Писма, честитки, разгледници

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Bez rasmisluvanje staromodno. Uste ako gi pisuvas a ne dobivas odgovor .......

jas mnogu sakam pisma ,gi obozavam, najubavo e cuvstvoto dodeka go otvaram treperam celata od vozbuda,no vo denesno vreme site zaboravia na pismata :( pa me raduva i koga ke dobijam mail.A ne sum od onie sto pisuvaat pisma,koga sakam da napisam pismo se mislam,se mislam ,zjapam u edna tacka i na krajot ne uspeam ni edna recenica da napisam :toe:

Голема замаранција а и непрактично е веќе. Немам пишано писмо појма немам од кога (или можда ич немам пишано). Набрзина е сега со смс и и-меил.

Порано се имам допишувано преку писма,,но тоа беа времиња =) тогаш многу сум се радувала кога ќе ми стигнело писмо...Имам праќано и честитки по пошта хеххе...Во денешно време се сомневам дека некој сеуште го прави тоа...Јас одамна не го правам,,дури ни честитки не праќам веќе,,тоа е така можеби не баш затоа што е старомодно,,туку заради тоа што немам потреба,,едноставно на нет можам да ги најдам сите луѓе,,другарки и роднини и да искомуницирам со нив...секако за оние преостанатите,,кои не можам да ги добијам така,,тука е телефонот...а и секако писмата имаат голема негативност,,а тоа е што треба да помине некое време за да добиеш одговор....Тоа е сепак попримитивен начин на комуникација,,со развиената технологија денес,,веќе нема потреба од тоа:smir:

Се рачунаат писмата од банките за неневремено плаќање на рати ??

Ептен има шмек.. :)
Праќам јас сеуште понекад.. сеа е скроз оригинално..

Имам пратено,имам добивано.
Ама пред којзнае колку време.
Интересно е,онака убаво е чувството.
Не е истото кога ќе добиеш мејл и писмо дефинитвно.

Otkako se pojavija telefonive i internetov pismava poleka izumiraat...Sega najcesto preku pismo dobivame samo smetki,kazni,zalbi itn.No sto se sluci so onie ´´drugite´´ pisma ? Ljubovnite , obicnite ? Dali seuste dobivate pisma od vasite bliski ,vasite drugar(k)i , od vasiot/vasata sakan(a) ? Ili so niv najcesto telefonirate , si prakate SMS i koristite E-Mails ? Dali podednakvo e cuvstvoto koga ke dobiete pismo po posta i online pismo ? Dali pisuvate pisma ili ste od onie na koi ednostavno pisuvanjeto pisma ne im odi ili go smetate kako staromodno ?

P.S. Tuka mozete da gi napisete i vasite nikogas neisprateni,prateni ili dobieni pisma koi mnogu vi znacat .
иЗУМРЕ ТОА,ДЕФИНИТИВНО!но,сепак сум пишувала писма до некој сакан,но не сум ги пракала(би ми се смееле) туку онака си пишував,да си ја олеснам душата,да кажам што ми лежи на душа,а сум немала доволно храброст да го кажам во очи!сум напишала и писмо до другарка,да ја замолам да ми прости,зш несакаше да ме ислуша,и се смиривме!зш,да и пишував тоа во смс,веднаш би ја избришала,а и вака на опширно и кажав се!многу би била срекна ако мене некој би ми пишал писмо,па макар да биде на е-маилл!

писма ич не пишам. смс многу пишам

обожавам писменца, исто и моите другарки, нон-стоп си пишуваме и ептен е убаво... и сите си ги чувам и баш се мислам коа ке пораснам... ке си ги читам писменцата... ке си имам спомени ке си се радувам... а мислам дека од маил мсн и некој сејм шитс, нема ефект... Имам можда преку 60 писма од секаде ( ги чувам само поважните) и така...

писма, само за честитање роденден....:salut:

Не праќам писма... Мејл...

Писма само за наградна игра до сега што сум пратил. Друго нешто тешко.

Да бе им оставам на колегите писменце со боцка на огласна табла :vozbud:

Поштенските писма, разгледниците и новогодишните честитки дали се веќе минато?

Дали се сеќавате кога последен пат сте примиле приватно поштенско писмо? Или разгледница? Или новогодишна честитка?

Овие поштенски услуги денес се користат само за службени должности.
Единствени писма кои ги добиваме најчесто се сметките за струја, телефон, интернет или за некои државни должности.

Електронската пошта може да се каже дека веќе ги надвладеа комплетно поштенските услуги.
Веќе не се помнат домашните адреси, него нашите електронски адреси.

Дали испраќате вие приватни писма, разгледници или новогодишни честитки? Дали ви недостасуваат?
Воопшто не е исто чуството кога ќе се добие новогодишна честитка која ќе ни пристигне преку пошта и честитка која ќе ни пристигне преку интернет.
Но тоа е 21 век. Изумираат некои работи, а нови се раѓаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom