Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
фолци, еве ти го воланот:

92d6e5a9-a68c-44da-bd7c-aa357e97db8a.jpg

Onak, вака оригинални биле бе, еве гледам и по други дека такви биле

get_image_variation.php

Zastava1300Tristac166-1.jpg

овој волан јас го викам стисни свири... кај и да стиснеш на тоа обрачот ке свири... инаку ти реков, истиов волан и една серија на лада 1500 и 1600 го носеше. после и они прејдоа на оној погоре што го постирав. уствари, изгледа дека на времето имало само една фабрика за волани и сите купувале од кај нив:pos2:

Јас колку што се сеќавам, Лада имаа онакво дезенче со цвеќенца на пластиката и Лада знакче :) Ептен луксуз :))

Јас колку што се сеќавам, Лада имаа онакво дезенче со цвеќенца на пластиката и Лада знакче :) Ептен луксуз :))

не бе... јас имав лада 1500 специјал (стариот мој прв газда) со онаков волан најгоре што е... и две свирки од камион:pos2:

ах емоции ми извираат... колата на која се научив да возам... колата со која и мојот прв шлајф го направив... колата во која прв пат имав секс во кола... колата со која за малку ке погинев на водно... упс, 2 недели кома ебате... тоа е лада специјал ака жигули 1500... ахххх....:pipi:

Оригиналниот Luxe волан е оној кај Волкси, и на сликите постирани од него.
За разлика од Luxe, стандардните 1300/1500 го имаат оној како вдлабнат, со Знакот на Застава ( стилизирано Z со F на него, демек Застава - Фиат).
Luxe ја носи целата внатрешност на ФИАТ 1500 C, па така и воланот. Стандард ја има внатрешноста на 1500 С, освен воланот кој е од серијата 1300/1500, пред редизајнот, и нема теписон на подот и багажникот, туку има гумени простирки, исто така 1300/1500 пред 1965 година. :)
Кога сме кај воланите на Ладите... Жигулите (2101 модел) го имаат воланот од ФИАТ 124, од којшто и потекнуваат.
Оние стилизираните како на сликите од Специал, Нива... тоа е воланот на ФИАТ 125.
Последните серии на Застава 1300/1500, кои се веќе целосно југословенизирани, и кои по многу ситници се разликуваат од оригиналот од кој се настанати, го носат истиот тој волан, ама баш ФИАТ 125, т.е. без оние руските додавки по него...
Всушност, сите Лади до Самара, Застави...ФСО (125 П, 125 ПЗ, Полонез), се е тоа ФИАТ...дали 1300/1500, 124, 125, 128, 127, 600...тоа е тоа :)

Со други зборови

dsc00229mt1.jpg

А еве и еден со Ford V6.

Од она што имам разбрано, технички добро е спремен, со некои глупави решенија. Дифренецијал од Опел, Кочници од Голф 3, суспензијата е оригинална (?!) бидејќи сакал да ја задржи комоцијата во возењето.

А тоа што е така проширено назад било заради тоа што фаќале тркалата па ставил дистанцери ...

Цена:

cape_do напиша:
Cejf je uvijek bio skup.
biggrin.gif
Mnogo brate da sam znao ne bi nikada to radio.

bild1710.jpg

bild1725.jpg

bild1693.jpg

bild1733.jpg

Абе поќе клипови има од вакви дебили него ли од реставрирани и одржувани „Тристачи“ :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom