PayPal (официјална тема)

3

321456

Гостин
Интервју со директорот на ПејПал
http://www.engadget.com/2012/12/10/paypal-interview-david-marcus-customer-service/
You see, PayPal is about to embark on what I'd wager is its most risky endeavor ever as a company. No, it's not about expanding to nations where the moods of its leaders are less stable than the currency,:pos: it's about becoming an unmistakable payment option in more than 7 million American retail locations.
Ако сакате да го контактирате, ова е неговиот профил на твитер https://twitter.com/davidmarcus

S

Sheldon Cooper

Гостин
Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
направив пејпал се регистрирав на Италија и ја додадов мојата картичка од тутунска, и повлекол 15 евра на неа , што мислите има ли шанси да стигнат парите ?

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Кажете ми, колку е паметно да чувам пари на картичкава на Тутунска што ми е поврзана со PayPal (дебитна)? Во случај некогаш да им текне да ми го блокираат акаунтот и да ми ги замрзнат средствата што ги имам на PayPal, дали може да има последица, со средствата што ги имам на сметката, бидејќи нели ние не префрламе пари на PayPal, туку директно ни влечат од сметка?? Ајде кој има искуство со ова!?

Член од
29 ноември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
јас извадив ВИСА Електрон на Тутунска пред 1 недела ама не можам да ја регистрирам картицата на paypal.акаунтот ми е направен на словениа The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Чаре има ли некое и дали може да ми прати некој пари на акаунтот од друг акаунт. Да пробам со нова регистрација со нова земја може ли да успее?

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
јас извадив ВИСА Електрон на Тутунска пред 1 недела ама не можам да ја регистрирам картицата на paypal.акаунтот ми е направен на словениа The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Чаре има ли некое и дали може да ми прати некој пари на акаунтот од друг акаунт. Да пробам со нова регистрација со нова земја може ли да успее?
ке одиш на withdraw опцијата и таму внеси ја картичката ке ти ја прифати

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Имам едно прашање во врска со PayPal и VCC ( Virtual Credit Card ). Деновиве разгледувам можност од еден веб страна да си купам Виртуелна кредитна картичка по цена од 12 долари со која ќе можам да го верифицирам новиот PayPal акаунт. Ако го верифицирам PayPal акаунтот со ваква картичка тогаш на кој начин ќе можам да ставам пари на таа картичка или на PayPal акаунтот? Исто и како би можел да повлекувам пари за да можам да ги извадам од шалтер или АТМ? Имал некој искуство со ова или не?

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
во четвртокот повлеков пари од пејпал , денес проверив во 17 часот на пејпал пишува дека трансферот е комплетиран а на картичката уште ги нема парите, дали е тоа затоа што денес банките работат со скратено време па треба да чекам до понеделник или не легнуваат одма парите на сметка

Член од
3 март 2010
Мислења
663
Поени од реакции
464
можи уште два дена треба да почекаш, јас имам 500 долари на пејпал, не знам дали да ги трошам или да пробам да повлеквам по 100 на неколку дена, инаку профилот ми е 2 години имам 100% позитивен фидбек на ибеј

Член од
5 февруари 2011
Мислења
246
Поени од реакции
155
ми требат 50 долари на скрил јас ке ви пратам на paypal ако му требат на некој нека пиши порака :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Здраво, денес ми стигна картицата од payoneer, не е од никој сајт значи директно од payoneer е, ме интересира дали ќе може да се регистрира paypal акаунт со неа и ако може дали мора да имам пари на payoneer картицата за верификација. Фала однапред.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Здраво, денес ми стигна картицата од payoneer, не е од никој сајт значи директно од payoneer е, ме интересира дали ќе може да се регистрира paypal акаунт со неа и ако може дали мора да имам пари на payoneer картицата за верификација. Фала однапред.
По некоја логика нормално дека требаш да имаш пари на нејзе.
Колку ти земаа за да ти ја издадат? Како ќе уплаќаш на нејзе?
Лошото со оваа карта е што треба месечно да плаќаш 3$ за претплата и ако пробаш да вадиш од банкомат а немаш доволно исто зима мислам по 3$ од неуспешна трансакција.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
По некоја логика нормално дека требаш да имаш пари на нејзе.
Колку ти земаа за да ти ја издадат? Како ќе уплаќаш на нејзе?
Лошото со оваа карта е што треба месечно да плаќаш 3$ за претплата и ако пробаш да вадиш од банкомат а немаш доволно исто зима мислам по 3$ од неуспешна трансакција.
Бесплатно е и не се плаќа ништо

Kajgana Shop

На врв Bottom