Зависи со кој сум, кај сум и што правам
.
Во зима е убаво скоро се, освен замрзнатите тротоари кои ти се лизгат под нозете, спиењето во ладна соба и колата кога не сака да запали насабајле, а ти се брзаш.
Ама за ништо не би заменила гушкање под ќебе со некој што ми е мил и сакам да го љубам, како и санкањето (да, санкање

), разгазување на штотуку паднатиот снег и правење снежни ангели во истиот. Сама кога ќе си го распалам каминот по дома, кога ќе распука пламенот најмногу што може, а јас со книга во рака пред него си седам и читам. И да не го заборавам најбитното, добра вкусна туршија како мезе на добра питка ракија.
Во лето мразам кога е пеколно жешко преку ден, обично ми се спие тогаш од жештините и тоа што едино тогаш можам да се испотам.
Летото е измислено за грч ладно пиво, кое многу не го сакам како пијалок, ама ова лето горештините ме натераа да го пијам повеќе од што сакам. Плажа, море/езеро/река, сончање, пливање, коктели под чадор. На планина во лето најубав филинг. Шетање низ шума, ливада, правење пикник, берење полски цвеќиња, едноставно чуствување на целата природа околу тебе. И моментот што навечер можеш да испиеш колку сакаш алкохол додека си на планина, за сабајле уште рано, рано да се разбудиш без проблем, наспан и свеж.