PayPal (официјална тема)

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Супер, ако не ти е тешко, пиши пак кога ќе средиш се и ги примиш првите пари и за начинот на кој ќе ги вадиш. Колку провизија ќе ти зема...јас планирам да отворам исто преку бугарија во скоро време, зошто од македонија не е целосен,а изгледа уште 2 години нема ни да биде...но сакам да знам точно дали функционира, а досега не најдов никој да ми одговори точно т.е ти си прв што уствари отворил акаунт во бугарска банка, се друго е предпоставки.
За данок мислам дека нема врска, тоа банката ти го зема во процентот што и следува...е сега незнам само дали се високи трансакциите ако се вадат од македонска банка-банкомат...ама изгледа не се.
Ако ми пуштиш ти некоја пара :D немам сега ништо со трансакции нема од кај да ми дојдат ја отворав за да имам. пробав на PayPal македонската да ја ставам не ја прима.
За да отвориш преку Бугарија ти треба бугарска лична карта, за да ти дадат сметка в банка, незнам со македонска лична карта дали ке можи, треба да прашаш.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.220
Поени од реакции
1.469
На Мк пејпел може да се примаат пари без проблем, така? Не зборувам за подигнување, и кои податоци се праќаат на оној кој сака да уплати - рефунд на пример, само маил и име презиме? или ?

Член од
28 јули 2014
Мислења
66
Поени од реакции
13
На Мк пејпел може да се примаат пари без проблем, така? Не зборувам за подигнување, и кои податоци се праќаат на оној кој сака да уплати - рефунд на пример, само маил и име презиме? или ?
Не, Македонски пејпал неможе ниту да прима пари. Податоци на тој што сака да прати пари на пејпал со држава која може да прима пари - само имејл.

Sent from my HTC One using Tapatalk

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
@LazarG ја потврдив сметката на Бугарскиот PayPal, денес стигна кодот на од банката web site.
Значи сега се работи како што треба, ако те интересира нешто повели.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има некој што претходно имал пејпал направено по стариот метод (преку Словенија или Бугарија) па сега со истата картица да направи преку Македонија?

Јас имам направено пред 6-7 години преку Словенија, па се мислам сега (со истата VISA картица на NLB) да направам Македонски пејпал, ама незнам како одат тиа репрцддтурта шо ја викте вие :)

Ме интересира дали треба да го деактивирам прво овој профил, па после ако ја внесам истата картица, да не има некој проблем?

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Има некој што претходно имал пејпал направено по стариот метод (преку Словенија или Бугарија) па сега со истата картица да направи преку Македонија?

Јас имам направено пред 6-7 години преку Словенија, па се мислам сега (со истата VISA картица на NLB) да направам Македонски пејпал, ама незнам како одат тиа репрцддтурта шо ја викте вие :)

Ме интересира дали треба да го деактивирам прво овој профил, па после ако ја внесам истата картица, да не има некој проблем?
јас пробав да ја ставам македонската виза електрон преку бугарската сметка- но може.

Можиш преку PayPal Македонија ама е ограничен, само да купуваш, плаќаш, но не и да продаваш, примаш пари. Така јас знам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
јас пробав да ја ставам македонската виза електрон преку бугарската сметка- но може.

Можиш преку PayPal Македонија ама е ограничен, само да купуваш, плаќаш, но не и да продаваш, примаш пари. Така јас знам.
Не ми треба да примам пари нити да продавам нешто. Само сакам „словенскава“ сметка да ми биде Македонска.

Член од
9 април 2011
Мислења
810
Поени од реакции
1.043
Не ми треба да примам пари нити да продавам нешто. Само сакам „словенскава“ сметка да ми биде Македонска.
Значи немој случајно ,, словенската картица, да ја пребацуваш на ,,македонска,, ќе те блокираат, значи имав од НЛБ словенски пп и порачував чат пат, откако го додадоа македонскиот си викам ајде ќе си бидам легален, да постапам правилно и го избришав словенскиот и после неколку дена направив македонски пп со ист мејл, а бројките од картицата беа други поради тоа што картицата ја менував, и што се случи МЕ БЛОКИРАА
се јавив таму и ми кажаа дека системот по некоја логика смета дека сум опасност, т.е претставувам потеницјална можност за малверзации и ме блокираа.

Така да моја препорака е да си направиш нов ПП (македонски) со нова картица и нов мејл.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
а бројките од картицата беа други поради тоа што картицата ја менував
Овој дел не ти го разбирам. Јас сум на иста картичка / трансакциона сметка со години, не ми се сменети. Само рокот на истекување е сменет.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
..продава ли некој на форумов нешто надвор, кое го наплатува со PayPal на своја сметка овде??? Или уште може само да се купува???

Член од
9 април 2011
Мислења
810
Поени од реакции
1.043
Овој дел не ти го разбирам. Јас сум на иста картичка / трансакциона сметка со години, не ми се сменети. Само рокот на истекување е сменет.
Епа јас ја менувава картицата поради проблеми со пинот, па затоа беа различни бројките
Поуката е да си направиш нов пп со друга емаил адреса и друга картица.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

Шо да прaaм? Има некој друг ваков проблем? Пробав да верификувам пејпал акаунт со картичка од Shparkase банка, али се си мислам дека не е проблемот до картичката, туку до сајтот... :(

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509

Шо да прaaм? Има некој друг ваков проблем? Пробав да верификувам пејпал акаунт со картичка од Shparkase банка, али се си мислам дека не е проблемот до картичката, туку до сајтот... :(
Пa убaвo ти пишувa декa прoблемoт е кaј нив и дa се oбидеш пoдoцнa

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа јас ја менувава картицата поради проблеми со пинот, па затоа беа различни бројките
Поуката е да си направиш нов пп со друга емаил адреса и друга картица.
Тоа значи и друга трансакциона и све друго, не бива така. Нека си остане словенска.

Член од
31 октомври 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали може да верификувам акаунт со дебитна картичка VISA ELECTRON од Комерцијална банка? Ако знае некој или има напревено да ми каже како

Kajgana Shop

На врв Bottom