Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Ми ја промеша? :confused:

Многу добра песна. Ми се допаѓа ептен оваа меланхолична боја на гитара и заедно со оној звук на електрично пијано што (веројатно) го имитираат на рефренот прават магија. Петка од мене.

John Frusciante - Central

Од тебе очекував некоја песна со ирски елементи:D Песнава е онака, ни добра, ни лоша. Не е нешто што ми се свиѓа и што би го слушал:)

CVIJA & RELJA POPOVIC FEAT. COBY - CRNI SIN

:)

Слабо ваквите Боби. Си знаел ти од странскиве да ме погодиш со некоја, ама со Балканов тешко се гаѓаме :D

Sharks Snakes & Planes

Последно уредено:
Ептен сум picky за музика, на овој вокалот му е дрво,цело време трепери, музиката е ОК, просечна, Колдплеј рифови, текстот е многу добар, се на се не е лошо, иако не е мој стил.
Camel - Three Wishes

Супер си се камел. Лесно, лајт песниче, за пиење кафе на тераса додека бичи во позадина. Особено ми е интересен делот од 4:20 нагоре. Има некој етно шмек.

https://www.youtube.com/watch?v=X0Z1f04_PtQCul De Sac - Etaoin Shrdlu (1999)

Јако е ова,
за возење, можеби и во моментот кога со слушав ми требаше вакво нешто. Експериментално, пријатно за слушање, не е ниту малку нападно, многу рано ми звучи дека е правено, некаде почетокот на 70'те. Оцена 10/10. (Ако имаш линк за им ја симнан дискографијата, ептен ме бендисуваат).
Matching Mole - Instant Kitten

Почетокот е помалку мистериозен, но убав. Од оној момент кога почнува делот со гитарата, па се до крај, песната ми станува неубава:)

Little Richard - Tutti Frutti

:)

Не го можам вокалов ама баш ич, превише завијање., музиката е океј.
Overall не ми се допадна нешто посебно.

Rudimental - Rumour Mill

Oнака летно песниче. Би го слушал доколку го пуштат на радио, дури терам со колата по автопат навечер.

doves - willow's song

Наздравје кафето.
Многу софткор, бавно, нежно, не мој стил. Текстот искрено не го следев многу, бидејќи ми беше досадна цела песна.
Коге е по софт во прашање: (барем поголемиот дел од песната :))
Sir Lord Baltimore - Man From Manhattan (1971) HQ

Несомнено квалитетна трака, само не дотолку по мој вкус, барем не во овој период, каде слушам послабо ваков вид класик, прогресив рок. Според почетокот мислев дека ќе залупа понабрзина, подинамично. Од 6 нагоре интересни солирања.

Max & Intro - Ostavi sve

Крафтферк vs Сфен Ват vs Српско диско девеести дип шит, сс глупи синтесајзер ефекти и дарк прелази : D Прво помисли дека пое македонски, ама после сфати дека е србољачко
Малце личи на Њу Ордер, ама малце : D Трака те тера да забраиш на сфе : D

Oresund Space Collective - Rumble part |||

Абе Шпонгл, од каде ги најде овие? Многу знаат да возат, интересни експериментирања со гитарите и клавијатурите додека басот се слуша убаво и гласно и си држи ритам, па не им текнува да престанат :). Добро парче.
Liquid Sound Company - Free I

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom