PES 6 - пријателски натпревари

K

kalimer0

Гостин
Јас се извинувам што ја освежувам темава но тоа е доказ дека PES 6 е неуништлив. Кој е за пријателски натпревар нека пише :)
Доколку сакате да играме на начинот кој го објасни ReleaseYourself еве видете ова
 
T

Torchyrus

Гостин
Има бре некој ова уше да го игра да се пресметаме ?
 

Scirea

Старата Дама
Член од
4 август 2010
Мислења
22.152
Поени од реакции
61.136
Ми нема рамен на пес 6 :)


Одам на Network и ми пишува: Unable to locate server for network connection test.
Pleace make sure your network settings are configured correctly.

ПОМОШ :)
 
K

kalimer0

Гостин
Подесување за играње онлајн
1. Отварање на портите (за оние што имаат рутер, за оние што имаат модем, ова не е потребно)

- Одете на овој сајт, пронајдете го вашиот модел на рутерот, и ќе ви се појави детално упатство за отварање на портите.
- Пратете го упатството од тој сајт, и отворете ги следните порти: [10881, 10884, 12880, 12881 TCP] и [3478, 5730, 5739 UDP]

- Исто така, ако не можете така да ги отворите портовите, тоа може да го направите на следниот начин.
Oдете во Network Connections, па потоа десен клик на Local Area Connections, па после тоа идете на Properties. После тоа Advanced, па кај Windows Firewall oдберете Settings. и на крај одберете Еxceptions.

Сега тука треба да се ослободите за сите портови. Кликнете на Add Port, и кај Port Number ги внесувате портовите кој се горе наведени. Кај Name може да внесете што сакате, не е тоа битно. Значи секој порт треба посебно да се внесува, пример кликаш на Add Port, внесуваш 10881, одбираш TCP, и кликаш OK. Taка треба за секој порт посебно.

2. Најпрво потребно е да се регистрирате на PES6J forum со што би станале Open Beta Player.

3. Потоа отворете го hosts фајлот во C:\windows\system32\drivers\etc

4. Сега треба да го отворите фајлот преку notepad... откако ќе го отворите тој изгледа вака внатре:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
- Е сега треба само на крајот да го додадете ова:
210.249.144.166 we9stun.winning-eleven.net
217.112.88.118 pes6gate-ec.winning-eleven.net
односно вака да завршува:
127.0.0.1 localhost
210.249.144.166 we9stun.winning-eleven.net
217.112.88.118 pes6gate-ec.winning-eleven.net
Oд кога ќе го направите ова, треба да одите на SAVE, а не на SAVE AS!

На крај, вашиот фајл HOSTS треба да изгледа вака:
# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
::1 localhost
210.249.144.166 we9stun.winning-eleven.net
217.112.88.118 pes6gate-ec.winning-eleven.net
НАПОМЕНА Додека играте бидете логирани на форумот pes6j.net
 
Член од
9 јануари 2011
Мислења
417
Поени од реакции
562
Ми нема рамен на пес 6 :)


Одам на Network и ми пишува: Unable to locate server for network connection test.
Pleace make sure your network settings are configured correctly.

ПОМОШ :)
Ајде пријави се... да видиме шо играч си :)
 
Член од
15 јули 2009
Мислења
2.547
Поени од реакции
1.713
Ајде бе да ја оживееме темава,да почнеме пак да играме,одлични времиња беа ..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom