Peugeot 404 fan grupa :)

• Креатор на темата Креатор на темата diesell76
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 јануари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
2
Dokolku imate Peugeot 404 pa da razmenime iskustva ... pa i delovi moze :))

Attachments

• DSC02511.jpg
    DSC02511.jpg
    165,7 KB · Прегледи: 54
  • HPIM6287.jpg
    HPIM6287.jpg
    160,4 KB · Прегледи: 66
  • DSC00069.jpg
    DSC00069.jpg
    159,6 KB · Прегледи: 47
  • 28307_401498191976_723521976_4496747_7086174_n.jpg
    28307_401498191976_723521976_4496747_7086174_n.jpg
    82,9 KB · Прегледи: 56
  • HPIM6290.jpg
    HPIM6290.jpg
    161,7 KB · Прегледи: 57
Имаше ваков пежо комшијата скоро ист како твојот..само заврши на отпад пред некоја година, а школката му беше одлична исто и моторот..:toe:

Немам а и не ми текнува некој шо има ама многу ме бендиса твоето пежо супер е :vozbud:

Раткапните се од постар Deluxe модел?
Овие чинам со поинакви раткапни одеа?

Колку што се сеќавам, имаше едно вакво на една од емисиите за автомобилизам кај нас, пред неколку месеци. Да не беше твоето?

Имам гледано во Скопје едно бело еден постар човек го вози, КОСКА! Исто кај мене во населба во Карпош 4 има едно црвено во одлична состојба е каросериски.. ко од фабрика излезено :)

Немам зборови за 404 ката ,ја имав многу одамна ,таква вожња ретко.....

Колку што се сеќавам, имаше едно вакво на една од емисиите за автомобилизам кај нас, пред неколку месеци. Да не беше твоето?

Да имаше и јас ја гледав емисијата, а имаше исто вакво и на пазар3 за 500 евра изгледа

Колку приколки излегоа од ваквите во Битола... родена е задницата за изработка на приколка така да 90% од возилата што беа низ град ги конверитраа.

Колку приколки излегоа од ваквите во Битола... родена е задницата за изработка на приколка така да 90% од возилата што беа низ град ги конверитраа.
Штета...

Мој другар имаше порано вакава, како средношколци на времето ја земаше коа таткому не беше дома, и се возевме по маалски улички, колата е тенк, еднаш се удривме во една порта и го урнавме бетонскиот стуб, избегавме од таму а колата беше малку само гребната, сосем незначително што дури ни татко му не примети...:vozbud:

767878211_797d7ffc15.jpg

Мој другар имаше порано вакава, како средношколци на времето ја земаше коа таткому не беше дома, и се возевме по маалски улички, колата е тенк, еднаш се удривме во една порта и го урнавме бетонскиот стуб, избегавме од таму а колата беше малку само гребната, сосем незначително што дури ни татко му не примети...:vozbud:

Со камион да бутнеш бетонски стуб ќе се познава на камионот а не тоа да го направиш со кола... мора да се има граница за се. :)

Бацоооооо какво изненаџење......па што не кажеш дека тука те има..да се дружиме не за друго :baeh: инаку за сите што се интересираат ДА неговото пежо 404 беше на ТВ од неодамна и да будалата влечеше делови од Тунис за да го скоцка иначе класа од кола е

Peugeot 404 дизел...растен сум покрај такво (во маалото комшијата имаше). И тоа караванка беше. Ѕверска машина! Навистина имам голем фетиш за чудава, само што делови ЕПТЕН нема кај нас. По порачка ги има во Грција.

Бацоооооо какво изненаџење......па што не кажеш дека тука те има..да се дружиме не за друго :baeh: инаку за сите што се интересираат ДА неговото пежо 404 беше на ТВ од неодамна и да будалата влечеше делови од Тунис за да го скоцка иначе класа од кола е
Немој така човекот будала да го нарекуваш! ( се разбира не ти се лутам, само корегирам хехех)
ЧОвекот е ентузијаст, мераклија, и камо среќа по државата да има повеќе такви кои се загрижени за техничкото наследство на овие простори...
Еве ијас си порачувам од Италија, Холандија, Германија... од пусти мерак...
Еве, не сум ни почнал со реставрација како што треба, уште денар по мајстори не сум дал, а имам потрошено 500-600 евра за ситници разни делчиња...
Волкс, и за нашите машини има се и сешто по Грција, посебно Солун!

--- надополнето ---

Би сакал и да го прашам сопственикот на овој прекрасен примерок на 404 и неколку прашања :)
1. Како се снајде со филтерот за воздух, бидејќи е ептен уникатен, долг цилиндричен.
2. Дали е моделот 1970 или 1971, како што ми се чини.
3. Да ни раскаже малце за искуствата околу реставрацијата на возилото.

Еден човек од Струмица скоро продаде 2 олдтајмера. Едниот беше 404, другиот Ленд Ровер.
Потоа продаваше и многу делови за нив.
Маска, штопови за 404...ламела со корпа...
Го познавам човекот, кога ќе го видам ќе го прашам дали му стојат, и ако си заинтересиран, јави ќе видиме...

П.С. Ако чуеш нешто за делови за ФИАТ 1300, јави тука :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom