- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Jakov напиша:“Наградно прашање за 3.000.000денари“
“Како на македонски литературен јазик се вика женски педагог?“
![]()
Џеладин Мурати :star:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jakov напиша:“Наградно прашање за 3.000.000денари“
“Како на македонски литературен јазик се вика женски педагог?“
![]()

tha_Casper напиша:А бе сигурно го знаете оноа: Во што е разликата помеѓу педагог (или психолог) и педофил?
Педофилот навистина ги сака децата![]()
bibika напиша:1. Имено,психолошко-педагошката служба во училиштата е пред се, сервис на учениците,кој постојано треба и мора да е отворен за сите,велам СИТЕ ученици,без оглед дали имаат или не,проблеми!
2.Истовремено таа служба е,или барем треба да е во функција на наставниот кадар,помагајќи му во изнаоѓањето начини,методи,техники на работа со учениците,помагајќи му на персоналот да го најде вистинскиот пристап до учениците со цел да им го доближи не само образовните,туку и воспитните и животните содржини.
3. Вратата на педагогот и психологот во училиштата мора буквално,да биде постојано отворена,да можат децата слободно да влезат и кога сакаат од таму да излезат.
Да побараат одмор, совет, кафе, пари, помош, разговор, рамо за плачење, другар/ка за смеа, соговорник...
Децата,учениците,треба да имаат слобода во секој момент да влезат кај тие луѓе,да се пофалат,да се пожалат,да побараат интервенција, па дури и посета на својот дом,ако е таму лоциран нивниот проблем!
4.Деца,не давајте да ве плашат со казни и укори! Педагозите не служат за тоа (тоа им го наметнуваат директорите,плашејќи ги дека ќе изгубат работа).
5.СЛОБОДНО ВЛЕЗЕТЕ КАЈ ЕДЕН ОД ОВАА СЛУЖБА И ПРОБАЈТЕ ДА ПОБАРАТЕ НЕШТО ОД ОНА ШТО ГО НАВЕДОВ!!!
Секој вистински педагог,ќе ви се израдува и ќе направи можеби не се,ама барем нешто,во обид да ви се најде,макар и скришно од другите.
Така ке му помогнете на педагогот,но и на себе и сите останати ученици.
ЌЕ МУ ГО ЌАРИТЕ ПЕДАГОГОТ НА ДИРЕКТОРОТ!!! ТОЈ Е ЗА ВАС ТАМУ И АКО НЕ ВИ ГО ДАВААТ,САМИ ДА СИ ГО ЗЕМЕТЕ! ДА ЗНАЕТЕ САМО СО КОЈА СРЕЌА ЌЕ ДОЈДЕ НА ВАША СТРАНА!!!
ПРОБАЈТЕ!

Slatka_Mala напиша:Педагошка!:pishtoldz или не?
поентата ми беше: навистина е жалосно што педагошката служба или Pepsy службата во школите се користи само за негативни цели и примери, т.е. направило дете штета - го носат кај педагогот, имало слаби оценки и нон-стоп бегало - го носат кај психологот, држело некои си ми ти политички пропаганди - пак кај психологот/педагогот - what the fuck!
сакам да кажам, зошто некогаш да не отидам јас кај психологот затоа што имам проблем и да разговарам со стручно лице кое е овластено за тоа и кое ќе може да ме насочи, да ми разјасни некои работи (поготово за децата во пубертетската возраст кои се доста несигурни, запаѓаат во проблеми), да ми каже дека се наоѓам во доста чувствителен период во животот и дека е тоа доста нормална појава - да не знам на кој факс да се запишам, да имам љубовни проблеми, да се чувствувам несигурен и без самодоверба - зарем не им треба тоа на децата од средношколска возраст?
не е дека во моето училиште педагошката служба е целосно пасивна и незаинтересирана, сепак од нивна страна беа спроведени некои напори за правење на анкети во кои учениците ќе се искажат за часовите, професорите - меѓутоа, повторно!тоа се однесува само на школото! нели е училиштето установа која треба да ни овозможи здрав и нормален психофизички развој, па психологот би требало да ја земе в раце таа улога на, да го наречам "психијатар"...мислам дека би требало да се срушат тие бариери кои постојат меѓу учениците и Pepsy службата![]()

bibika напиша:Колку си во право,невидено! Абе срушете ги бариерите,најпосле ВИЕ сте тие што треба да ги срушат.ВИЕ сте тие што треба да им покажат дека друго им беше основното занимање.ВИЕ сте ни иднината.Сега ќе срушите,за подоцна да изградите!!!
Да сум сега ученик,не би дозволила да ми наметнуваат казни,укори и да ми мафтаат со показалец.Би ги испровоцирала,макар и со измислен личен проблем,да работат!(тоа што им е работа,мислам)![]()