Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
5/4. Незнам дали е до тактов али сите песни шо ги знам со 5/4 ми се драги. А се на се, знам 3.
Горе доле, би рекол дека е оригинално парче со оглед на годината на издавање.
Исто, добро лежи за рингтон. И то.

The Dream Syndicate - That's What You Always Say

Deja vu, шабанарија од 2000те години. МC Стојан има слични вакви песни. Не е мој тип на музика, музиката е ок, ама пеачкава има народњачки глас, створена за певаљка по кафани

Brandon Flowers - Lonely Town

Kљасика, интересна. Мислам дека амбиентално одговара да седиш во некое кафуле 80-ти, онака после 00 часот.

The Chameleons UK - Perfume Garden

Искрено, не ми се бендиса нешо ептен. Вокалов ми е ептен чуден, не знам стварно. Додуша не ни слушам многу вакви па можда зато. Си постирал и појаки тракици од ваквиве шо ги слушаш братче Ерик, ова ми е слаба некако, не ми е за во овај момент :D

Dubioza Kolektiv - Marijuana

Песнава да ја слушаш како аудио снимка не ми се свиѓа, но да речеме еве, проаѓа. Но истата песна со настап во живо (зборам за оној на Егзит) е преубава:)

Калиопи - Мојот дом

:)

Калиопи отсекогаш ми била еден од подобрите женски вокали на нашава естрада. Песната е добра, текстот не ме воодушеви премногу, ама инструментално е добра.

Avenged Sevenfold-So Far Away

Joк. Отсекогаш ми биле крајно геј и глупи. Другарче мое во гимназија ептен ги сакаше, ама глеј брат гитаристов, ама глеј слушај вокалов. Мож си имаат поединечни некои квалитети, ама начинот на кој свират и творат ми е прилично лош, не за мое уво :)

Swans: Blind

Еее јакичка е песнава, весела, интересна за слушање

Marchelo - Pozeriste

Интересно, онака си има енергија, а и доброси рапа момакот. Го знам онака, не ми е слушан али е ок во то шо го работи.

Sensation Junkies-Light

Сачмарка, гилотина, палење на плоштад, бесење, стрелање, електрична столица... било каква егзекуција, јавна по можност.

Mad Season- Long Gone Day

Глеј шо слушал Стормов :D Одлична песничка од кул бенд. Имам една цедејка в кола од бендов ама не ми ја чита во тоа радиото да ја пуштам.

Grimes - Oblivion

Ок е песничево......., интересен е гласот, музика како музика е интересна, баш е добра за по кафичи:)

Rihanna - Diamonds

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom