Pero Defformero

• Креатор на темата Креатор на темата MastaRasta
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 март 2008
Мислења
547
Поени од реакции
65
Pero Defformero е група формирана во Нови Сад во 1993.
Прават музика која е мешавина од
турбо-фолк и хеви/прогресив метал.
До сега издале 3 албума :

• Pero Defformero (mYUsic YUser, 1995)
  • Pero Defformero II (also known as Nazovi drugi album or Napalm, Nitro, Turbo, Disko) (unreleased)

• Undergrand (Multimedia Records/Studentski Kulturni Centar Novi Sad/Music Planet, 2009)
Myspace:http://www.myspace.com/perodefformeroklan

Mислам дека оваа музика ќе спои и старо и младо , и жуто и плаво , и најважно турбофолкерите и металците , немаат веќе причини за омраза.

А ја се надевам дека последнион коментар ти беше ироничен.
Овие на клада заслужуваат да горат бе,и тоа бавно горење.Како можеш да споиш метал и турбофолк?
Не значи дека ако има гитари у песната дека истата ќе биде добра,зошто песната уствари и треба да се гледа како една целина,складност на музиката со текстот,која што у овој случај ја нема.
И да,имам причини за омраза,иако морам да признаам,се згазив од смеење :)

Полоша фузија на жанрови во историјата на музиката е невозможна. Апсурден и патетичен обид од нивна страна.

Ги знам од поодамна типциве, и ми се свиѓа иновативноста и оригиналноста.
Еве уште нешто од нив:

Хаха...Сега ми текнува, ни кажуваше Даре, кога идев на часови во Ентерпрајз за овие. Вика, прво почнаа да фураат Хеви метал, видоа не бива, па се префрлија на турбо фолк ајмоооооо :pos: Ама ете, си ги задржале хеви елементите :pos2:

Абе смешни и имаат иронија во музиката. Него како инструменталисти се добри. Бубањот е солиден, имаат 6-жицен бас. А вокалот се знае турбо-фолк производ. Турбо-метал? Можеби али не е за сите.

Уствари ваквите бендови можат да се класифицираат како ТurboCore бендови :pos2:

Ги знам од поодамна типциве, и ми се свиѓа иновативноста и оригиналноста.
Еве уште нешто од нив:

каква иновативност и оригиналност има во бендов?свират фузија на веќе постоечки правци,а и свират просечно.не свират нешто воопшто неслушнато.

каква иновативност и оригиналност има во бендов?свират фузија на веќе постоечки правци,а и свират просечно.не свират нешто воопшто неслушнато.

Кој друг бенд знаеш што свири иста музика како нив?

хаха дефинитивно заслужуваат тема ... :tapp::tapp::tapp::tapp:

некни ги слушнаф прв пат ... дефинитивно лоша комбинација ... ама нека .. финтата е за смешно :toe:

Кој друг бенд знаеш што свири иста музика како нив?

си слушнал метал и турбо фолк одвоено?епа,што ти е различно да слушнеш споено.многу наивни сте,стварно.

Хахахах закон се. HardCore сељачко

Најгнасен обид во исоријата на музиката.Ова е најдебилскиот спој на жанрови.

си слушнал метал и турбо фолк одвоено?епа,што ти е различно да слушнеш споено.многу наивни сте,стварно.

Различно е тоа што се многу добри. Предобри за наши простори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom