PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
па не е работава само да се трошат пари.. :icon_lol:

Па продавај преку лажните странски акаунти, не ги хејтај тие што сакаат само да купуваат, плус соодносот на тие што купуваат/продаваат е минимум 70/30

Па продавај преку лажните странски акаунти, не ги хејтај тие што сакаат само да купуваат, плус соодносот на тие што купуваат/продаваат е минимум 70/30
никој ништо навредливо не рече, ниту па директно нешто му замерив на напишаното,
туку само се надоврзав на постот на кој што му имаше одговорено.. :icon_mrgr: се шалев... океј е.. :icon_lol:

Pomos..se registrirav na PayPal ama neznam kako po greska sum stavila drzava Cyprus.. i sega probuvam da menam ama nema sansi.. sto da pravam??? :([DOUBLEPOST=1404350337][/DOUBLEPOST]Pomos..se registrirav na PayPal ama neznam kako po greska sum stavila drzava Cyprus.. i sega probuvam da menam ama nema sansi.. sto da pravam??? :(

Pomos..se registrirav na PayPal ama neznam kako po greska sum stavila drzava Cyprus.. i sega probuvam da menam ama nema sansi.. sto da pravam??? :([DOUBLEPOST=1404350337][/DOUBLEPOST]Pomos..se registrirav na PayPal ama neznam kako po greska sum stavila drzava Cyprus.. i sega probuvam da menam ama nema sansi.. sto da pravam??? :(

направи нов

Дали некој досега купил со македонски пејпал? Пробувам да купам OnePlus One фино лепо со мк пејпал, и да стаса во америка и на крајот од чекоут пејпал ми го враќа следново

We're sorry, PayPal doesn't allow residents of Macedonia to ship purchases to United States.

Па многу нормално, ако беше така како што сакаш ти сите до сега ќе имавме амерички акаунти и ќе си испорачувавме во МК

Малце сум не искусен али се надевам некој ќе ми помогне
Сакам да извадам пејпал картичка ама врска немам ни што да направам ни ништо сака некој да ми објасни во неколку црти што да направам знам дека треба да имам прво некаква картичка од стопанска тутунска и др. места ...

Малце сум не искусен али се надевам некој ќе ми помогне
Сакам да извадам пејпал картичка ама врска немам ни што да направам ни ништо сака некој да ми објасни во неколку црти што да направам знам дека треба да имам прво некаква картичка од стопанска тутунска и др. места ...

Не постои PayPal картичка, барем не во Македонија. Постои во САД и во некои други држави, каде што одредени ланци на супермаркети или трговски брендови како Волмарт, во соработка со PayPal, издаваат PayPal картички.

По сличен принцип, Amazon издава Amazon картички.

Тоа што ти е потребно на тебе за да можеш да купуваш преку Интернет и за да можеш да го користиш македонскиот PayPal, е кредитна или дебитна картичка од било која македонска банка, се додека картичката е Visa, MasterCard или American Express.

Картичката НЕ СМЕЕ да биде Maestro, бидејќи македонскиот PayPal не ги поддржува овие картички, а и малку од нив доаѓаат со CVV2 или CVC код, кој е задолжително потребен за купување преку Интернет, како и за плаќање преку PayPal, а и тие Maestro картички кои доаѓаат со CVV2 или CVC код, сепак не можат да се користат за плаќање преку македонскиот PayPal, а и ретко може да се користат за купување преку Интернет, бидејќи многу малку веб сајтови дозволуваат плаќање преку Интернет со Maestro картичка.

Доколку си невработен, тогаш немаш право на кредитен лимит и поради тоа нема да можеш да аплицираш за кредитна картичка.

Решение за сите кои сакаат да купуваат преку Интернет и преку македонскиот PayPal, без разлика дали се вработени или невработени, е да извадат Visa Electron дебитна картичка од било која македонска банка, или уште подобро, MasterCard дебитна картичка или Visa Classic дебитна картичка. Иако спомнав било која македонска банка, слушам дека Стопанска Банка не е добар избор, па затоа не би ја препорачал.

Охридска Банка до неодамна издаваше MasterCard дебитни картички за невработените, но поради преминување кон нова безбедносна технологија која бара картичките да имаат безбедносен чип, Охридска Банка престана да издава MasterCard дебитни картички за невработените и ги замени со Visa Classic дебитни картички кои доаѓаат со безбедносен чип. Охридска Банка најверојатно ќе почне повторно да издава MasterCard дебитни картички за невработените откако и тие картички ќе ги заштити со безбедносни чипови, а до тогаш, Visa Classic дебитните картички од Охридска Банка се задоволително решение за купување преку Интернет и за плаќање преку македонскиот PayPal.

Visa Electron дебитните картички од НЛБ Тутунска Банка исто така се задоволително решение за купување преку Интернет и за плаќање преку македонскиот PayPal.

Дали ќе направи Пејпелов проблем ако се логирам од друг компјутер односно друга ај пи адреса да извршам плаќање?

Дали ќе направи Пејпелов проблем ако се логирам од друг компјутер односно друга ај пи адреса да извршам плаќање?
Зошто би направил проблем? Слободно плаќај.

Зошто би направил проблем? Слободно плаќај.

Некој спомна во темава поназад дека прави проблем. Имам два акаунта, едниот не ми е функционален оти сменив ај пи адреса (швајцарска) па ми го лимитираа. А другиов што ми е верификуван редовно го користам. Веројатно со странска ај пи адреса може да прави проблем?

Некој спомна во темава поназад дека прави проблем. Имам два акаунта, едниот не ми е функционален оти сменив ај пи адреса (швајцарска) па ми го лимитираа. А другиов што ми е верификуван редовно го користам. Веројатно со странска ај пи адреса може да прави проблем?
Тука од кај нас си направил да ти покажува швајцарска ип адреса и ти го лимитираа? Доколку е вака нормално е да ти го лимитираат, си имал сомнителни активности.

Тука од кај нас си направил да ти покажува швајцарска ип адреса и ти го лимитираа? Доколку е вака нормално е да ти го лимитираат, си имал сомнителни активности.

Не бе ај пи адресата ја сменив со Зен мејт за да отворам една страница што нејќеше да се отвори цело време покажуваше дека е недостапна, и така заборавив да го исклучам Зен мејт и ми го лимитираа акаунтот а само го отворив.

Така и кажав јас, затоа ти го лимитирале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom