарачувате пиво со достава до дома?
Сакам да му пратам Гинис на повозрасен роднина, во помал град, на гугл ми ја изваде оваа, но не сум сигурен колку се легитимни.

Дечки, од која страна нарачувате пиво со достава до дома?
Сакам да му пратам Гинис на повозрасен роднина, во помал град, на гугл ми ја изваде оваа, но не сум сигурен колку се легитимни.
Гинис лименка од 3 различни места што имам земено досега сите биле ко изветреани, ни малу газирани. Додека во флаша сите биле добри. Некој да има слично искуство?

Гинис лименка од 3 различни места што имам земено досега сите биле ко изветреани, ни малу газирани. Додека во флаша сите биле добри. Некој да има слично искуство?

Ако мислиш на овие тука што се продаваат, не е истото пиво. Лименката е draught stout, флашата е extra stout.

Гинисот е сјeбaн веќе подоста години... Не гледам дека дале лиценца на некој, нивно е. Но секако не е она што беше.

Новогодишно пакетче од Топ дринкс [emoji318][emoji318][emoji318]
0764bb289ba39f814da81fc14483a48d.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Гинисот е сјeбaн веќе подоста години... Не гледам дека дале лиценца на некој, нивно е. Но секако не е она што беше.

ginis samo u pub na tocenje

У наполитанска пицерија го донеле па да го пробам.
Прва голтка малку така не најдобро, ама секоја наредна беше подобра.
Може најдобриот италијански лагер што сум го пробал до сега.
Доби 3.75 на унтаппед мада може требаше 4 (ако го оценував на крај на шишето не на почетокот сигурно ќе беше 4ка)

Attachments

• 814DA6B5-9912-4A11-8BF6-8D54BE24AC42.jpeg
    814DA6B5-9912-4A11-8BF6-8D54BE24AC42.jpeg
    2 MB · Прегледи: 26
Според детекторот јакичко било.
Уште едно белгиско новогодишно со 10% алкохол. Нешто налик темен лагер (и тоа делириум што го споделив пред некое време беше слично ама ова ми остави повеќе впечаток)

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 9

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom