Пиво Фест Прилеп 2010 - од 15-18 јули 2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Ете ти прилика да ја научиш цела :))))))))
незнам дали ќе сакам да ја научам поради тоа што не ми е баш таа музика по ќејф, ама можно е поради атрибутите на пејачката :icon_lol:

Нема промашај годинава,баш и временски се поклопува со плата,таман :)
Буцио ќе меша на Цеца,жално е да се пропушти тој чин :icon_lol:

Вака беше за Северина ама за Цеца ќе биди поголем трансот :icon_lol::

Абе земете си ја Цеца и фатете упм со се нејзе. Не им текна нешто паметно да донесат, не туку турбо "ѕвезди" ми влечкаат, ебати народот слеп, само тоа да се слушало. Земете слушнете нешто што вреди, што е музика. Многу сум пишман што сум роден на овие простори.
Ај и така лани, ни ја видов, па ни ја слушнав Северина, фино лепо имав настап во Апореа тоа време и се надевам и годинава така ќе биде. Стварно игла не се фрла во тој момент во градот. Не велам дека не е паметен потег, напротив, многу профит за градот ќе има, само ме нервира фактот што не знаат луѓево музика да слушаат.
Море пер ко да не знајш дека сето е за пари.Можи ти или јас ќе ги смениме да не слушаат.Едноставно е најмногу се слуша таква музика, најмногу луѓе за цеца ќе дојдат и од нив профит ќе прави маријанчо.Туку ако не беше роден на овие простори кај сакаш да бидиш ? бтњ јас ја видов северина - ми мафна :))))

Јбг,Мацко (на Ристески мислам) многу голем патриотА, па зато се труди да донеси се "од ѕвезда до ѕвезда",а најфрустрирачки е шо не му се дава простор на ПРИЛЕПСКИТЕ артиски (кои реномирани кои не) да имаат по еден настап макар и по пола сат. Не мора да биди во вечерната програма нека биди некое време поденски. Има деца еден куп шо составија бендој шо ги бидува да науча 5-10 песни да ги одсвира и да се испромовира.Ама то е,на кого да му кажиш,сето стручњаци се во тој одборо шо е задолжен за културно-забавнио дел!

ОФФ топик: Во која група/бенд тропаш?

Абе даj појму на маријанчо напрај една журка промовирај се :) че те дава на а1 емто екслузив :)))

Баталете Цеца , нека дојдат Продиџи. Само едно не ми е јасно веста е напишана во фебруари 2010. Поминале неколку месеци , не недели а нема никакво известие. Инаку со Цеца и Продиџи цела Македонија ке е во Прилеп. :)

Море пер ко да не знајш дека сето е за пари.Можи ти или јас ќе ги смениме да не слушаат.Едноставно е најмногу се слуша таква музика, најмногу луѓе за цеца ќе дојдат и од нив профит ќе прави маријанчо.Туку ако не беше роден на овие простори кај сакаш да бидиш ? бтњ јас ја видов северина - ми мафна :))))

Абе сето тоа ок, јас реков дека е супер потег на градсата управа од профитирачка гледна точка. Друго мене ме нервира, али нема да замарам тука за тоа. А за тоа кај би сакал да сум се родел, секаде кај што ќе немам никаква допирна точка со тоа ѓубре што некои се осмелуваат да го наречат музика.

15 мислења избришани. Ќе ве молам во иднина да не го спомнувате напразно името на The Prodigy. Јасно е дека НЕМА да дојдат. И GoD.HateUSaLL не ги боцкај децата.

Абе даj појму на маријанчо напрај една журка промовирај се :) че те дава на а1 емто екслузив :)))
Би му пошол ама неам ни силикони во цицкиве ни во газојве па ни во муцкиве.А очигледно е дека то го ложи чоеко! ;)

Пиво Фест - Прилеп 2010 At the moment, negotiations are in progress with the world famous music band "Prodigy" to come in Prilep for the Beer Fest 2010. The result will be known in the next weeks.

15 мислења избришани. Ќе ве молам во иднина да не го спомнувате напразно името на The Prodigy. Јасно е дека НЕМА да дојдат. И GoD.HateUSaLL не ги боцкај децата.

Пиво Фест - Прилеп 2010 At the moment, negotiations are in progress with the world famous music band "Prodigy" to come in Prilep for the Beer Fest 2010. The result will be known in the next weeks.

Последно предупредување. Додека не видам официјално забранувам да се спомне The Prodigy на оваа тема.

Патем, да не бидам лошиот модератор, да спомнам дека е најавена пиварата Efes :)

Срце ме стегна кога ја видов темава. Јас на друг крај на светот а овде за Пивофест се зборува :) Кој ќе иде убаво да си помине, напијте се со мерка, најадете се и вратете се дома задоволни. За тие што не се од Прилеп ви препорачувам да ја избегнете вечерта кога настапува Цеца зашто цел Прилеп и околијата ќе бидат таму да мешаат со колковите, па нема да имате убав провод. Ова секако важи ако не сте дел од шабанеријата :)
Убаво би било ако годинава има повеќе пивари на фестивалот, колку да проба народот и нешто поразлично од Даб и Скопско. За скара не треба ништо да се сменува, прилепската е најдобра :)
На музички план, мене не ми се допаѓа Цеца, ама народот сака турбофолк. Тоа е, прост народ силна држава :) И да, криво ќе ми биде што нема да го гледам омилениот мој бенд Суперхикс. Дефинитивно најдобар бенд од Македонија. Не знам дали има некој на форумов што беше на отворањето на паркот на Могила кога свиера Суперхикс, каква само свирка беше тоа...

Не знам дали има некој на форумов што беше на отворањето на паркот на Могила кога свиера Суперхикс, каква само свирка беше тоа...

:helou: Закон беше друже, дефинитивно.

Абе дајте кој знај точно кои пивари се најавени досега, освен ете Ефес и стандардниве домашни.

Се плашам дека со Цеца ќе го достигнеме врвот па в година што и да поканиме после нејзе ќе биде понеспектакуларно.

Се плашам дека со Цеца ќе го достигнеме врвот па в година што и да поканиме после нејзе ќе биде понеспектакуларно.

Џибони, Прлљаво Казалиште, Црвена Јабука, Плави Оркестар, Рибља Чорба, Хладно Пиво, Галија, Парни Ваљак, Ван Гох, Оливер Драгоевич, Здравко Чолич, Влатко Стефаноски Трио, Леб и Сол, Мизар, Паркети (:pos:)....и многу други, не мо текнуваат моментално...
Зошто мора Цеца да биде врвот?

Џибони, Прлљаво Казалиште, Црвена Јабука, Плави Оркестар, Рибља Чорба, Хладно Пиво, Галија, Парни Ваљак, Ван Гох, Оливер Драгоевич, Здравко Чолич, Влатко Стефаноски Трио, Леб и Сол, Мизар, Паркети (:pos:)....и многу други, не мо текнуваат моментално...
Зошто мора Цеца да биде врвот?

Абе на кого му зборуваш? Се знае пиво + рок/метал = :vozbud:. Него, Мацко си е рокерче, ама народов е крив, сето ропачана, лани како се пијанчеја оти Сееберина ја виделе, годинава којзнае шо че биди. Иначе, ОФИЦИЈАЛНО кој че бидат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom