Пекол лето или кочан зима?

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате?

• Пекол лето

Гласови: 233 51,0%
  • Кочан зима

Гласови: 165 36,1%
  • Двете

Гласови: 59 12,9%

• Вкупно гласачи
    457
изгор лето поарно ми е , оти мразам кога морам да станам зима насабајле од кревет да се спремам за факс , а немам парно !Или кога учам навечер , и кога морам да ја извадам раката од под јорганот за да свртам страница :mad:
и кога снегот се топи 2 недели , и одам како на јајца да газам по тротоарот .

Изгор лето, обожавам топло време и не ми пречат ни 40 степени од кои повеќето се жалат. Сега кога ќе дојде ладната зима ќе ги видиме што ќе прават :P

Кочан зима. Ете ја, доаѓа постепено.

Летото ме нервира, премногу жешко, потење, загушливост, депресивност... и слично. Шо и да правиш, немаш избор... ќе си трпиш.

Зима, колку и да е ладно... сепак си свесен за тоа, мозокот си функционира, се размрдуваш... за разлика од летото. Плус, свеж воздух... а и обожавам дуксерки, блузи... :)

Јас сум за ИЛИ :P
Заебанци на страна, жештините се убај ама навечер ко че ги одбегнувам колку можам. Денски сум скриен ко некое мече в пештера, не ми се излегува.
Иначе зимата си има добар шмек, јас в соба покрај каминче со дрвце се топлам, а надвор кочан ладно, снег си тура постепено, на слушалки Радиохед или нешто слично. Појако амин.

Пекол лето.
Телото не ми поднесува студ, кожата ми се суши и ми е како да сум наежена, никогаш не ми е доволно топло.
Еве веќе втор како залади времето, а јас како ненормална се греам дома на ринглата од шпоретот.

Пекол зима.

Sent from my CMX HTC Pyramid

Летото органски не можам да го поднесам, посебно кога ке пекне 50 (под сенка). Зима си е зима, на моменти е така поладничко, али подобро е од пеколното лето.
Инаку, есен, најубаво годишно време од сите.

Бирам пекол-лето...Топло повеќе поднесувам него ладно, а поготово ладни и снежни зимски утра, кога мораш да станеш од кревет и да идеш негде = КОШМАР!

Сакам да се врати она време каде што ги имаше сите 4 годишни времиња а не овака само зимо и лето се е пореметено . . .

Зима :vozbud::X3::pipi::love:
Ладно време, снег, капут, нараквици, чај :coffee:
Па тоа празниците кога ќе дојдат, па кога ќе дојди време дрва да се сечат за Коледе и Василица надвор на преладно време и со снег, па оган кога ќе се пали, па кога ќе се опни тоа скарата на минус 8000 степени....:cool:

images

images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom