Писма, честитки, разгледници

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
Otkako se pojavija telefonive i internetov pismava poleka izumiraat...Sega najcesto preku pismo dobivame samo smetki,kazni,zalbi itn.No sto se sluci so onie ´´drugite´´ pisma ? Ljubovnite , obicnite ? Dali seuste dobivate pisma od vasite bliski ,vasite drugar(k)i , od vasiot/vasata sakan(a) ? Ili so niv najcesto telefonirate , si prakate SMS i koristite E-Mails ? Dali podednakvo e cuvstvoto koga ke dobiete pismo po posta i online pismo ? Dali pisuvate pisma ili ste od onie na koi ednostavno pisuvanjeto pisma ne im odi ili go smetate kako staromodno ?

P.S. Tuka mozete da gi napisete i vasite nikogas neisprateni,prateni ili dobieni pisma koi mnogu vi znacat .

јас почесто пишувам маилови, смс итн. Поретко праќам писма, зошто ако пратиш писмо за месец ипол стига.

Stefanos_M напиша:
јас почесто пишувам маилови, смс итн. Поретко праќам писма, зошто ако пратиш писмо за месец ипол стига.

Баш така. Веќе години не сум напишала ниту едно писмо. Не вреди...додека појде...па додека дојде..ехееееее цел век минува.
Зошто кога фино лепо нетот функционира беспрекорно:toe:

I jas ne sum pratila nikomu pismo,cesto si pisuvam no nikogas ne sum se osmelila da gi pratam.A i denes ima internet ima razni drugi raboti koi mnogu pobrzo ke go prenesat toa sto sakas da mu go kazaes otkolku preku pismo.Sepak seuste mislam deka toj nacin na iskazuvanje ljubov ne e izumren.Pred nekoj den najdov bas takvi pismi ako uspeam pak da gi najdam ke gi stavam tuka.Jas a veruvam deka i site drugi ubavo bi se cuvstvuvale koga nekoj nam bi ni patil takvo pismo,zatoa da ne ostavame ovoj kako sto nekoj go narekuvaat staromoden nacin na iskazuvanje ljubov da izumre zatoa sto veruvam deka posebno e cuvstvoto koga nekoj ke ti prati ljubovno pismo po posta otkolku online pismo.

Писма не, но разгледници редовно. Кога и да одам на некое понесекојдневно место, праќам разгледници. И убаво ми е кога ќе ги добијам.

А магијата на писмата што стигаат преку пошта ја имам почувствувано на своја кожа, кога секое утро се будиш и трчаш во сандаче да видиш дали стигнало нешто.

Додуша, сега тоа го правиме со мејловите и не мислам дека е помалку романтично. Со таа разлика што преку мејл читаш што имаат да ти кажат денес, а со писма она што праќачот го мислел пред две недели :icon_roll и врска немаш дали е се` уште актуелно.

Последен пат писмо по пошта добив дома пред две години, а јас којзнае од кога не сум пратила. Најверојатно од времето кога беа популарни допишувања со непознато другарче. Сега веќе го нема тоа, ги нема очекувањата кога знаеш дека секој ден е можно да ти стигне писмо, го нема доживувањето на моментот кога ќе го отвораш пликото и едвај чекаш да прочиташ што е пишувано во него. Сега веќе се` оди преку e-mail и смс пораки. Побрз начин да пратиш и добиеш некој абер или да си пишеш со пријателите.

Последно писмо добив на 10 години и тоа честитка за нова година од братучеди,а јас не сум пратил писмо на никого.Зошто да се мачам можеијќи да пратам СМС или мејл.

Pismo se sekavam deka sum dobil ednas ili dvapati vo zivotot. Za razglednici ne se sekavam mnogu, ama i toa ne bilo poveke od 4-5 pati, a cestitki, gi dobivam na raka, ili vo sanduce manuelno staveni, pa ne se vazi.

Mnogu poveke se "raspravam" preku telefon i sms, no dobivam i prakam po nekoe pismo/razglednica od rodninite od drugi gradovi za praznici ili taka na nekoi drugi priliki :)
Lichno mnogu im se raduvam na pismata

Писмо последно пратив со едни роднини што заминаа во Австралија, да и` го однесат на тетка ми, иако редовно контактираме преку нет.

Tanjushka напиша:
Писма не, но разгледници редовно. Кога и да одам на некое понесекојдневно место, праќам разгледници. И убаво ми е кога ќе ги добијам.

А магијата на писмата што стигаат преку пошта ја имам почувствувано на своја кожа, кога секое утро се будиш и трчаш во сандаче да видиш дали стигнало нешто.

Додуша, сега тоа го правиме со мејловите и не мислам дека е помалку романтично. Со таа разлика што преку мејл читаш што имаат да ти кажат денес, а со писма она што праќачот го мислел пред две недели :icon_roll и врска немаш дали е се` уште актуелно.

Да и ја мислам исто вака.Сега одкога стана актуелен (ако можам така да кажам) ова нетов и ова смс поракиве неам добиено разгледница, писмо и сл.Друг е филингот за писмо по онака.Многу боље.Но глупото е што док ти стигне тоа писмо ќе поминат векови...

Писма сум добил, ама никад у живот неам пратено.

Ееее..детски радости се писмата,особено од драгите ни роднини по светот...Еве нија со карот бевне на бичот,сеа ќе јајме па во висит кај нункото ќе ојме.Вија арни ли све? Нија сите сне добри и јас и тетка ти и брачеда ти и зето...
Поздрави до сите вас дома (па редица имиња), од сите нас дома (па пак редица имиња),,,абе мераци.:)

Пишувам сеуште писма и уживам во тоа.Сакам од пишувањето да направам ритуал,затоа што рачно напишаниот збор, за мене е скапоцена работа,макар стигнало писмото и по две недели.Кога ќе го видам ракописот, имам чудно доживување на блискост,на припадност, на недостаток,на тага,на среќа...Тоа на нет го нема.Доживувањето е различно.
Пишувањето писма е романтично,а јас сум романтична.:)

Никогаш не сум пишувала писма ниту пак сум добивала нешто особено освен некои честитки за Нова Година.
Мислам дека на денешно време ретко (читај ич) се праќаат, кога постои побрз начин зошто би се мачеле со писма.
Можеби убава работа се, кога ќе прочиташ дека некој помислил на тебе и со убав ракопис тоа ти го посветил ама бавно стигаат... :toe:

Абе писма... Писма луѓето престанаа да пишуваат коа се родив јас:)
Освен честитки за Нова Година поинакво писмо не сум добила.
Се пишуавм по смс или е-маил затоа што додека писмо праќам не знам дали ќе стигне сега, после 2 недели, или апк ич нема да стигне. Можда ќе ми го забаталат негде...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom