Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Баш сношти ја слушав песнава, одлична е, преуба. Одличен текст и се, Еди бре нема грешка. За вечер баш ми е планиран lightning bolt за слушање.
Apocaliptyca, Ville Valo & Lauri-Bittersweet

Последно уредено:
Ако човекот направил нешто слично на временска машина, тогаш тоа мора да е песнава. Мене успеа да ме протне низ самата ткаенина на времето, расплетувајќи и расчленувајќи ја мојата лична нишка од вселенското платно.

Кога ги чув првите неколку секунди и го насетив ориенталниот ритам во мене се разбудија гневот и фрустрациите од петвековното турско ропство на моите предци. Ги видов лицата на безброј напатени души и речиси можев да го почувствувам нивниот бол. Од минатото на мојот народ, дувачките инструменти ме префрлија на моето лично минато. Ми навратија спомени од детството, особено блиската средба со провалници (кои случајно беа од ромска националност) и првиот контакт со бирократијата. Патешествието низ детството продолжи со зборовите на Јанко и кецот по англиски во осмо одделение. Следуваше пубертетскиот нагон кон женското тело и сите негови форми, големи и бои. Ова чувство беше толку интензивно, што морав предвеме да го прекинам летот низ просторот и времето и да извршам некои други работи.

Жалам што не сум способен да го издржам напливот на емоции што го нуди песната. Морам да барам утеха во нешто пониско.

The Cinematic Orchestra - Arrival of the Birds & Transformation

Колко добар пејсаж на позадину на видео.А и пред да штракну знаеше дека нема да зажалу, знам дека Ендрју тоес ти,имаш добар укус за музику, само мноо ги форсирате рејдиохед,преценети су:icon_lol: Атомс фор пис су боље например
А трака што иде у момент док ти збору тоес пишују,е чис амбиент даунтемпо симфониски материјал, попратен од добар "наежи_ми_ги_јајца" вокал,има мистик али можда и малце тужну мелодију, која у некои даун ситуацие и те како може да ти праи друштфо док легаш и блееш у плафон. Како и да е, мене ми се сфиѓа, озбиљно, еве гу иде цела, туј прикрај има и ефект кој личи како некој сс уста да сфири.Има фил моменат у траку,бш оно ежење нели, а и има добар никнејм, нели облаче на небо.

Е ск моја трака.Парва не би бија Парва, тоес ја, ако не ставу нешто што е синоним за мој укус.
Eдноставно штракни и слушај, мене мноо ми се сфиѓа, да не кажу ептен, али ај ке кажу, преептен.

Chronos - Tiempo De Misterio

Интересен звук, многу добро играње и мајтапење со ефектите и тоновите, делот со гитарата некако не ми е вклопен многу, затоа давам 8/10.
The Cranberries - Salvation

Една од омилените од Mogwai. Не дека е Џим Морисон во прашање, ама песнава е riding the snake to the ancient lake. А the best part of the trip ми е кога те дига пред втората секција. Додуша цело време оди нагоре, ама ударот е како она чувството на инерција во стомакот кога возиш по нерамнини.

Hungry Ghosts - Love song

Kруговите ги слушав многу повеќе кога бев заразен со пост рок и мислев дека цел живот само тоа ќе останам да слушам. Прекрасен бенд, а песната со коњот, во топ 3 со сигурност.

Neu! ''Hallogallo''

Прв пат го слушам музичево, интересно е, но ме потсеќа на музиката од рекламите за кредит на банките:giggle:

In Vivo - Gazda

Не знам ни во кој жанр спаѓа песнава. Се појче и појче се шири заразава со вакви песни од горните соседи, фенси музика на почеток измешана со турбо фолк, не ја бива воопшто, текстов нема да го коментирам...Се на се не ме бендисува мене, некој можеби си слуша вакви.
Supertramp-Logical Song

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom