Peugeot 404 fan grupa :)

Член од
27 јануари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
2
Da da ratkapnite se od cupe verzijata

--- надополнето ---

Da ova bese na Automagazin kaj Misko Barzov :))))

--- надополнето ---

Voznja be brat ne ko denesnive mora nekoja plastika da tropka :)))

--- надополнето ---

Oooo baco pa to ste vii :)))

Бацоооооо какво изненаџење......па што не кажеш дека тука те има..да се дружиме не за друго :baeh: инаку за сите што се интересираат ДА неговото пежо 404 беше на ТВ од неодамна и да будалата влечеше делови од Тунис за да го скоцка иначе класа од кола е

--- надополнето ---

1. Filterot za vozduh ... slucajno najdov vo Peugeot servisot kaj Marjan vo Gjorce ... tatko mu go zaboravil od vremeto .... aaa interesnoto e sto za ovie modeli postoi filter za vozduh sto e postojan .. za vezden :))) i izveden e kako nekoja plasticna mreza .. koga ke se zaprlja ... pod cesma lepo ... i teras :))) do naredno zaprljuvanje ... e mene takov mi se pogodi da najdam :))
2.Inace modelot e 1969-ta
3.Restavracija ... prvenstveno kolava bese i koga ja zemav vo odlicna sostojba ... mn bitno e sto bese so prva farba(fabrickata) imase nekolku osteteni mesta ... i neli prvin pocnav so vaganje sve od nea i sekoj delna polica oznacen ... naredno e krpenje na delovi sto imaat pokazano korozija sto za srekja kaj mene imase mn malce ... ponatamu kompletno sreduvanje na podvozjeto ... izolacija ...
sledi farbanjeto .... e posle sklopuvanje .. inace interesno e sto i posle 40god ... nemase kolava nitu eden zapecen straf ... paaa bi preporacal na drugite so se baftaat so restavriranje da gi podmackaat i vratat starite strafovi ... poarni se :)))

Немој така човекот будала да го нарекуваш! ( се разбира не ти се лутам, само корегирам хехех)
ЧОвекот е ентузијаст, мераклија, и камо среќа по државата да има повеќе такви кои се загрижени за техничкото наследство на овие простори...
Еве ијас си порачувам од Италија, Холандија, Германија... од пусти мерак...
Еве, не сум ни почнал со реставрација како што треба, уште денар по мајстори не сум дал, а имам потрошено 500-600 евра за ситници разни делчиња...
Волкс, и за нашите машини има се и сешто по Грција, посебно Солун!

--- надополнето ---

Би сакал и да го прашам сопственикот на овој прекрасен примерок на 404 и неколку прашања :)
1. Како се снајде со филтерот за воздух, бидејќи е ептен уникатен, долг цилиндричен.
2. Дали е моделот 1970 или 1971, како што ми се чини.
3. Да ни раскаже малце за искуствата околу реставрацијата на возилото.

Еден човек од Струмица скоро продаде 2 олдтајмера. Едниот беше 404, другиот Ленд Ровер.
Потоа продаваше и многу делови за нив.
Маска, штопови за 404...ламела со корпа...
Го познавам човекот, кога ќе го видам ќе го прашам дали му стојат, и ако си заинтересиран, јави ќе видиме...

П.С. Ако чуеш нешто за делови за ФИАТ 1300, јави тука :)

--- надополнето ---

Ej i ako imas broj od Strumicanecot pisi mi neli delovi nikad dosta :))))
Aaaa dokolku si zainteresiran za podetalna postapka ili pak majstori za rastavracija .. pisi

Немој така човекот будала да го нарекуваш! ( се разбира не ти се лутам, само корегирам хехех)
ЧОвекот е ентузијаст, мераклија, и камо среќа по државата да има повеќе такви кои се загрижени за техничкото наследство на овие простори...
Еве, не сум ни почнал со реставрација како што треба, уште денар по мајстори не сум дал, а имам потрошено 500-600 евра за ситници разни делчиња...

--- надополнето ---

Би сакал и да го прашам сопственикот на овој прекрасен примерок на 404 и неколку прашања :)
1. Како се снајде со филтерот за воздух, бидејќи е ептен уникатен, долг цилиндричен.

Еден човек од Струмица скоро продаде 2 олдтајмера. Едниот беше 404, другиот Ленд Ровер.
Го познавам човекот, кога ќе го видам ќе го прашам дали му стојат, и ако си заинтересиран, јави ќе видиме...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Кажи ми каде ја праеше реставрацијата?

Член од
27 јануари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
2
Restavracijata ja pravev na razlicni majstori .. neli sekogo nemoze da go biva za se .. pa se ispostavi deka taka nekako ke da e :))
Prvin neli faza krpenje na kaj sto ima korozija kaj eden u singelic ... limar ... rabotel u sweden pa si donel alatot od tamu pa delot sto e isecen so specijalni klesti se previtkuva za da parceto sto se nastavuva nee strci tuku direktno legnuva i se punktira
Farbanjeto go pravev kaj Kros EDEN ( www.kros.com.mk ) ako e nekoj za kaj niv barajte me ke daat popust :)) ko za stalen musterija :)))
Nego edno prasanje .. da ne znae nekoj nekogo sto se zanimava so restavracija na hromirani delovi ... ??

--- надополнето ---

Кажи ми каде ја праеше реставрацијата?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Crnko од форумот хромира. Пескара Bubbles.
Напиши на youtube peskara bubbles ќе видиш видеа од него, таму имаш и контакт.

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Еве ти број од црнко 075/242-222 Дарко му е правилното името

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Има дедо ми.. Ама за нигде е.. рѓа го има изедено, не го вози одамна(второ му е ова) еве нешо слики иам. DSC00785.jpg DSC00786.jpg DSC00784.jpg

Член од
27 јануари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
2
Ufff prilicno zapustena prijatelju, ali moze da se najde za delovi, pa pisi ako si za da ne ide fira taka :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Не е запустена, баш има спас за неа, ама со салам инвестиција ќе биде како нова ;)

Член од
27 јануари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
2

Kajgana Shop

На врв Bottom