PC АКВАРИУМ - Навистина добра идеја!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
1. лоша идеја е поради каблите, со текот на времето маслото ќе навлезе во сите делови на компјутерот па и оние најмалите, каблоте што поврзуваат по пат на допир една жичка со друга можат да бидат изолирани од маслото и да се изгуби контакт
2. откога ќе се изгуби контакт оди после замени го, што ако некој кабел откаже? што ако некој дел откаже? што ако сакаш да го појачаш? со полевање на масло буквално го запечатуваш
3. замислете да направите мало невнимание (пошто нели на видно место ќе стои) и да го скршите, сето тоа масло ќе ви се растече по собата
4. замислете ги сите усб приклучоци, каде ќе стои двд ромот? како ќе ги приклучуваш звучниците? како микрофонот? тастатура, маус...интернет? колку кабли воопшто ќе излегуваат од тој аквариум?
5. што ако сакате да го преместите? сите придружни делови заедно ќе одат? ќе ги викате комшиите сите по еден дел да фатат?
6. што ако сакате да ресетирате биос?
7. што ќе правите со кулерите? ќе ги извадите? како ќе функционираат оние мониторски софтвери за здравјето на компјутерот? како ќе следиш колкава температура има и кои обртаи ги прави кулерот кога ќе врти во масло?, дали воопшто ќе врти електромоторот со толкав отпор?
8. незнам дали има 9...

Убава идеја, но не ми делува примамливо. Прво, многу е мрсна идејата :), за да смениш кабелче или да чепнеш нешто треба ептен да се измастиш. Второ, има кул изглед, ама ефектот што го дава е скоро ист отколку да направиш отворена кутија (стаклена) и да ставиш некое светло, или како што рече некој погоре од старо радио да направиш куќиште. Така бар полесно ќе ти биде за одржување.
И трето, ако сакаш аквариум, купи си аквариум, стави си риби внатре, и купи си мак мини и стави го покрај аквариумот. Тоа ќе биде покул него празен и мрсен аквариум со грди ПЦ делови :) Ова последново е само мислење, можда некој ќе сака бурек покрај аквариумот.
ili eventualno ako snemas zejtin za da sprzis jajca "da pozajmis malce" od rezervata :P
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:57 PM ---
1. лоша идеја е поради каблите, со текот на времето маслото ќе навлезе во сите делови на компјутерот па и оние најмалите, каблоте што поврзуваат по пат на допир една жичка со друга можат да бидат изолирани од маслото и да се изгуби контакт
2. откога ќе се изгуби контакт оди после замени го, што ако некој кабел откаже? што ако некој дел откаже? што ако сакаш да го појачаш? со полевање на масло буквално го запечатуваш
3. замислете да направите мало невнимание (пошто нели на видно место ќе стои) и да го скршите, сето тоа масло ќе ви се растече по собата
4. замислете ги сите усб приклучоци, каде ќе стои двд ромот? како ќе ги приклучуваш звучниците? како микрофонот? тастатура, маус...интернет? колку кабли воопшто ќе излегуваат од тој аквариум?
5. што ако сакате да го преместите? сите придружни делови заедно ќе одат? ќе ги викате комшиите сите по еден дел да фатат?
6. што ако сакате да ресетирате биос?
7. што ќе правите со кулерите? ќе ги извадите? како ќе функционираат оние мониторски софтвери за здравјето на компјутерот? како ќе следиш колкава температура има и кои обртаи ги прави кулерот кога ќе врти во масло?, дали воопшто ќе врти електромоторот со толкав отпор?
8. незнам дали има 9...
- pa ne vrtat kulerite, duri ni na napojuvanjeto ova ti e bukvalno vodeno ladenje na cel pc nema potreba od nikakvo dodatno ladenje. monitoringot pak ke si raboti samo sto ke vidis najniski temperaturi...
- go pravis so najjakite delovi momentalno za da ne go pojacuvas...
- biosot go flesuvas so najnov update i toa e nema potreba od nov...
jes da e tesko ama ova e za entuzijasti koi sto nemaat nesto popametno da pravat ne bidete tolku negativni

Полесно ќе ти биде, а и поинтересно станот да си го направиш со Палми, со растенија нешто како џунгла, отколку ова со аквариумот. Плус и некое животинче (лемур, мајмун, верверичка) и супер.

Полесно ќе ти биде, а и поинтересно станот да си го направиш со Палми, со растенија нешто како џунгла, отколку ова со аквариумот. Плус и некое животинче (лемур, мајмун, верверичка) и супер.
palmi, dzungla i ververicka a??? ke se karame... ;)

ова ако има некој вишак пари и малку мозок може само да го напраи. кој ако не американците први?
убаво си кажа клинтон горе... еве ви проста причина шо највеќе држи вода - ако утре ден ти текне да стаиш слушалици/двд микрофон.. раката ке ја брцаш внатре? хах стварно се глупости во боја...
ако воопшто сакате да праите егзибиции со компјутерот земете расклопете го комплетно и намонтирајте го на маса со стакло па ставете лед диоди во каква сакате боја ова со аквариумов е право срање!

П.С мене ми стои компутерот доле лево од мене и нозете обавезно ги потпирам на него.. на чудово ке треба да си ги брцнам нозете внатре ли? ЛОЛ

аххх и уште нешто.. ја палам компјутер строго со палецот од нога - овој како ли ке го запалам? кај му е тоа копчето за палење и ресет?

аххх и уште нешто.. ја палам компјутер строго со палецот од нога - овој како ли ке го запалам? кај му е тоа копчето за палење и ресет?
druze kompjuter mozes kako sakas da napravis da se pali,moze so daljinsko da se upali, moze od svajcarija da go upalis ako sakas. Idejata e odlicna samo sto nemame ni vreme ni pari (najbitnoto) da experimentirame sea.

druze kompjuter mozes kako sakas da napravis da se pali,moze so daljinsko da se upali, moze od svajcarija da go upalis ako sakas. Idejata e odlicna samo sto nemame ni vreme ni pari (najbitnoto) da experimentirame sea.

Да не го заборавиме најјакото "палење" - со пасворд преку тестатура. Like a boss. :)

ili eventualno ako snemas zejtin za da sprzis jajca "da pozajmis malce" od rezervata :P
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:57 PM ---

- pa ne vrtat kulerite, duri ni na napojuvanjeto ova ti e bukvalno vodeno ladenje na cel pc nema potreba od nikakvo dodatno ladenje. monitoringot pak ke si raboti samo sto ke vidis najniski temperaturi...
- go pravis so najjakite delovi momentalno za da ne go pojacuvas...
- biosot go flesuvas so najnov update i toa e nema potreba od nov...
jes da e tesko ama ova e za entuzijasti koi sto nemaat nesto popametno da pravat ne bidete tolku negativni
2. откога ќе се изгуби контакт оди после замени го, што ако некој кабел откаже? што ако некој дел откаже?
на повеќе од пола прашања не ми одговори
идејата е многу креативна и треба да имаш мадиња да ја направиш, а богами и вишок пари, замисли си купуваш најјака конфигурација од 40.000 куќиште и го потопуваш во масло
не сум негативен само реален

на повеќе од пола прашања не ми одговори
идејата е многу креативна и треба да имаш мадиња да ја направиш, а богами и вишок пари, замисли си купуваш најјака конфигурација од 40.000 куќиште и го потопуваш во масло
не сум негативен само реален
Site prasanja ti se odgovoreni citaj megu redovi zemi malce razglobi ja idejata ke vidis deka e ednostavno. Za nekoj 40000 e kako 2000 za obicen smrtnik ne bidi i ti sea francuz, site sakame da imame nesto sto drugite ne go imaat (Human Nature 101)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom