- Член од
- 17 ноември 2010
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 2
Дојде ли Pay Pal во Македонија,еве прекраши и 2011
Јас станав малку скептик чекајки да дојде ,па тргнава да барам друго решение,и дa ни дозовлт оваа година ке иаме можност само да купуваме со него не и да приаме пари, и да го користеме за продажба.
Веке 2 месеци се замарам да најдам начин да оторм Pay Pal ,да го користам,за упување и за продажба,ја служнав иверзијата прекуТутунска Банка,али ида успее тоа сепак е ризик ,доколку теоткријат,сметката ке биде замрзната 6 месеци.
Дденес бев во Бугарија и таму си отворив банкарска сметка и си поднесов барање за Виза дебитна Картича(нема бугарско,државјансво.ниту барање за истото)сметата ја отворив со наш македоснки Пасош(тоа е услов за отварање,не бидува со лична карта),пред заминување ги контактирав и Буарските Банки и Pay Pal,од сите букарски банки добив потврден одговор дека без проблем може да се отвори сметка(и да не си Бугарин) и да си регистрирам Pay Pal.
Од Pay Pal го добив следниот одговор
Mr.******, I apologise for the difficulties experienced and I understand
the inconvenience this situation may be causing you.
Upon reviewing your email I understood that you are enquiring if you can
avail of PayPal services if you are from Macedonia.
As I explained in the previous email, regardless your origin, you can
avail of PayPal services for sending and receiving money if you access
your PayPal account from a country supported by PayPal .
As you opened a Bulgarian PayPal account, which is a country supported
by PayPal, you will need to add, link and confirm your Bulgarian issued
credit card in order to send money.
За отварање на сметка во бугарија се плака 1 Лев(30денари)
трошок е патот две одења до Бугарија,мене со таксиме кошташе 20 е за првотоодење.
еве извадок и од бугарија
Уважаеми г-н ******,
В Paypal можете да се разплаштате с дебитна карта Visa Electron и кредитни карти Visa и MasterCard, които банката издава.
Јас станав малку скептик чекајки да дојде ,па тргнава да барам друго решение,и дa ни дозовлт оваа година ке иаме можност само да купуваме со него не и да приаме пари, и да го користеме за продажба.
Веке 2 месеци се замарам да најдам начин да оторм Pay Pal ,да го користам,за упување и за продажба,ја служнав иверзијата прекуТутунска Банка,али ида успее тоа сепак е ризик ,доколку теоткријат,сметката ке биде замрзната 6 месеци.
Дденес бев во Бугарија и таму си отворив банкарска сметка и си поднесов барање за Виза дебитна Картича(нема бугарско,државјансво.ниту барање за истото)сметата ја отворив со наш македоснки Пасош(тоа е услов за отварање,не бидува со лична карта),пред заминување ги контактирав и Буарските Банки и Pay Pal,од сите букарски банки добив потврден одговор дека без проблем може да се отвори сметка(и да не си Бугарин) и да си регистрирам Pay Pal.
Од Pay Pal го добив следниот одговор
Mr.******, I apologise for the difficulties experienced and I understand
the inconvenience this situation may be causing you.
Upon reviewing your email I understood that you are enquiring if you can
avail of PayPal services if you are from Macedonia.
As I explained in the previous email, regardless your origin, you can
avail of PayPal services for sending and receiving money if you access
your PayPal account from a country supported by PayPal .
As you opened a Bulgarian PayPal account, which is a country supported
by PayPal, you will need to add, link and confirm your Bulgarian issued
credit card in order to send money.
За отварање на сметка во бугарија се плака 1 Лев(30денари)
трошок е патот две одења до Бугарија,мене со таксиме кошташе 20 е за првотоодење.
еве извадок и од бугарија
Уважаеми г-н ******,
В Paypal можете да се разплаштате с дебитна карта Visa Electron и кредитни карти Visa и MasterCard, които банката издава.