PES 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
На тешки дроги биле ова Јапонциве, па ова е најголем фејл за 2013!

I vrvot na se e sto koci na MEDITM grafika na 9600gt 1gb E5300 dual core 3gb ram
Ne e mozno kolku me razocara igrava
Ovie pa fifashive podobrena bila za razlika od 2013
Vecno nesfateni ke ostanat
истово и кај мене ... имам ATI HD 6670 2 gb DDR 3 со i5 и RAM 4 gb DDR 3 и пак ми сецка ,не ми пушта ни средно ниво квалитет ... а Battlefield 3 без проблем ... :ROFLMAO:
--- надополнето: 19 септември 2013 во 16:06 ---
истово и кај мене ... имам ATI HD 6670 2 gb DDR 3 со i5 и RAM 4 gb DDR 3 и пак ми сецка ,не ми пушта ни средно ниво квалитет ... а Battlefield 3 без проблем ... :ROFLMAO:
си останувам на Пес 13 со Smoke Patch .... подобро здравје од пес нема ова ....

Фан сум на ПЕС ама годинава потполно се слагам со останативе дека е срање у секој поглед. Не можам да сфатам една работа, како може фаците што лани беа перфектно направени годинава да се најголема утка ? Прво што отворив се фациве од Интер, и кога видов не знаев дали е заебанција некоја или вистински сум ја пуштил пес14. Еден Занети што никад не го утнуваа сега е некоја си рандом фаца а не е само он него 98% од Интер а и другиве екипи. Сума сумару играва е за нинтендо тоа првото од пред 10 години.

wi4gut.jpg

Uninstalling.

За перформансите, јас ја играм на фул на 1650x резолуција на Q6600 Quad Core, ATI 3870 и 6GB DDR2 РАМ. Си лета.

Е сеа, неколку брзи замерки:

OMGWTFBBQ кажа, во allout attack, се багираат одбранбените. Јас со бразил играв, луиз ми беше шпиц и изгасив на крај

На професионал пробав (не сум про како овој горе па на суперстар одма и да се жалам!!), противникот ми чува простор директно меѓу мене и играчот кај што треба да пројде топката. Океј, да е блиску до играч или свртен накај него, ама ова се случува на 20 метри растојание меѓу сите.

Одбраната е катастрофа, ако не ги контролираш сите ти, дебили се пак.

Нападот е топ, има моментум, добра физика, интересни нови движења...

Играв само 1 и пол утакмица, така да ќе видиме. Сумњам дека ќе играм против ПЦ, пес игриве се само за 1в1 или 2в2 веќе...

Не издржа ни пола саат кај мене оваа срање. Најбрзо избришана Фифа/Пес од било кога досега.

Гејмплејот на 13-ката е фантазија за ова, пробале нешто ѓоа реално да направат со некои нови движења резултатот е чист промашај, командите не одоговараат никаде, едно стискаш друго се дешава на екранот, се е у некое слоу моушн движење, сите играчи одат кај сакаат, шут не постои, пас патетика, ама тоа е кога ќе пробаш да го имитираш гејмпелот на ФИФА и добиваш ваква монстуозност.

Другите работи се уште полоши, целата игра смрди, не, корне не ефтинилак и аматеризам, менијата смешни, неоптимизирана до даска, а графиката реални изгледа како игра од 2002 година. Да не ги спомнува коментаторите, па до толку ли веќе колку години се истите и истите тие имаат се на се само 10 реченици. Ликовите на фудбалерите тоа е нов ужас, наместо секоја година да се зголемува бројот на фудбалери со реални ликови овде бројот е сигурно намален за 60%. Вистински лиценцирани стадиони речиси и да нема.

КОНАМИ јако се заебаа оваа година, ФИФА и ништо да не смени од лани е сепак 100 пати подобра игра, ма шо фифа, КОНАМИ да го оставеле ланскиот ПЕС само со нови трансфери да направеле и друга боја на менијата и слични козметички дотадоци ќе беше подобра игра од ова.

Мислам сега дека и најголемите љубители и хардкор ПЕС фанови ќе признаат дека ова е една од најлошите фудбалски игри во историјата.

Мислам сега дека и најголемите љубители и хардкор ПЕС фанови ќе признаат дека ова е една од најлошите фудбалски игри во историјата.

Да, ама пак е подобра од фифа. :D

Иначе не знам како еден од ретардираните јапонци не седнал да мести формација, толку тешко се мрда стрелката со аналог... :)

Нема да ја серам, ниту да ја величам целосно.

Околу одбраната, има новина воведена.
Шутот се користеше за притисок од 1 дополнителен играч.
Сега 2х шут, па држење шут, се прави притисок од повеќе играчи. Ова им е добро.
<Call for presure in numbers>
Press 2x ШУТ, thеn hold ШУТ :D
2 to 3 players will surround the opponent and apply pressure.

Една од најсакатите ствари што ги „има“ е што first touch(ваљда вака е) исто ко да нема.
Ретко ја подава или шутира од прва, мора прво да ја смири скапаната топка, па после ќе подава или шутира.

само не ми е јасно ,толку ли им е тешко да ја досредат играта и да ги линценцираат лигите како треба ... имаат пари ,имаат се ,а пак на крај истата песна .... недовршена игра .... инаку сеа читав на Пес едит дека ке има некои корекции од нив фала Боже :)
http://www.peseditblog.com/2013/09/peseditcom-2014-patch-01-coming-soon.html

Како може да средат, кога друг има ексклузивно право да го користи тоа нешто.
ЕА има ексклузивно право за EPL и слични ствари, и поради тоа Конами не смее да има оригинал EPL лига и тимови и се друго што не е оригинал.
Исто ко од Прилепска пивара да барате Кока Кола да прави 'баго.

Викам, ај пред да направам перманет делит, да и дадам уште една шанса, но џабе само полош впечаток добив.

Една работа поради која лани ФИФА-та не ми беше сосем добра, иако беше одлична игра, беше фактот што имаше нереално малку фаули и прекини, нешто што во ПЕС2013 беше сосем солидно изведено.

Но сега тоа во ова 2014 срање го нема, значи ги извадиле сите добри работи од гејмплејот на минатите ПЕС и го ставиле единственото лошо нешто што ми пречеше во ФИФА, таман за комплетирање на ужасот.

Како може да средат, кога друг има ексклузивно право да го користи тоа нешто.
ЕА има ексклузивно право за EPL и слични ствари, и поради тоа Конами не смее да има оригинал EPL лига и тимови и се друго што не е оригинал.
Исто ко од Прилепска пивара да барате Кока Кола да прави 'баго.
абе може не збори глупости .... имаш фифа менаџер и футбал менаџер ?!

Јас не сфаќам зашто толку се брзаат со објавување на играва со години веќе. Трансферите не се ни доправени, како и секогаш. Тотално аматерски е веќе. Порано ја спасуваше брзината на гејмплејот и уживањето во играта но сега и тоа го нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom