Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
Остај го бре, тиестозакон е тој.
Јас имам на јазик. На други телови од тело не ставам затоа што се бавам со спортови со контакт а тоа знае да биде заебано за пирсовите.

6089_1084647569298_1619657690_30222863_2534384_n.jpg

Ова ми е дугарче и болен е по пирсање :pos2:

Јас сакам таков што му е на уста и на веѓа, само чекам прилика (кај што живеам нема професионално студио :jaj: )

поштувам пирс само на уво или на веѓа , на никое друго место(сељачки е):nenene: ја иам на уво
Зошто сељачки? Си видел селанец со пирс на нос, уста, јазик?

Дај ми мајко друг живот *смајли шо крши глава* :хаха:

Зошто сељачки? Си видел селанец со пирс на нос, уста, јазик?

Дај ми мајко друг живот *смајли шо крши глава* :хаха:

aабе педерче кажи ми не смеам да си кажам мое мислење а????
Дај ми мајко друг живот *смајли шо крши глава* или ја да скршам некоја глава

Смееш да си кажеш мислење, само го утна епитетот „сељачки“. Можеше некој друг да искористиш. Неврмајнд. Да ги оставиме и другите да го напишат својот став по ова прашање.

Сакам пирс на веѓа и тоа многу, ама не си ставам затоа што знам дека после тоа ќе се каам иако може да се извади, ама сета онаа мака помината .. нз .. :toe:

Обожавам пирсови и мнооогу мнооогу многу сакам да си ставам на долната усна
Lip_Piercing_by_rivjern.jpg
ама некако ми е страв дека ке боли многу :jaj: башка (иако ретко) можат да се десат некои несакани последици као инфекција, така да не знам...Може некогаш ке биде xD

Планирам да го вадам пирсот на вегата затоа што телото ми го исфрла веќе, ме интересира после колку време ке можам да се пирсам пак на истото место?

Се испирсав на јазик, али боли мамата.Ми отече колку-толку па да прашав како може да се намали отокот? Со време, да превземам нешто, дали треба да бирам што јадам?

Се испирсав на јазик, али боли мамата.Ми отече колку-толку па да прашав како може да се намали отокот? Со време, да превземам нешто, дали треба да бирам што јадам?

Отокот ќе се намали со тек на време, недела-две. Ипак препорачливо е да ставаш Бетадин повеќе пати дневно, пожелно е после јадење. А за јадењето, првите денови глеј да јадеш полесна храна.

Отокот ќе се намали со тек на време, недела-две. Ипак препорачливо е да ставаш Бетадин повеќе пати дневно, пожелно е после јадење. А за јадењето, првите денови глеј да јадеш полесна храна.

Баш ти фала.
Да не знајш можда ти или некој друг колку чини пирс на веѓа и добро место каде шо можам да се испирсам?
Сакам да ставам, али кај типон шо ме пирсаше на јазик no fucking way:icon_lol:

Види сеа вака. Јазик иам пирсано 2 пати, и треба да се запазат некои основни работи. Ги имам пишано и на страните поназад, ама еве ќе ги напишам пак.
1. Строго ладна течна храна првите неколку денови.
2. Цигари и алкохол, НИКАКО!!!!
3. Бетадин, 4 пати дневно, гаргара да правиш.
4. Пак за храната, солено, ни на сон. Зачини, минимум, поарно да ти блуткаво јадењето отколку да те корне јазикот неколку саати после јадење.
5. Лади го јазикот со коцки мраз или сладолед.
6. Миј ги забите 2-3 пати дневно. Идеално е после јадење некоја кашичка да ги измиеш забите па да ставиш бетадин.

Ајт, сеа би требало поарно да биде.

Инаку јас кога се пирсав првиот пат ги изедов сите преостанати сладоледи во село што беа останати, крај на ептември беше :)
Вториот пат денот ми почнуваше со XENIA енеерџи дринк, за среќа тогаш го имаше во продавницата на термо. Потоа кашички од млеко и бисквити.
Патем да кажам дека вториот пат многу повеќе внимание обрнав на хигиената на устата и побрзо ми зарасна, а и помалку ме болеше процесот на заздравување.

Кул.Ќе биди подобро и нема да ми е толку тешко пошто не пушам, а алкохол можам да прескокнам денојве.Сладолед не вервам дека има а не се ни сетив на него, служи и ледот.Плус бетадинот под пазуви...Ќе биде океј.
Млеко не пијам ама утрово бев принуден на тоа, а ваљда и секој ден ќе е така:)
Фала ти многу!

Планирам да го вадам пирсот на вегата затоа што телото ми го исфрла веќе, ме интересира после колку време ке можам да се пирсам пак на истото место?

Можеш ти уште идниот месец , ама не би ти препорачал.
Држи го бар година време чисто тоа место , да се опорави тотално .
Може да има компликации ако веднаш ставиш , да ти загнои моментално , да ти се подуе , да ти се оштети некој нерв попатно.
Затоа подобро немој, стави си на другата веѓа ако толку ти е мерак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom