Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
и здравко чолич имаше некој спот со тристач.. ако не и со истиов... ама пола и јаче спот му беше покрај него... нешто ми се чини дека идеше со мирис на бензин ово оно... можда грешам за песната ама за спотот дефинитивно не...

YU-6.jpg

YU-7.jpg

1213765_3bdd02b02ae89342bad06cd116737a93_l.jpg
Па нормално...за тоа време и во тоа автомобилистичко опкружување, природната средина на 1300 е левата лента на автопатот :)

со 60 кс а не 65

На сликава е стариот модел со едногрлен карбуратор ;) и добоши. Гледаш каков е филтерот за водух, ко на 101 :)

Иначе во сообраќајна пишува 48KW :D

опаааа 3 коли се намножија а? пак те шијам бе, го зедов кадетот и сега имам вкупно 5:vozbud:

Кој модел на кадет??

нај стариот модел, последна серија од 1985 година....

бујрум слики:

kadet1.jpg

kadet2.jpg

DSC04909.jpg

DSC04911.jpg

DSC04912.jpg

малку го извалкавме со возење, поготово патосниците и еден куп прашина врз него има, а во средата го перев ГЕНЕРАЛКА... тоа ти е скопје, у лајна живееме, лајна дишеме и лајна газиме... ке го исперам пак...

нај стариот модел, последна серија од 1985 година....
Oвај ти е Kadett D... така да е четврта генерација од омладина кадета :P
Имаш уште 3 модели на постари браќа :)

Фолкси честито 128-ката. Создравје да ја возиш.

п.с. види која ја чува в гаража :)

веке ми дадоа 1200 евра за него... не го дадов... какво магаре да ти било ова... сум го возел порано, барем пред 10 години, ама на кратко и не се секавам дека баш такво магаре беше... или сум заборавил или нешто не чинел тој... овој е чудо од олд скул технологија... влече ебате, стабилен у кривина, топ амортизери, моторот преде, механички исправен, освен што мислам дека серво пумпата не е нај добра... многу е тврда кочницата... знае некој дали треба или не треба да е на опел кадет камен кочницата?, немам искуство со овој за возење... за сервисирање сум ги работел и ги знам... стварно треба да се подобесам одозгора за да закочи, ама останатото е пердуф... волан како серво да има, кумплунг и кочница меки меки, ко путер...

--- надополнето ---

ИМАМ ПРЕДЛОГ:

темава да се преименува во олд скул технологија, во сопственост на форумџии....

гледам дека се накотивме на форумов, кои сме сопственици на стара технологија автомобили....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom