Пекол лето или кочан зима?

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате?

• Пекол лето

Гласови: 233 51,0%
  • Кочан зима

Гласови: 165 36,1%
  • Двете

Гласови: 59 12,9%

• Вкупно гласачи
    457
Бидејќи сум фрик за снег и совршена чистота (бело) и убави зимски пејзажи би одбрал зима, сместен во некоја куќарка со убаво друштво, доста храна и добро вино... но, кога ќе помислам и на жешкото лето, сместен под некоја дебела сенка со ладна пијачка до мене и прекрасен поглед на некои убави тела а во позадина голема сина површина страшно се двоумам меѓу изборот кој е понуден, така да за крај би рекол дека сум воздржан.

Пекол лето.
Мразам зима,ладно,тмурно,мал е денот во 16h темно е,секаде само со кола,еден куп облека ти треба,со еден збор многу ми е глупо.На психа ме мава таквата Сибирска атмосфера.:)
А лето е друга работа,денот си е подолг,се` е раздвижено некако,поживо,имам некако повеќе енергија,ми се шета...се` ми е поубаво во лето.
Е сега,во најжешкото седи дома,лади се,ама барем после си раат,во зима пусти штури цел ден е за никаде.

Обожавам студена зима. Отсекогаш сум мразел лето, поради жештините, а и поради опасноста од поцрнување на кожата (никогаш не сум сакал да ми поцрни, имам ептен бела кожа). Во зима може е студено, ама барем немам опасност од поцрнување на кожата, така да, избирам зима.

Да може златна средина...:pipi:
Пошто зимава измрзнав (ама скроз) и ме болеше и кожата од ладно си бирам пекол лето! Ок...не се поднесува...ама најлошото е преку ден, од 12 до 17 и после си е така свежичко, а на ладно од сабајле до вечер? И се што имам во регал да облечам? И спијам со 5 кебиња и пак е ладно...ништо неможеш да праиш....без везе....:nenene:

хм ... мн сакам екстреми :), значи сакам и кочан зима и пекол лето :) ... ќе можи да се додај таква опција во анктетата ? :)

Јас мислам дека подобро е Кочан Зима бидејки на зима и да ти е ладно ке се стоплиш..
А на лето од многу топло и гол да се соблечеш пак ке ти е топло..
Затоа гласав за Кочан Зима.. :pipi:

хм ... мн сакам екстреми :), значи сакам и кочан зима и пекол лето :) ... ќе можи да се додај таква опција во анктетата ? :)
Секако дека може:)
Да си додадам причина зошто ми е поубаво пекол лето... На сред кочан зима не можеш да скокнеш у езеро, море, океан, базен да се стоплиш... Ама затоа во лето...

пекол лето кочан зима.. за да преживееш ти треба вештина.. животот у скопје ти е брату рутина...

мање више та едно та друго пак ке мора да се мрзнеш/вариш.. коа си у зима плачеш за лето.. коа си у лето плачеш за зима.. секоаш е така.. секоаш нешо не ваља.. такада мање више :)

Мразам ладно...треба да се наоблечеш....а лето колку и да е топло се издржува...

ууффф, ма у овој момент дур се потам ко на роба да сум ,пијам вода ко слон и шетам по гашти дома ко Тарзан : ), потпишувам со две раце телепортација на Аљаска на неодредено.
газо мајчин на вруќинава, неизмерно ја мразам!! :@

нека седи темава до зима, и тогаш ќе дојдам да плачам : )

лето и само лето.......колку и да е пеколно, убаво ми е!!! мразам зима!

Од лето нема поубаво...

Ми се лоши од премногу топло и увек бегам и сенка, а ладното можам да го поднесам.

Pekol leto,raspust,bazen ovo ono :)

Пекол лето, не ми сметаат горештините,секој ден во кое било време можам да одам на плажа, сите лета досега ги имам поминато на плажа буквално,само за спијање дома сум одела,башка и не учиме на лето,слободна,се е некако пораздвижено,не морам милион мајци на мене на ставам....така да пекол лето. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom