Болиглава
A cold fact
- Член од
- 16 јуни 2007
- Мислења
- 4.701
- Поени од реакции
- 2.353
Dark Side го изанализирав и изнаслушав и уште го слушам. Го изгледав и документарецот. Лудила, немам зборој.
Сега префрлив на The Wall , двата дела, спуштен ми е и документарецот треба да го гледам. Одличен е и овај, само некако Dark Side попривлечен ми делува, нешто појќе ме влечи накај него.
Од The Wall , песни шо досега најмногу шо ми остајле впечаток Comfortably numb, Good bye blue sky, Hey you, Another brick in the wall (part III) ... и да не продолжвам пошо ќе треба скоро сите да ги пишам![]()
Види...Тhe Wall не е албум за од прва.

Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.

Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.
Не ми се прави многу мерак со Вотерс. Ја би да го гледам Гилмуров)))
Кој од кој се постари, ама јас би одел на двајцава иако Гилмор е 3 гласовни класи над Вотерс. Ако турнејава го носит дедо Роџер во соседниве земји или Македонија(аха...), ќе прснам ако не одам.