Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не би чепкал ништо... нема погрдо нешто од кабриолет направен од купе, или уште полошо седан како што е 1300.

И еве еден Хрватски. Не знаев дека и со црна кожа го даваа. Не знам дали мене ми се чини или ептен почнува хистерија со реставрирање на Fiat-иве. За 10-тина знам што се во фаза на реставрација или се веќе реставрирани. За жал во Македонија само 5-6 знам што газдите се мераклии и си ги чуваат.

ferien2009087.jpg

ferien2009088.jpg

ferien2009089.jpg

ferien2009090.jpg

ferien2009097.jpg

tristac019.jpg

ferien2009098.jpg

ferien2009105.jpg

Кога јас би го праел чудово, би ја продолжиол предната врата со половинка од задната... вака ептен грдо изгледа, а и влегувањето назад е изводливо само со рипање...

И бандажите се голема утка, немаат врска со ерата на колата, вратите се кратки, а и некако вертобранот е премногу стрмен па изгледа чудно колава

Гледајте и лифкајте...

Zastava 1300 од 1965 година, сеуште со фабричките најлони на неа.

Колата се продава...ама мислам дека сопственикот е малку луд па на интернет ја продава за 8500 евра:) иако треба да дели со 10... :)

Па, пишав маил...ќе видиме шо ќе биди.

Еве ги сликите...

z1300_2_01.jpg
--- надополнето: Jun 5, 2011 7:44 PM ---
hahahha ova e mojo fiat ,ne be ne e tocno deka go prodavam 8500 evra, nemozam 2000 evra da zemam , imam praveno so nekolku luge od stranstvo na koi mu odgovara cenata od 2000 evra ama za da se odnesi kolata primer vo germanija ke kosta poveke pari :) a to 8500 evra e sigurno mail so go imav pusteno pred 10 godni ko bev dete :) ako ima nekoj nekakva ideja da mi kazi neka poveli ke ima procent :) pozdrav

hahahha ova e mojo fiat ,ne be ne e tocno deka go prodavam 8500 evra, nemozam 2000 evra da zemam , imam praveno so nekolku luge od stranstvo na koi mu odgovara cenata od 2000 evra ama za da se odnesi kolata primer vo germanija ke kosta poveke pari :) a to 8500 evra e sigurno mail so go imav pusteno pred 10 godni ko bev dete :) ako ima nekoj nekakva ideja da mi kazi neka poveli ke ima procent :) pozdrav

Па каде си човеку....3 години го барам Фиатот. Прашувам по луѓе низ град. И јас имам Fiat 1300 ама баш сакам да го видам твојот Fiat, ќе удриме една фотосесија за на форумов. Ај пиши ми порака ако сакаш да ми кажеш каде може да се види чудово...

аеее абре дечки ова со литража како иде...?фаќа 20че ???? :) али ликот ја личи само кабрио.....брусилица одозгора маање и кабрио правење....е тек после да видиш каков лик ке добие

аеее абре дечки ова со литража како иде...?фаќа 20че ???? :) али ликот ја личи само кабрио.....брусилица одозгора маање и кабрио правење....е тек после да видиш каков лик ке добие

Двогрлен карбуратор
12..13l/100km градска.
8l/100km отворено
Исто како Југо 65.
Мерено милион пати.

Зборувам за 1300. 1500 знаат 15л да ги кркаат со 10л на отворено.
Плус тоа зависи од која година. Ако е до 1973 се подобри, после тоа се ставани полски карбуратори што знаат да трошат машки.

Многу е јако фичово па уште со обратните врати мерак

Го продава фичово?

Неми се верува ваков труд и влог, бар за мене е бесценет

навлаките за седишта се малку демоде :)

навлаките за седишта се малку демоде :)

Вакво да не сакаш да стави на ваква реставрација? Ај брат шо муабет кажа жити Бога...

198.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom