Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас па обратно у средно барем еднаш месечно си пиев кафе со педагогот. Убаво знам што значи и како изгледаше педагогот, а и она мене ме знаеше убаво како изгледам. Ми викаше "Здравкинов ела на кафе, а ако нејќеш кафе чајче ќе ти сварам" и таму уз кафето имаше бла, бла, бла... Се тоа беше од прва до трета, а четврта најверојатно и се згорчи кафето и више не пиевме заедно.Jakov напиша:Јас кога бев средно школо незнаев кој ни е педагогот, а психолог ни донесоа во 4та година. Беше млада, добро изгледаше и сите ја научивме. Затоа и одевме кај неа да зјапаме у неа. Инаку искрено тогаш немав многу појма за што служат пошто ги немавме или ги имало педагозите ама не сум ги знаел.
Сега е поинакумалку, баш ме интереира и мене да видам како е?
SteF напиша:Јас во мојот ми живот еден од тие две персони ги имам видено да работат во Основно и тоа од второ до четврто. Психологот имаше некој работилници, така сликовити за разрешување на кнфликти, а педагогот беше тој што кака кога директорот не е во можност да сере, а во средно тие постојат исто како да не постојат.
kiro hametovski напиша:педагогот е класен наставник којшто највише им серел на децата от неговиот клас, и толкави какушки серел што го унапредиле за да може да им сере на сите. :bip:
Jakov напиша:Бибика јас ке ти помогнам да откриеме што прават педагозите во нашите училишта.
Најголем дел од нив НЕ ПРАВАТ ништо а оној помалиот ќе пишам малку покасно, пошто ми почнуваат Очајни домаќинки.![]()
bibika напиша:Е ова е веќе нешто конкретно.Значи,хахахааа...тоа е педагог.. хахахааа...Па чим така, сите класни наставници кои многу им серат на децата се педагози.:nesvest: Е ова не сум знаела.Секој ден е поучен.Кој ми е крив што јас си мислев дека со нешто друго се занимаваат тие класните наставници..хахахахааааа...е вака слатко не сум се смеела одамна!!!![]()
bibika напиша:Некој од чекање...отишол...Окапав чекајќи да ми помогнеш да откријам што прават педагозите во учичиштата,барем тој помалиот дел,како што викаш,бидејќи големиот дел од нив,нели не прават ништо! Како бе ништо??? Белким работат нешто,па што и да е?!
Колку што јас знам тие треба воспитно да влијаат на учениците и на нивното однесување,да спроведуваат некои програми (?),да прават некакви испитувања на фонд на општи и образовни познавања и знаења.Како ништо Бога му...???:nerv:
Спроведување на програми. Да они спроведуваат програма за собирање на наставни палнови и распределенија. Ги собираат ги потпишуваат ги носат кај директорот да им ги одобри и ги ставаат во папки. После тоа на тие папки се собира прашина која служителките ја чистат од време на време.Колку што јас знам тие треба воспитно да влијаат на учениците и на нивното однесување,да спроведуваат некои програми (?),да прават некакви испитувања на фонд на општи и образовни познавања и знаења.