Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Социо патче, ти ли си ма? :)
Песмата не е лоша, критикувам како и секогаш. Малку бавна и мека, некако не е за мене. Ако ме прашаш дали овој жанр би го слушал цел ден,би рекол НЕ. И покрај многу препораки ги немам слушано поркјупајн, но очекував многу позабегано и поуметнички од оваа песма. На уво добро лежи колку што трае, кога ќе заврши, морам да сменам друга песма, похард. По мој вкус би дал 5/10.
Deep Purple - The Aviator

Не сум фан на Deep Purple, имаат добри песни, одлични се како бенд, музиката е нешто што ја го слушам а сепак не сум им фан. That being said песнава ми е топ за во кола, или така лефтерно барче, да чилираш со другари и неколку пива. Има нешто во „Америчкиот фолк“ што ми се допаѓа, а не знам што е :)

Creedence Clearwater Revival - Run Through The Jungle

Тоа американскиот фолк рок е интересна работа. Има некоја позитива, има некоја живост у него, ја прави музиката по другачие, вокалот е лелеав и рапав, уснава армоника ми го прави ќефот кај и да ја слушнам. Ок, не секаде. Добро е ова да слушаш додека јадеш рецимо. Јадете луѓе, празници се.

Rory Gallageher - Calling Card

Еве ви едно бате од сојот јаки батиња со гитара у рака. Плус минус инструмент у песнава.

Си седам во некој паб, пивото до мене, а во позадина оди песнава.
Убо си пишал, јако бате со гитара во рака.
Ја слушам веќе неколку пати.
Уште едно одлично блуз-рок песниче, гледам и дека басистот од Дип Парпл бил ко-продуцент. (y)

Asia-Wherever You Are

Заљубен е а срце му е скршено,нешто као она га оставила али он ке гу сака њума форевр и увек куде и да е она он ке биде сс њума, заедно сс душу,сенку,срце,куде и да иде она нема да е сама,на било кое место у сфет он ке е сс њума, вечно и за вечни вековиии, благосливен боожее нааааш

Добар ритам има воа рокчево, гитарката на моменти везе гоблени галички,виножитни рифови,житни полиња од акорди.Лаф сонгс на антена фајв.Само мислу дека треба и да има хепи енд, како у бајките

Ја ке ставу нешто даб, не скопско, не амстел, него даб.Иако га мрзу даб како пиво, како правац у музику ја мноо га обожавам.Значи не дабстеп срање него даб

Atriohm - Close 2 Nowhere Dub(Vlastur rmx)

Парва шо е овоа бе, овоа не ми е за сега. Шо не ми го пушти синоќа коа бев у иста агрегатна состојба со овај псајтранс. : D

Isis - Oceanic -7 - Weight

Јас, ти, wicked, и Werher го слушаме бендов на форумов :D

Убајни вонземски. Баш прееска ги слушав, али со еден друг албум. Океаник е опасен и каса преку слушалки од шо е добар.

Helvetia - solaris

Добри се. Стварно добри се. Ама не слушнав ништо оригинално. Толкава копија на некој ( Linkin Park ) неам слушнато од кога сите „пејачи“ излегоа кај нас после смртта на Тоше.

Foghat - Slow Ride

Сум го слушала ова, ама било принудно, ситуацијата налагала така. Многу ме бендисаа плесачиците во позадина, каква кореографија. (изгледаат како да пливаат на суво) (y)
Ок песна, но не е она што јас го слушам :)

Iron Maiden-No Prayer For The Dying

Класика Мејден, не ми е нешто меѓу омилените и многу слушаните песни, али од Мејден можеш да правиш Топ 20 најдобри, Топ 20 одлични и Топ 20 супер песни и остатокот да биде добри песни.

Apocalyptica feat Lauri Ylonen - Life Burns

Добро звучи. Добра лирика за разлика од 90% од рапот моментално. Солиден бит, иако премногу тивок за мој вкус. Лоша продукција. Но, како настап во живо е стварно добро.

AWOLNATION - SAIL

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom