Перпетуум Мобиле во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Војо бре човече, неуморен си.. Тебе не ти треба перпетум мобиле....ти самиот си ко архетип на перпетум-мобиле....:):):)
Сите ние сме учени врз база на теоријата на Релативитетот и Матерјализмот а кој го исклучуваат Перпетум мобиле ... колку е тоа вистинско? Всушност, јасно е дека од ништо нема нешто, но како што постои антиМатерија, така постои и практично слободна енергија, т.е. ние можеме да ја користиме слободната енергија ... се тоа е поврзано со движење на НЛО низ вселената, без брзина поголема од брзината на светлината и Перпетум мобиле тоа не е можно..

ДЕФИНИТИВНО ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ Е ВОЗМОЖНО ДА РАБОТИ ИЛИ ДА ПРОИЗВЕДУВА ЕНЕРГИЈА СО ЕДНАШ ВНЕСЕНА ТЕЧНОС. ИСТТА МАШИНА ЈА НАПРАВИВ ДА ПРОИЗВЕДУВА ЕЛЕКТРЧНА ЕНЕРГИЈА ОД 300W НО ГО ПОГРЕШИВ ПРИКЛУЧОКОТ НА ВОДАТА ИЛИ САКАВ НА ДРУГ ПРИНЦИП НО НЕ СУМ ГИ ПРЕДВИДЕЛ И РАЗРАБОТИЛ СИТЕ ПАРАМЕТРИ. ТРЕБЕ ДА ЈА ПОВРЗАМ ВОДАТА КАКО НА ПРИЈАВАТА НА ПОСЛДНИОТ ПАТЕНТ, А ТОА ЌЕ ГО НАПРАВАМ 2017 ГОДИНА НА ПРОЛЕТ И ЌЕ БИДЕ ПУШТЕНА И ОФИЦИЈАЛНО.ЈАС СУМ ВООДУШЕВЕН ОД МАШИНАТА А ПОГОТОВО ОД ГРАВИТАЦИОНИТЕ ТЕГОВИ ШТО ЌЕ ЈА ВРШАТ И ЦЕЛАТА РАБОТА НА ИСПУМПУВАЊЕТО И ВШМУКУВАЊЕТО НА ВОДАТА.ПОЗДРАВ

И јас имам машина перпетум мобиле.
Кога и да видам згодна девојка, генерира енергија во форма на механички притисок нагоре!
Особено ако горе наведената се вклучи во испумпувањето и вшмукувањето, генерираната механичка енергија повекеструко се зголемува.

Последно уредено:
И јас имам машина перпетум мобиле.
Кога и да видам згодна девојка, генерира енергија во форма на механички притисок нагоре!
Lame -_-

@Војо, фалеше уште underline да ставиш во постот, вака не е доволно видлив.

Sent from my A8 using Tapatalk

Имам и јас патент да пријавам за ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ ама има еден проблем што течноста испарува од водата...

Шала на страна тука има некој што верува во перпетум мобиле?

quote="Nekojx, post: 7875850, member: 85605"]Шала на страна тука има некој што верува во перпетум мобиле?[/quote]
Немие јасно зошто толку негативно сте настроени према моите машини кои влегуваат во групата на ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ:само колку да знаете моите предлог идеи ги разработува овластен застапник а тие се инжињери и они ја подготвуваат пријавата до ДЗЗИС или верувам дека не се дојдени они до моите пари а да се понижуваат пред Заводот со моите пријави а плус редовни професори од Машинскиот Факултет со нивното СИВИ Застанаа како гарант на машината и дека може да работи и тие ја подготвија и апликацијата до ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ:masa: :oeoeoe:

Последно уредено:
Може едно прашање?
Енергија од каде црпи твојата машина?
Имам константна против тежа на тркалото со помош на водата која е внесена во тркалото а тоа го вршат гравитационите тегови.а после преку преноси се добива друга енергија.

Имам константна против тежа на тркалото со помош на водата која е внесена во тркалото а тоа го вршат гравитационите тегови.
Значи ако те разбрав точно, енергијата ја црпи преку гравитација од потенцијална енергија? (Она ке качам камен на планина па ќе се тркала надоле = енергија, или како што работат хидро централите вода од високо се спушта низ турбини надоле)

Значи ако те разбрав точно, енергијата ја црпи преку гравитација од потенцијална енергија? (Она ке качам камен на планина па ќе се тркала надоле = енергија, или како што работат хидро централите вода од високо се спушта низ турбини надоле)
Да но стално да се тркала и под еднакво без некое забрзување

За “стално да се тркала“ треба да стален има дотур на енергија.
Од каде доаѓа таа енергија?
Со обезбедување на сталната против тежа на тркалото или разлката на кракот од центарот кај штое против тежата е стална енергија.

Со обезбедување на сталната против тежа на тркалото или разлката на кракот од центарот кај штое против тежата е стална енергија.
Не постои “стална против тежа“.
Ако ја извадиш енергијата од таа против тежа, што ќе ја врати назад во позиција на против тежа?
Имаш слушнато за физички закони? Поточно првиот закон на термодинамиката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom