Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Sip.of sunshine..rare and highly rated IPA 8%

20221210_212637.jpg

Бев скептик баш ради тиквата (не јадам тиква) али хоби си е хоби, сум пробал свашта ќе го пробам и ова.

Позитивна оценка, не е воопшто лошо како што ми изгледаше по имево :D Ејл со збогатена арома.

20221223_205420.jpg

Инаку сега Пиволабс имаат и стаут (со кафе и ванила), ставено на wishlist ми е.

image.jpg

сум го менуел град на живеење па да тестираме тука некоја локална пивара (ваљда е микро пивара) што како нуди.

Јер само у една продавница тука можеш да го земеш за дома конзумирање (монопол има на алкохол) немаше многу од нивниот асортиман само ова, АПА и ИПА. Со оглед дека не сум ПА фан тргнав со лагеров да не ме разочараат па да не пробам ништо друго.
4.8% алкохол не е нешто многу јако, умерено газирано, доста изразит вкус што за чудо убаво легнува.
Позитивно изненаде и би му дал добра оцена 4/5 (за некој што скоро и нема над 4 оцена на untapped ова е доста високо :) )

Последно уредено:
Ѕидарско мексичко, произведено во Холандија :D

Уште едно на листата лесни пива, 4.2% алкохол, за освежување на жешково е одлично, поубаво ми е од короната (па дури и името :D)
1672336256100.png

image.jpg
Па и не е толку лошо како за прво домашно, цел сет го имав нарачано колку да пробам следно е цела опрема да се купи :)

среќна нова година момци и девојќи, повеќе убави моменти и пива :)

Целта беше до 200 да дојдам, али годинава ја заклучувам со испробани 238 различни пива (*вкупно, не само од 2022ра).

Белгиска колекција за вечерва и веќе првото се смести можеби и во топ5 пива кај мене, Делириум Тременс.

20221231_162830-01-01.jpeg

Поздрав "пивска" екипо и среќна нова и од мене :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom