Педагог, што е тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Абе дебели газови се овие , само седат по цел ден и кафе пијат ,или ке ти стојат на врата и ке те проверуваат дали носиш униформа ,дали носиш книги ,па ако не носиш ташна ,ке те дреме на скали ,кај ти е ташната ,таа не е за дома ,бла бла ... и уште ред други работи .Накратко речено , Не работат ништо ,само ти стојат на патот

Па имаме ама многу не ја гледам нивната функција зашто не ни знам кој ни е педагог.Инаку како професија треба да им помагаат на учениците претпоставувам ако имаам некој проблем (а можда тоа е повеќе за психологот)ама исто мислам дека и не е само до нив туку и има мал број на ученици кои би отишле да бараат некаква помош од педагогот.Обично одењето кај педагогот се сфаќа како казна за направена беља и има негативен контекст.

Педагог е човек чија задача е да си дреме во климатизираната_и_компјутерски_опремена канцеларија (која во моето школо ја делат со психологот), таму да си чита „Спорт“ дури пие кафенце (со виски внатре :pos:), си пуши Вест Лајт додека пред врата му е залепен „Забрането пушење“ натпис и си јаде Киндер чоколади.
Повремено се нафаќа да повика извесни ученици во својата канцеларија за да им се закани со укори и казни од секој вид поради изостаноци, паѓање година поради кец(ови) или егзил од школото поради извесен вандализам извршен во училиштето (како шкртање по клупи или вршење психо-физички ремет врз професорки). Ужива да го става во употреба својот српско-хрватски акценАт, со своето препознатливо меко „л“ и мелодично „ш“, кое особено се изразува во двете негови омилени фрази: „Сад знаш ил не знаш?“ и „Зашто си уопште долазила у школу кад се ту не појављујеш“ . Инаку истовремено е и професор по филозофија, педагогија и слични досадни општествени науки. А да, и педофил е. Озбилно. pst:

Ете како јас го подразбирам поимот педагог. toae:

koga ja vidov temava sakav da napisam eden referat ama gledam deka PSYtisfaction odlicno si ja zavrsil rabotata eve ti edna reputacija za toa:zver:

Jakov напиша:
”Наградно прашање за 3.000.000денари”
”Како на македонски литературен јазик се вика женски педагог?”
:pos:
ПСИХОПАТ.

Вака сега.
Кај мене во ЈБТ педагогот е уби боже.Се прави поголема од директорката(таа и така не ја гледаме по цела година),со неа не можеш никако да се разбереш освен со викање.За што сега поточно служи не знам,само знам дека кај неа на советување идат тие со изнад 10 неоправдани.
Што е најтрагично...кај нас и раководителот на смена си ја мења директорката како педагогов.

ПСИХОПАТ.

Вака сега.
Кај мене во ЈБТ педагогот е уби боже.Се прави поголема од директорката(таа и така не ја гледаме по цела година),со неа не можеш никако да се разбереш освен со викање.За што сега поточно служи не знам,само знам дека кај неа на советување идат тие со изнад 10 неоправдани.
Што е најтрагично...кај нас и раководителот на смена си ја мења директорката како педагогов.

i jas sum od JBT...kaj na ustvari nema nekoja kojznae kolkava razlika megju pedagogot i smenovoditelot...nam na primer (nasiot klas) i dvajcata ni sluzat edinstveno za da ni kazat dali nekoj prof. e vo skolo ili ne,dali nesto moze da se zameni, dali ke se gubi cas itn...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom