PayPal (официјална тема)

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2
Дојде ли Pay Pal во Македонија,еве прекраши и 2011 :)
Јас станав малку скептик чекајки да дојде ,па тргнава да барам друго решение,и дa ни дозовлт оваа година ке иаме можност само да купуваме со него не и да приаме пари, и да го користеме за продажба.

Веке 2 месеци се замарам да најдам начин да оторм Pay Pal ,да го користам,за упување и за продажба,ја служнав иверзијата прекуТутунска Банка,али ида успее тоа сепак е ризик ,доколку теоткријат,сметката ке биде замрзната 6 месеци.

Дденес бев во Бугарија и таму си отворив банкарска сметка и си поднесов барање за Виза дебитна Картича(нема бугарско,државјансво.ниту барање за истото)сметата ја отворив со наш македоснки Пасош(тоа е услов за отварање,не бидува со лична карта),пред заминување ги контактирав и Буарските Банки и Pay Pal,од сите букарски банки добив потврден одговор дека без проблем може да се отвори сметка(и да не си Бугарин) и да си регистрирам Pay Pal.

Од Pay Pal го добив следниот одговор
Mr.******, I apologise for the difficulties experienced and I understand
the inconvenience this situation may be causing you.

Upon reviewing your email I understood that you are enquiring if you can
avail of PayPal services if you are from Macedonia.

As I explained in the previous email, regardless your origin, you can
avail of PayPal services for sending and receiving money if you access
your PayPal account from a country supported by PayPal .

As you opened a Bulgarian PayPal account, which is a country supported
by PayPal, you will need to add, link and confirm your Bulgarian issued
credit card in order to send money.

За отварање на сметка во бугарија се плака 1 Лев(30денари)
трошок е патот две одења до Бугарија,мене со таксиме кошташе 20 е за првотоодење.

еве извадок и од бугарија

Уважаеми г-н ******,

В Paypal можете да се разплаштате с дебитна карта Visa Electron и кредитни карти Visa и MasterCard, които банката издава.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
ај те молам кажи ми од која БГ банка ти дозволиле да отвориш сметка со мак пасош за 1 лев? смртно ме занима..иначе околу Paypal мене а и на многу други им ги затворија сметките преку словенија, мислам дека ќе ги испозатворат сите у скоро време..користете доека можете..а овој горе Новиов-Еден по спамерски не можеше да го напише ова, фали уште да напише кај да ги уплатиме тие 1 лев па он да ни отвори сметки и да не почасти со виса дебитна :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
ај те молам кажи ми од која БГ банка ти дозволиле да отвориш сметка со мак пасош за 1 лев? смртно ме занима..иначе околу Paypal мене а и на многу други им ги затворија сметките преку словенија, мислам дека ќе ги испозатворат сите у скоро време..користете доека можете..а овој горе Новиов-Еден по спамерски не можеше да го напише ова, фали уште да напише кај да ги уплатиме тие 1 лев па он да ни отвори сметки и да не почасти со виса дебитна :)
Словенија + Тутунска банка така?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Paypal одамна функционира во Македонија. За корисниците на НЛБ Тутунска - проверено.
Се регистрираш со бројот на картичката, избираш земја Словенија и фураш. Оваа адреса нема врска со Shipping адресата, која треба да се осигурате дека секаде каде што купувате е вашата вистинска македонска адреса (или адресата на примачот на пратката - кој и да е, по ваша желба).

Баш минатата недела порачав пратка од Кина. Платив со Paypal. Paypal ти влече пари од сметката и ги префрла на сметката на сајтот од кој купуваш. По едноставно не може да биде.
Веке 2 месеци се замарам да најдам начин да оторм Pay Pal ,да го користам,за упување и за продажба,ја служнав иверзијата прекуТутунска Банка,али ида успее тоа сепак е ризик ,доколку теоткријат,сметката ке биде замрзната 6 месеци.
Кој ти го кажа ова со замрзнувањето? Не правиш ништо нелегално и сомнително за да ти ја замрзнат сметката. Која е разликата помеѓу тоа јас да бидам физички во Словенија и да се регистрирам и да сум физички во Македонија и да се регистрирам, кога банката е словенска? Исто е, моја е картичката, валидна е и има кеш на неа. Апсолутно не е битно од кај ќе се регистрирам, што ќе правам со неа и како ќе ги трошам парите, тоа е моја работа. „Официјалната“ верзија на Paypal на македонски е наменета за тие што не разбираат англиски и тие што имаат сметки од банките кои не соработуваат со Paypal.

Без двоумење, ако имате потреба од Paypal и картичка од НЛБ - регистрирајте се. Функционира глатко :)

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2

евети линк од банката https://dskbank.bg
еве ти и слика од документ декасум бил денес и сум отворил сметка
како што реков барав,легален начин да оторам сметка за да мозм да користам из а купување и заплакање.
еве ти инк како да ја верифицираш pay pal сметката икој се најчести грешки на новите корисцници

http://pazaruvane-online.com/20/регистрација-в-paypal-ст'пка-по-ст'пка/

--- надополнето ---

Paypal одамна функционира во Македонија. За корисниците на НЛБ Тутунска - проверено.
Се регистрираш со бројот на картичката, избираш земја Словенија и фураш. Оваа адреса нема врска со Shipping адресата, која треба да се осигурате дека секаде каде што купувате е вашата вистинска македонска адреса (или адресата на примачот на пратката - кој и да е, по ваша желба).

Баш минатата недела порачав пратка од Кина. Платив со Paypal. Paypal ти влече пари од сметката и ги префрла на сметката на сајтот од кој купуваш. По едноставно не може да биде.

Кој ти го кажа ова со замрзнувањето? Не правиш ништо нелегално и сомнително за да ти ја замрзнат сметката. Која е разликата помеѓу тоа јас да бидам физички во Словенија и да се регистрирам и да сум физички во Македонија и да се регистрирам, кога банката е словенска? Исто е, моја е картичката, валидна е и има кеш на неа. Апсолутно не е битно од кај ќе се регистрирам, што ќе правам со неа и како ќе ги трошам парите, тоа е моја работа. „Официјалната“ верзија на Paypal на македонски е наменета за тие што не разбираат англиски и тие што имаат сметки од банките кои не соработуваат со Paypal.

Без двоумење, ако имате потреба од Paypal и картичка од НЛБ - регистрирајте се. Функционира глатко :)

Се е во ред Со тутунска Банка
само,мислам дека е проблем што не можеш да римаш пари ,иистите од паи пал да ги прфрлиш на картичка и да ги влечеш во кеш

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Немам пробано, да бидам искрен. Ако сакаш, пушти едно евро па да тестираме :))

Но, колку што гледам јас ваква е ситуацијата:

- Не можеш од кредитната да ставиш пари на Paypal
но...
- Можеш од Paypal да повлечеш пари на кредитната
и нормално...
- Можеш да плаќаш преку Paypal со тоа што ти влечат пари директ од картичката (не од Paypal акаунтот).

Значи, ако ти пушти некој пари на Paypal акаунтот можеш да си ги префрлиш на сметка и да ги извадиш. Нормално, за тоа си задржуваат 2 евра :)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333

Сеуште не ти се случило да ти ја блокираат сметката, затоа збориш дека оди глатко. Инаку да, така функционира додека трае. Но, се случува да проверат, и да се посомневаат на неправилност (на пример, се логираш само од Македонија, а регистриран си како Словенец), и да ја суспендираат сметката, а за да ја одблокираш треба да испратиш скен од пасош, кој би го докажал твојот идентитет. Со оглед дека имаш дадено лажна адреса, ете го проблемот. Не знам дали прифаќаат да им испратиш македонски пасош во тој случај, но мене кога ми го суспендираа акаунтот, поедноставно ми беше да си отворам нов. Но, за некој што тера бизнис со него, ризик е да ти останат блокирани средствата. Меѓутоа, и финтава со бугарска картичка не е ништо поразлична од тоа со картичките од Тутунска.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Сеуште не ти се случило да ти ја блокираат сметката, затоа збориш дека оди глатко. Инаку да, така функционира додека трае. Но, се случува да проверат, и да се посомневаат на неправилност (на пример, се логираш само од Македонија, а регистриран си како Словенец), и да ја суспендираат сметката, а за да ја одблокираш треба да испратиш скен од пасош, кој би го докажал твојот идентитет. Со оглед дека имаш дадено лажна адреса, ете го проблемот. Не знам дали прифаќаат да им испратиш македонски пасош во тој случај, но мене кога ми го суспендираа акаунтот, поедноставно ми беше да си отворам нов. Но, за некој што тера бизнис со него, ризик е да ти останат блокирани средствата. Меѓутоа, и финтава со бугарска картичка не е ништо поразлична од тоа со картичките од Тутунска.
Кај сум ставил лажна адреса? Секаде ми ја пишува точната адреса.
Само под точната адреса и Macedonia пишува Slovenia :)

А блокирање имаше кога Македонија беше меѓу „санкционираните“ земји на интернет, кои се сметаа како несигурни за било каква интернет трговија. Веќе подолго време не сме на таа листа.

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2
. Меѓутоа, и финтава со бугарска картичка не е ништо поразлична од тоа со картичките од Тутунска.
порзлична е во тоаа што кориш,исправна картичка и нема потреба да се криеш дали си од Македонија или од бугарија.и ако сакаш да повлечеш пари од пеи пал,можеш,оти легнуват на бугарска сметка,и нема причина за сомневање.со тутунска не е така

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502

А блокирање имаше кога Македонија беше меѓу „санкционираните“ земји на интернет, кои се сметаа како несигурни за било каква интернет трговија. Веќе подолго време не сме на таа листа.
епа како не ти е лажна у пасош како ти пишува: ул....град...држава..па уште една држава..како ти живееш во Скопје, Македонија ама во Словенија?! прочитај ги правилата на paypal ќе видиш дека правиш прекршок.. а тоа дека македонија не е у санкционираните земји не сум сигурен зашто ако е така ќе можеше да отвориш paypal без проблем и заебанции..
@new one
не можеш да користиш е-проверка на сметка ако немаш бг лична карта, не можеш да добиеш СМС известување на македонски број па така да напраиш verify, не знам како ќе проверуваш ќе идеш ли на секоја трансакција у бг и ќе бараш извод од банка? ова го пишува на сајтот иначе околу visa electron:
Какво трјабва да направја?
Отидете в нај-удобнија за Вас клон на Банка ДСК и си носете личната карта
.

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2
пријајтел јс веке отворив е банкинг
иприрегистрација
на нивната страна имаш опција,ако не си Бугарин,(забуари се бара матичен бр)за тугинец има опција да се внесе број одпасош
јас,следната недела ,ке имам се комплет картица,електронскобанкарство.ике ви прикачам некја слика .немам причина да ве лажам дали е возможно или не.јас пробав и се уверв,кој ска може да проба ,бесплатано е .(освен патни трошоци)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Стварно овој начин од Њу Уан изгледа реален, а иначе за ПејПал кај нас се фалеше Јанко јади бурек на фан пејџот на фб дека зборе и објаснил во неговата емисија дека оваа година во Македонија ќе имало, ако сака некој може да го праша и да пастира овде.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
не го спорам начинот на њу уан, нема ништо не реално,(за бг државјани или оние со лични за постојан престој) ама сто пати сум прашувал у повеќе банки у бг и од сите го имав истиот одговор, не може странец на отвори дебитна сметка и да добие картичка и да користи е банкинг, за последново ти треба бг матичен 100%, едноставно нема основ да ти издадат..ако си успеал ОК со здравје да си користиш, еве јас утре идам за софија и пак ќе прашам у неколку банки а у дск обавезно, па ќе ве известам..
п.с. остај го јанко и филмовите негови мислам дека 3 години минимум има муабети дека ќе имаме paypal дури и оној министерон за информатика лани,не сум сигурен, обеќаваше дека е Готова работата..ама ај.

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Ја имам UK пишано, и пак си функционира....

Член од
17 ноември 2010
Мислења
32
Поени од реакции
2
eve izvadok od online registracija a ebanking

Регистрација на НОВ потребител в'в ВИРТУАЛНИја КЛОН

ЛНЧ или паспорт (поп'лва се само от чуждестранни граждани):

Име на кирилица:

Име на латиница:

E-mail:

Телефон:

Потребител

Паролата трјабва да е с д'лжина от 6 до 32 знака. Да с'д'ржа поне една буква и поне една цифра.
Потребителско име:

Парола за вход:

Повторете паролата

--- надополнето ---

A za Bugarki tel broj e najmal probelm,vos ekoja trafika mozeda kupite pri paid broj,za 7-10 leva

Kajgana Shop

На врв Bottom