Перење Мозок

Народот да одлучува??? Уште ли ве лажат комуњарите бре? :)

Тоа народот да одлучува кажи го на моите роднини, еден од нив лежел 10 години затвор затоа што не сакал да заќути кога му ја зеле земјата, а другиот умрел во затвор затоа што сакал Македонија да биде самостојна.

Уште ли ве лажат комуњариве бе...??? Што не му ја даде ТИТО `45 на ГОЦЕТА Македонија цела да биди а...??? :pos2::pos2::pos2: (извадок од К-15)

aleks67;1960475 @MARSKI -a spored tebe напиша:
koj ne sakal da ja dade zemjata(za koja patem tie sto mu ja zemale se izborile i ginele za nea),a on kaj bil vo II svetska.a za drugiot za koj kaza deka bil nacionalista,e pa za nacionalistite se znaelo togas sto treba.[/B]steta sto ne gi zatvorija site nacionalisti.ako gi zatvorele sigurno nemase da se sluci krvavoto rasturanje na SFRJ.

Па добро, знаеш ти дека зборуваш за мртви луѓе кои ниту ги знаеш ниту ги познаваш? Не заслужуваш одговор, но еве ќе ти кажам.

Првиот за време на војната ги примал партизаните во својата куќа и голем дел од своите лични средства ги донирал за нив, им давал храна и облека. На крајот, кога дознал дека ќе се зема земјиштето, рекол „За ова ли се боревме?“, го пријавиле кодошите и го затвориле.

Твоето оправдување дека партизаните „се бореле за неговата земја“ и со тоа имаат право да му ја земат не можам да го коментирам затоа што е надвор од секаков разум. Но, тоа многу кажува за тебе како личност.

Вториот бил средношколец и никому ништо не направил. Единствено говорел дека Македонија треба (најпосле) да е самостојна. Умрел во затвор поради тоа.

Ако ти го оправдуваш тоа што му се случило на момче од 17 години, тогаш ти си монструм. А овде зборуваш за правото на луѓето да одлучуваат. Каква шега.

И за крај, не се само тие двајца. ИЛЈАДНИЦИ луѓе станале политички затвореници, највеќето невини дури и по комунистичките стандарди. Само што излезе книга за нив, ти советувам да ја прочиташ и дознаеш што навистина се случувало во годините по Втората Светска Војна.

bas kako i sekoj OLIGARH koj uspeal da si stvori egzistencija vrz grbot na narodot.e pa jasno e zasto ti ne go sakas toj sistem,pa nema da si mozel togas da go iskoristuvas narodot za tvoja licna korist i tvoe licno bogatenje.sega veke se mi e jasno,sega veke znam zasto go kazuvas to sto go kazuvas.

Да бе, бајка беше комунизмот, сите среќно си живееја и никој не се збогатуваше на грбот на другиот.

Само големците од КПЈ кои шетаа низ светот, си правеа вили, пловеа во јахти, пиеја виски и пушеа кубански пури додека народот отплаќаше фичиња со години.

Абе рај на земјата, што да ти кажувам. :tapp:

:pos2::pos2::pos2:zamisluvam za istite tie direktori koi ne mozea da stanat kapitalisti pred 1991,bas poradi toj sistem koj ti go kritikuvas,a sega stanaa blagodarenie na sistemot koj TI go blagoslovuvas.
blagodarenie na SLOBODNOTO opstestvo:pos2:koe slobodno opstestvo?site sto se zbogatija,se zbogatija so kriminal.
i jako ti e ova,COVEK KOJ USPEAL DA SI STVORI EGZISTENCIJA SO SOPSTVEN TRUD,SOPSTVEN UM,SOPSTVENA PARA.bas kako i sekoj OLIGARH koj uspeal da si stvori egzistencija vrz grbot na narodot.e pa jasno e zasto ti ne go sakas toj sistem,pa nema da si mozel togas da go iskoristuvas narodot za tvoja licna korist i tvoe licno bogatenje.sega veke se mi e jasno,sega veke znam zasto go kazuvas to sto go kazuvas.
Уште те лажат комунистите дете!
Биди фраер, земи кредит, имај идеја, почни бизнис!
Не наследив јас фирма.
Почнав од нула.
Уживај во испраноста со мирис на југоносталгија, повеќе немам потреба да ти реплицирам, а посебно не на глупостите од твојот последен пост.

Па добро, знаеш ти дека зборуваш за мртви луѓе кои ниту ги знаеш ниту ги познаваш? Не заслужуваш одговор, но еве ќе ти кажам.

Првиот за време на војната ги примал партизаните во својата куќа и голем дел од своите лични средства ги донирал за нив, им давал храна и облека. На крајот, кога дознал дека ќе се зема земјиштето, рекол „За ова ли се боревме?“, го пријавиле кодошите и го затвориле.

Твоето оправдување дека партизаните „се бореле за неговата земја“ и со тоа имаат право да му ја земат не можам да го коментирам затоа што е надвор од секаков разум. Но, тоа многу кажува за тебе како личност.

Вториот бил средношколец и никому ништо не направил. Единствено говорел дека Македонија треба (најпосле) да е самостојна. Умрел во затвор поради тоа.

Ако ти го оправдуваш тоа што му се случило на момче од 17 години, тогаш ти си монструм. А овде зборуваш за правото на луѓето да одлучуваат. Каква шега.

И за крај, не се само тие двајца. ИЛЈАДНИЦИ луѓе станале политички затвореници, највеќето невини дури и по комунистичките стандарди. Само што излезе книга за нив, ти советувам да ја прочиташ и дознаеш што навистина се случувало во годините по Втората Светска Војна.
a be covek,ne zboruvam jas deka togas ne se pravele greski,deka se bilo idealno,sekogas imalo nepravedno osudeni,i vo sekoj sitem(vidi samo sto pravi sega USA).a jas ne zboram direkltno za nekoj,tuku vo globala.znaes li deka bas tie nacionalisti se vinovni za krvavoto rasturanje na SFRJ,a recisi site tie bile na GOLI OTOK.
za tvoite rodnini ne mozam da kazuvam sto i kako bilo,a i ne poreknuvam deka ne se slucuvale takvi raboti,ama ne bilo se taka.ne bila SFRJ samo GOLI OTOK,i nacionalizacija.
a kako dedo ti ne znael za sto se borele partizanite,pa neli bil i on komunist?i od kade imal dokaz deka taa zemja bila negova.svetska vojna bilo,znaes li sto pravele germancite po selata?zar socuvale nekoj dokument?i uste ednas ke kazam,ne bilo se idealno ni togas.

a be ti i tvoite"nepobitno dokazi"zakon si, vo sto se ne veruvas.i kazi aj ziti se ,sto e fintata so kozite,da znam dali da se smeam ili da placam.
-vikas nepismenite,koi nepismeni?rabotnicite?si cul li za terminot :FABRIKITE NA RABOTNICITE,si cul li za SAMOUPRAVUVANJE?

Smrdo. samo da potsetam deka ne mi odgovori na edno prasanje.

Tatko ti sto skolo ima?? Edvaj 6-to oddelenie, pa sega koga dojde kapitalizmot, ne moze da dreme naokolu da zema plata za narabotenje pa go nabrkaa kako nestrucen i nepotreben kadar za da ti se najdes nepovikan da laes branejki go sistemot i drzavata koja sistematski ne unistuvase kako narod i nacija samo zatoa sto doma taka go slusase roditelot?
Taka takto ti te ucese. Toa go slsuase kako detule, dodeka tatko ti so prijatelite mu nokni cuvari od OHIS ljokase pazardziska brlja so sunkarica nasecena na mesarska hartija?

Skini se be skurca. Naporen si kako proliv i napinjas kako zapek.

Tito partija omladina akcija. Tebe ocigledno polesno kur u g'z ti vleguva otkolku um vo glava.

Na penal si mi. Poveli. Your turn.

Smrdo. samo da potsetam deka ne mi odgovori na edno prasanje.

Tatko ti sto skolo ima?? Edvaj 6-to oddelenie, pa sega koga dojde kapitalizmot, ne moze da dreme naokolu da zema plata za narabotenje pa go nabrkaa kako nestrucen i nepotreben kadar za da ti se najdes nepovikan da laes branejki go sistemot i drzavata koja sistematski ne unistuvase kako narod i nacija samo zatoa sto doma taka go slusase roditelot?
Taka takto ti te ucese. Toa go slsuase kako detule, dodeka tatko ti so prijatelite mu nokni cuvari od OHIS ljokase pazardziska brlja so sunkarica nasecena na mesarska hartija?

Skini se be skurca. Naporen si kako proliv i napinjas kako zapek.

Tito partija omladina akcija. Tebe ocigledno polesno kur u g'z ti vleguva otkolku um vo glava.

Na penal si mi. Poveli. Your turn.
pa gledam po postov deka ti imas golemo skolo,jak administrator si nema sto.TREBA SAM DA SE BANIRAS.ima tatko mi visa skola ,i sto so toa.majka mi e doktorka,i sto so toa?sega e vreme na kriminalci,a ne na intelektualci.
mnogu intelegentna osoba si ,se gleda po postovite.

a boga mi se gleda i od tvojot....da ne zboram za postovite na temava.......2008 god ti uste places po tito:kesa:

pa gledam po postov deka ti imas golemo skolo,jak administrator si nema sto.TREBA SAM DA SE BANIRAS.ima tatko mi visa skola ,i sto so toa.majka mi e doktorka,i sto so toa?sega e vreme na kriminalci,a ne na intelektualci.
mnogu intelegentna osoba si ,se gleda po postovite.

Да не и е лошо на мајкати со новиве промени во болниците.
Нај јаки приватници сте сега.
(ако е општ лекар).

Ubavo sto tatko mu na Aleskis zavrsil partizanska vecerna visa skola.

I sto ja natrudil majka mu doktorkata (ili taa nego, ne znam).

A najubavo e sto uste place po Tito, oti togas tatko mu besrabotnikot zemal plata, dodeka majka mu uzivala gjoa lekarstvuvajki.

P.S. Ako veke si gi merime, jas prijatele imam magisterska i rabotam doktorat, tatko mi ima magisterska, dedo mi imase magisterska, pradedo mi imase magisterska, cukundedomi nemase, ama imase fakultet vo Viena zavrseno, dodeka negoviot tatko vo Pariz, e jebiga. I od majcina strana takugjere.
Mene ne mi trebaa partizanite, a nitu ni kapitalistite. Se so svoj trud.

Ajde, nazad na perenjeto mozok, ama so molba onie so ispranite mozoci ili neka se resetiraat i stanat lugje pak ili neka ne unistuvaat temi (kako Mesija, Aleksis i slicnite)

Ubavo sto tatko mu na Aleskis zavrsil partizanska vecerna visa skola.

I sto ja natrudil majka mu doktorkata (ili taa nego, ne znam).

A najubavo e sto uste place po Tito, oti togas tatko mu besrabotnikot zemal plata, dodeka majka mu uzivala gjoa lekarstvuvajki.

P.S. Ako veke si gi merime, jas prijatele imam magisterska i rabotam doktorat, tatko mi ima magisterska, dedo mi imase magisterska, pradedo mi imase magisterska, cukundedomi nemase, ama imase fakultet vo Viena zavrseno, dodeka negoviot tatko vo Pariz, e jebiga. I od majcina strana takugjere.

Ajde, nazad na perenjeto mozok, ama so molba onie so ispranite mozoci ili neka se resetiraat i stanat lugje pak ili neka ne unistuvaat temi (kako Mesija, Aleksis i slicnite)

e pa tatko ti pop,pa i ti vladika ,neli?pa zatoa ti se sviga tebe ova vreme?a i tatko ti da ne pluka po toa vreme.kade sto BESPLATNO SE SKOLUVAL i se zdobil so takva titula?se kaza ,sega se e pojasno.pa tebe ne ti e ispran mozokot,ti tocno znaes sto pravis,TI SI TOJ STO SAKAS DA PERES MOZOCI.pa taka se stignuva na denesno vreme do titula. a i na tatko ti ako ne mu se dopagalo toa vreme neka se otkaze od titulite koi gi steknal BESPLATNO bas vo toa vreme,pa posle ke debatirame.

Ako veke si gi merime, jas prijatele imam magisterska i rabotam doktorat, tatko mi ima magisterska, dedo mi imase magisterska, pradedo mi imase magisterska, cukundedomi nemase, ama imase fakultet vo Viena zavrseno, dodeka negoviot tatko vo Pariz, e jebiga. I od majcina strana takugjere.

Иако е постов,офф-топик,сепак ќе ти напоменам:Ами,не е ли ова перење на мозок?!

Сакаш да кажеш дека со твојот статус,не си зависен од никого?
Значи обичниот човек кој го ебе,а?

Е,па пријателе,затоа нека не те чуди,кога некој си го заработува лебот,работејќи ти зад грб,додека ти се исполнуваш со својот статус како магистер.

Просто се чудам како е можно да пишуваш на темата ,,ЗОШТО,, и да се прашуваш зошто.:toe:

Извини на директност,тоа ми е една од работите што малку ме кочи,ама нејсе,поарно е вака.

Затоа не се чуди ,,зошто,, за некои работи,кои се логички и следствени самите по себеси.

Па,сега банирај,кажав што ми лежи на душата.:toe:

e pa tatko ti pop,pa i ti vladika ,neli?pa zatoa ti se sviga tebe ova vreme?a i tatko ti da ne pluka po toa vreme.kade sto BESPLATNO SE SKOLUVAL i se zdobil so takva titula?se kaza ,sega se e pojasno.pa tebe ne ti e ispran mozokot,ti tocno znaes sto pravis,TI SI TOJ STO SAKAS DA PERES MOZOCI.pa taka se stignuva na denesno vreme do titula. a i na tatko ti ako ne mu se dopagalo toa vreme neka se otkaze od titulite koi gi steknal BESPLATNO bas vo toa vreme,pa posle ke debatirame.

Алекс, ако навистина имаш 28 години каок што ти пишува под аватар, дај жити се фати се за работа нешто, сработи заработи и батали држава и се, бидејќи ниту државата ниту земјата ниту родителитет ти не ти се должни за да ти да имаш работа и да се развиваш.
Фати работа допринеси нешто за општествотото батали го тито, бил го нема веќе. Соочи се со фактот дека сега е друго време и друго место каде што единствен начин да си го подобриш животниот стандард како твојот така и на другите и пред се да им обезбедиш нешто поразвиена земја за живеење на твоите деца е да се фатиш да најдеш работа и да заработуваш.

Se e toa steknato so trud, a i so pari, mnogu pari, zaraboteni po beliot svet.
Иако е постов,офф-топик,сепак ќе ти напоменам:Ами,не е ли ова перење на мозок?!

Сакаш да кажеш дека со твојот статус,не си зависен од никого?
Значи обичниот човек кој го ебе,а?

Е,па пријателе,затоа нека не те чуди,кога некој си го заработува лебот,работејќи ти зад грб,додека ти се исполнуваш со својот статус како магистер.

Просто се чудам како е можно да пишуваш на темата ,,ЗОШТО,, и да се прашуваш зошто.:toe:

Извини на директност,тоа ми е една од работите што малку ме кочи,ама нејсе,поарно е вака.

Затоа не се чуди ,,зошто,, за некои работи,кои се логички и следствени самите по себеси.

Па,сега банирај,кажав што ми лежи на душата.:toe:
Rekov ke te barniram za drugo, ne za stav ili mislenje, kolku i da e glupo.

I ne e perenje mozok ako tvrdam deka sekoja treba so sopstven trud da se bori za nestata, namesto da ceka od nebo ili od Tito ili od drug.
Ama na koj da mu se kaze. Jebiga, treba i takvi da ima, da imame na sto da se posmeeme.

..............I ne e perenje mozok ako tvrdam deka sekoja treba so sopstven trud da se bori za nestata, namesto da ceka od nebo ili od Tito ili od drug....................
.
На голема жалост денеска (постсоцијалистичкиот период) пак се чека од небо, или поточно, се типува на партиската книшка, така да многумина имаат колекција од истите и ги вадат по потреба, значи всушност и се нема никаква промена во тој поглед, пак е сведено на истото да за секоја работа и судбина одлучуваат најгрлатите но не и најписмените по партиските штабови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom