PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Океј јас сакам да нарачам од ebay,за патики иначе станува збор.Е сега скоро се е израчунато таму и патиките беа 50фунти,со се шипинг пишуваше дека ќе чинат 8-9 фунти плус,ме интересира дали само тоа се доплаќа?
Јас имав порачано патики од 50 евра + 10 за шипинг. За царина платив уште 30.

Дали знае некој да ми каже што станува со оној 1$ што го повлекува PayPal системот при верификација на кредитна или дебитна картичка. Дали тоа е провизија што PayPal ја зема при процесот на верификација на картичката, или сумата ќе ја рефондираат назад на сметка. Бидејќи при верифијација PayPal повлекува 1.50 евро таа сума ми ја вратија назад на картичка, она што можам да видам преку систем дека ми стои резервирана сума за која Виза центарот нема направено побарување сеуште.

Еве за што станува збор:
stb.jpg

Смеам да имам 2 акаунти со картички од две различни банки еден словенски за примање пари , друг македонски за купување?

Ризикуваш да ти ги затворат и двата акаунта.Еден не е доволен?

Смеам да имам 2 акаунти со картички од две различни банки еден словенски за примање пари , друг македонски за купување?

Од PayPal дозволуваат да имаш два акаунти, personal account и business account.

Јас имам Visa internet од стопанска банка и visa од Алфа банка и никоја не може да ја додадам. Ако може да ми каже некој картичките од која банка успешно се верифицираат.

Јас имам Visa internet од стопанска банка и visa од Алфа банка и никоја не може да ја додадам. Ако може да ми каже некој картичките од која банка успешно се верифицираат.

Успешно се верификуваат Visa Electron дебитните картички од НЛБ Тутунска Банка, а би требало и Visa Classic дебитните картички од Охридска Банка успешно да се верификуваат, бидејќи и едните и другите можат да се користат за купување преку Интернет.

моментално курсот ми е во евра на ПП, и имам одредена сума на балансот и ако го сменам курсот во УСД да не ми земе 4.5% за конверзија, пошто кога примам УСД на секоја трансакција ми зима 4.5% за конверзија.

Јас имам успешно верификувано со Visa Electron на ТТК Банка така да и тие работат

пример ако имам 2 доллари на необукс кје ми стигнат ли на пејпалот..

Дали знае некој да ми каже што станува со оној 1$ што го повлекува PayPal системот при верификација на кредитна или дебитна картичка. Дали тоа е провизија што PayPal ја зема при процесот на верификација на картичката, или сумата ќе ја рефондираат назад на сметка. Бидејќи при верифијација PayPal повлекува 1.50 евро таа сума ми ја вратија назад на картичка, она што можам да видам преку систем дека ми стои резервирана сума за која Виза центарот нема направено побарување сеуште.

Еве за што станува збор:
stb.jpg

Не е ова за нас.. Па добро бе зарем не ви е мака што секоја година ви земаат по 700ден за кредитна или било каква картичка, а овде се циганчите за едни 45ден. ако е проблем 1 долар незнам како имате намера да купувате нешто.

пример ако имам 2 доллари на необукс кје ми стигнат ли на пејпалот..
Тешко, PayPal ќе ти земе 2-3 долари провизија. На e-mail прати си ги, најсигурно ти е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom