Пекол лето или кочан зима?

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате?

• Пекол лето

Гласови: 233 51,0%
  • Кочан зима

Гласови: 165 36,1%
  • Двете

Гласови: 59 12,9%

• Вкупно гласачи
    457
Пекол лето. Дефинитивно.
Преку зима, едвај го преживувам ладново.
А преку лето, како некое змијулче сум јас...и на +40 се печам на сонце. :eek:

Какво зимо бе идеш облечен со 100 партали и неможеш ништо да правиш. Лето колку сака нека е топло повеќе се издржува, а што е најбитно си седиш по еден шорц и маица по потреба до продавница :D

Зима дефинитивно...снегот е прекрасен и студ полесно се издржува од топло. Неможам да спијам на топло на ладно можам од сонце добивам веднаш изгореници поради мојот бел тен а од студи и снег ништо не ми е ако сум добро облечен и се движам. Зимно време убаво ми оди пиење а летно време не дури ни пиво не ми прија веднаш ме поти алкохолот и се осеќам посрање. Сум бил на -30 и на +50 подобро ми е на -30. Зимно време со сати можам надвор а летно време после 10 минути на сонце сум оут...

Ни едното ни другото. Ама зима ќе да е подобро

Лето и само лето
Вечерва е прекрасна летна вечер.
Ви препорачувам, само неколку минуту, да погленете низ прозорецот како изгледа оваа прекрасна вечер
Месечината е речиси полна. небото е без облаци ...
Погледнете, за неколку недели ќе заврши ова лето...

Зависи со кој сум, кај сум и што правам
.
Во зима е убаво скоро се, освен замрзнатите тротоари кои ти се лизгат под нозете, спиењето во ладна соба и колата кога не сака да запали насабајле, а ти се брзаш.

Ама за ништо не би заменила гушкање под ќебе со некој што ми е мил и сакам да го љубам, како и санкањето (да, санкање :pipi:), разгазување на штотуку паднатиот снег и правење снежни ангели во истиот. Сама кога ќе си го распалам каминот по дома, кога ќе распука пламенот најмногу што може, а јас со книга во рака пред него си седам и читам. И да не го заборавам најбитното, добра вкусна туршија како мезе на добра питка ракија.

Во лето мразам кога е пеколно жешко преку ден, обично ми се спие тогаш од жештините и тоа што едино тогаш можам да се испотам.

Летото е измислено за грч ладно пиво, кое многу не го сакам како пијалок, ама ова лето горештините ме натераа да го пијам повеќе од што сакам. Плажа, море/езеро/река, сончање, пливање, коктели под чадор. На планина во лето најубав филинг. Шетање низ шума, ливада, правење пикник, берење полски цвеќиња, едноставно чуствување на целата природа околу тебе. И моментот што навечер можеш да испиеш колку сакаш алкохол додека си на планина, за сабајле уште рано, рано да се разбудиш без проблем, наспан и свеж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom