Penny Dreadful

• Креатор на темата Креатор на темата Drain
  • Време на започнување Време на започнување
Третава епизода е тешко тупење и досадна, бар за мене онака.
Инаку во глоблата серијата земено за својот жанр, пред се Хорор, Мистерија може да им држи лекции на останатите нови серии, класа е за Вампирите, Супернатурал и слични на оваа тематика у секој поглед.
Со ББ, ГоТ и останати такви не би ја ни споредувал затоа што сепак е далеку. Ама ниво под нив е.

Ја загледав серијава и 4 епизоди поминав изминативе 2-3 дена. Ми се допаѓа атмосферата и сетингот но и општо продукцијата. Има солидна актерска екипа ама Eva Green е класа над сите таму.

Немам никакви очекувања, оставам да ме вози па ако падне во квалитет понатаму ќе најдам друго да гледам.

само се чудам што улога ќе има Дориан Греј до крајот на сезонава, моментално како да е ставен таму само поради името!!!
и сакам повеќе сцени со врколакот..:D

Предобар крај. Поезија.
Еве едно линкче со интервју со Логан кој збори за финалево и за следната сезона што да очекуваме, значи ќе биде уште подобро. Само да пишам уште еднаш, не читајте ако не сте ја гледале последната епизода. Линк4е.

Вчера ја изгледав 7-ма денеска 8-ма и 9-та планирам, вечер та работа. Ок е, има интересни работи како што има и тупи моменти, но е крајно специфична серија која пружи и специфично филмско-сериско искуство, за некоја внатрешна потреба за мистицизам, вампиризам (хихи) со интересни ликови.

Сцената со Доријан Г(р)еј беше единствената работа шо ја помотав во сезонава :coffee:

Вчера ја изгледав 7-ма денеска 8-ма и 9-та планирам, вечер та работа. Ок е, има интересни работи како што има и тупи моменти, но е крајно специфична серија која пружи и специфично филмско-сериско искуство, за некоја внатрешна потреба за мистицизам, вампиризам (хихи) со интересни ликови.

Сцената со Доријан Г(р)еј беше единствената работа шо ја помотав во сезонава :coffee:
Тебе најакото допрва те чека, тек сега ќе видиш што е :D

Конечно го изгледав финалево и после цела феноменална сезона, во која не мрднав на ниедна епизода, дојде едно најдосадните финалиња ever!!!

Имаше доста опашки за врзување сезонава затоа последната епизода се посвети 70% на тоа. Мислам дека таман се одигра све, мене не ми беа досадни ниедна од епизодите сезонава.

И шоубаво ме испрати серијава на одмор до следна сезона:

23-penny-dreadful-shaved-josh-hartnett-0210.png

OMFG @ how he looks insanely handsome and 1000 times better with short hair ... :X3:

Изгледав сезона и пол. На толку легендарни ликови и приказни ќе беше срамота ептен да ја оплескаат. Прилично ОК серија, се гледа дека посветиле повеќе внимание (секако и тоа е релативно), а Ева Грин е преубава.
Викторијанската ера за многумина била, и уште е, доста привлечна за екранизација. Мислам, д-р Франкенштајн и негото премногу животно дело (кои и претходат), д-р Џекил и неговата позабавна половина, Доријан Греј и неговото selfie, па заразниот романски емигрант Дракула, и нешто пореалниот Џек Мевосек секако не се за занемарување (се разбира, производ на ова време се и Холмс и Вотсон, и Оливер Твист, и Хитклиф, капетанот Ахаб и уште толку многу смртни и бесмртни ликови...). Ќе се гледа ова, се додека вреди да се гледа :).

Излезена е на торент од трета сезона првата. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom