Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Има некои препеви што го достигнуваат квалитетот на оригиналот, има и такви кои ја касапат песната. Не ги можам Некст Тајм бе. Не е толку лошо ако гледаш едно по едно ( чист звук/пеење, добро уфрлени тапани ) ама како целина е ептен промаршено. Некои стилови едноставно не се мешаат, а за Некст Тајм сеуште мислам дека се само glorified cover band на Бон Џови.

Kongos - Come with me now

Одамна неам слушнато нешто толку квалитетно, а поново.Од вокал, до мелодија се е на место.
Посебноста ја дава тоа што има примеси на фолк, делот со хармониката е eargasm. Вокалот е специфичен малку рапав, сув не знам како да го објаснам подобро (одличен е правиот израз).

Песнава е пффф страшно нешто, опасно нешто!!!!

Pink floyd-Celestial Voices

Вака ко че ми постирате Флојд Мојд, само да ве фалам треба :D Дајте нешто ново, да исхејтам тро. Инаку во топ 10 песни од Флојд.

Bodan Arsovski - Sunrise

Интересен сплет дефинитивно. Не баш по мој вкус али одлично звучи. Дури слушаме препеви како оние на Некст Тајм, ова е барем 10 пати подобро и поавтентично го зачувува онај традиционален Македонски / Балкански звук (y)

Dead Man Fall - Bang Your Drum

@Mojso, 100 реда текст избришав заради тебе! Само ако не ти вреди песната! :D

Од почетокот интересен ритам кој наговестува дека ќе оди нагоре. Тики Bang your drum се вика. Ама басот ме потсети одман на Џојди Вижн и си реков тешко таа работа. Ништо од првата строфа, она што најмногу ме нервира - ритам и плитка мелодија. Ама се извадија некаде на рефренот. Имаат пристојни хармонии. Втората половина се вадат за се`, одличен климакс, би сакал да чујам повеќе од тоа.

Annwn - Douce Dame Jolie

Смирувачка мелодија, со прекрасен вокал.
Не е типично класична музика, туку нешто како мешавина.
Ме прошета низ времето дур ја слушав, а ја свртив на рипит неколку пати. И превод за текстот најдов, одличен е.
Средновековна поезија+ мелодијава=:drk:

U2-Every Breaking Wave

Де бе збрзнете, малку незгодно ми е секој втор пост да биде од мене :D

Ајде ете јас.

У2 не ми се многу слушани, не им знам ниту една песна, чат пат коа ќе ги сретнам некаде низ темите ги пуштам. Песната е добра, ми се допаѓа, има добар текст. Да ја пофалам и почетната мелодија која можеби најмногу ми се допадна од песната

Anastasia - Time Never Dies

Една од омилените од Анастасија. Кое вонвременско парче музика е, башка насловот што соодејствува.

Инаку
Mark Lanegan - Shiloh Town

Перфекција е песната, нема ништо што да искоментирам друго. Башка Тарантино никогаш не земал лоши песни во своите филмови.

Мене ме интересираат коментари за ова Richie Kotzen - You Can't Save me

Oдличен поткован гитарист, креативен, кој има добри гласовни способности, но искрено мене таа фреквенција на глас, ми е лигава и геј. Значи да не бидам погрешно сфатен, квалитетот му го почитувам како што нагласив, само што во овој случај би дошло повеќе како работа на вкус.

Azra - Milo - (Audio 1997)

Турви ко ќе постира песна, само тој и изведувачот ја знаат. :D
Добро оваа од Азра попозната е за разлика од претходните.
Инструментално е одлична, тука се заприметува дека Битлсите имале влијание врз нив. Потсеќа на нив и инструментално а и лирички. Тие имаат вакви текстови дур им го откриеш значењето "пола живот" ќе ти помини, а и после ќе се думаш дал исправно си го протумачил.
И некако како кратка е бре, 2:15 минутки се малку кога се работи за квалитетна песна.

Porcupine Tree-Prodigal

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom