Penny Dreadful

• Креатор на темата Креатор на темата Drain
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се свиѓаше последната епизода, превише чизи моменти а и некако како цело време да се вртат во круг, т.е. сеуште во некој заплет. Е сега и заплетот не е нешто, има големи недостатоци кои се осеќаат. Или пак можеби јас имам преголеми очекувања, па треба да си ги намалам стандардите. :icon_mrgr:

мелодијата кога се крши шољата

20130110-ezhenjeto-na-kozhata-e-detektor-na-lagi-1.jpg

И четврта добра! Интересно е шо се живо и диво се најдува во серијава. И плус го одржува константно она хорорското шо е реткост за серија. Плус добро е шо не е рс рс, тепачки само, туку има некоја задна поента.

Интересно изгледаше батката во 4-та епизода, тој во собата на Ева Грин, да не сполјам :)

Што знам ја некако сум разочаран, ваљда имав преголеми очекувања. Некако цело време се прават сплетки околу приказнава, а многу малце се открива и решава. Другово е океј, атмосфера, костимографија, музика, све, и глума е на одлично ниво, на приказната и наоѓам малце маана.

Крајот го краси делото :X3: :icon_lol:
Ќе се сложам со турви, и мене сеуште ми е добра :)

Како ви се свиѓа акцентот на Брона? :D

Како ви се свиѓа акцентот на Брона? :D

Уф :D

Инаку 5-та онака, можеби најдосадна да ми беше, можеби да не ми се гледаше вчера Пениов, туку нешто друго нз, ама ко да чекав да заврши некако едвај.

Требаше ваква епизода во која ќе разјаснат некои работи од минатото, ама според некоја неспособност успеаја да отворат нови прашања. Ептен избегаа од колосек, и не сум сигурен дали серијата е добра да се гледа повеќе. Глупо ми е што влегов со големи очекувања па сега ме разочаруваат. Глумата си е сосема во ред, али приказната е тапа засега. Сепак нема да боли да изгледам цела сезона па да тогаш да дадам некое мислење, може ќе направат нешто брилијантно.:cenzura:

омг омг омг 4 епизода крајот ОМГ!!!
Ја сакам серијата!
И за сите што хејтате.. Каде ќе е мистеријата и желбата да се гледа серијата и понатаму ако се се открие во првите 5-6 епизоди?
Мене ми се допаѓа зошто се доведуваат во прашање најбитните работи кои не прават луѓе. Некој ќе каже нешто и застануваш на момент да размислиш каде стоиш ти во врска со тоа прашање. Те тера да размислиш кој си ти всушност и што е тоа што те тера да продолжиш напред. А да не зборам за сценариото, дијалозите понекогаш те оставаат без здив, како да сакаш да кажеш Да вака се чувствувам и јас, само да имав малце повеќе имагинација и поетизам да го искажам сето ова на тој начин....
And then there is the sex... Се запрашуваш зошто постојат граници во светот во кој живееме, кога од секогаш луѓето биле водени од своите животински инстинкти. Не е важно кога, каде, со кого, важно е да се засити гладот за љубов.

Изгледав и јас се што е испаднато и кул е.
Си има досадни моменти, можда епизодите не треба да им траат по толку, ама се на се е океј. Петава ми беше супер, време беше да кажат за шо се скарале Ванеса и Мина, сега уште да разјаснат шо е работава меѓу татко и на Мина и Мина.
Како и да е добра е серијава, немав некои којзнае какви wow очекувања, сакав да гледам нешто шо е хорор. а што ќе биде кул и PD испадна баш тоа.
Плус Брона или за пошироката маса позната како Роуз Тајлер:love::love::love:
images

Доживеа финале и сезонава. Што им текна на серииве сите завршија сега нема што да се гледа. :(

Како и да е, доста предвидливи елементи имаше финалето. Брона се знаеше дека ќе ја прават невеста на Френки џуниор, потоа врколакот, реално во сите сцени со врколаци има такви убиства како на почетокот а и сценаристите не ни оставија премногу простор да правиме теории за тоа кој е бидејќи откако еден лик дојде Лондон тогаш почнаа и убиствата. Исто така не очекував тоа во театарот да биде Дракула бидејќи ќе беше прерано да го убијат знаејќи дека приказната ќе се врти околу него. Смирувањето помеѓу Франкенштајн и чудовиштето, шминката, сер Малколм и хедшатот за ќерка му а помина 7 епизоди со булшит како за ништо не би ја жртвувал... превише чизи елементи за серија која се натпреварува.

Има мнооооооогу дупки приказната, да не речам превише. Се вадат на глумата и тоа солидно ама сепак фали нешто. Како и да е има преодна оцена од мене и се чека на втора сезона. Патем штета што не ја дадоа сликата на Греј, ептен сакав да ја видам. :(

Поубаво објаснето од постов погоре на Drain, не може.

Obobo seriiste!! Kosa mi se kreva od adrenalin ja pocnaf ke se izjasnam na kraj na sezona... :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom