Паузирање во врска

постои потреба и од ваков период во една врска и никој не може да ме убеди во спротивното, значи ја сакаш особата со која си, не сакаш да ја изгубиш но истовремено имаш потреба и од некои други работи - не мора да е во прашање друг дечко/девојка! но кој е луд да прифати да биде закачалка - сега не ми требаш, е сега ми требаш?! и јас секако не би прифатил пауза, така што оваа ситуација другата страна најчесто тешко ја прима,одма мисли дека има друга особа па затоа се бара паузата, не може да сфати зашто баш сега мора пауза, ти не знаеш да објасниш зошто ти треба - и нормално тоа завршува со раскинување за жал.

Јас сум дефинитивно против пауза.
Значи тоа не ми се допаѓа.
Јас лично паузата ја сметам како претфаза на раскинување. Мора нешто да фали за да се сака паузата. Дали е тоа презаситеност, дали е нова љубов, дали слобода поголема ... значи нешто не е во ред со врската и се бара пауза.
Сваќам пауза од 3,4,5 дена да не се гледате или едниот партнер да има големи обврски и да не може што е секако оправдано или треба на некакво патување да оди.
Ама да ми каже еј девојко сакам пауза неколку недели па и месеци слушам кажуваат (летно време посебно) ќе речам слободно оди нема потреба ни да се вратиш.

Јас сум дефинитивно против пауза.
Значи тоа не ми се допаѓа.
Јас лично паузата ја сметам како претфаза на раскинување. Мора нешто да фали за да се сака паузата. Дали е тоа презаситеност, дали е нова љубов, дали слобода поголема ... значи нешто не е во ред со врската и се бара пауза.
Сваќам пауза од 3,4,5 дена да не се гледате или едниот партнер да има големи обврски и да не може што е секако оправдано или треба на некакво патување да оди.
Ама да ми каже еј девојко сакам пауза неколку недели па и месеци слушам кажуваат (летно време посебно) ќе речам слободно оди нема потреба ни да се вратиш.

Апсолутно се согласувам со ова... Има и оправдана пауза како што се спомна поради патување, работа, некои неизбежни обврски итн. што во суштина и не спаѓа во пауза туку само период кога не можеш да се видиш со партнерот што е секако оправдано. Но, да дојде и да ми каже дека сака пауза за да биде малку слободен, да им се посвети на другарите малку, да се преиспита дали ме сака и такви некои оправдувања-нема шанси. Всушност поентава мене ми доаѓа како "Зачекај ме ти, јас ќе побарам некој/а нова женска/дечко па ако не можам да најдам ќе ти се вратам тебе :tapp:" или пак нешто во стил како годишен одмор.Па ај сите ќе земаме годишни одмори во врската за да се ослободиме малку и да се преиспитаме вршејќи ги годишните калкулации...што не иде-не иде.

јас сум против пауза, бидејки таа е предгласник за крај на врската:nesvest:

Da i jas se soglasuvam so toa deka toa ti e veke end story,znaci se e bledo visi na konec i aj ke se folirame sega pauzi ke prajme ,razdelbta mi e nekako porazumna od pauzata.

Против паузирање. Нема стоп. Нема измеѓу. Или идам или не идам со некој. Не служам јас за закачалка, па кога ќе му текне на некој ќе биде со мене, кога ќе му текне нема да биде. Нема шанси.

Против паузирање.Нема стоп.Нема измеѓу.Или идам или неидам со некој.Не служам јас за закачалка,па кога ќе му текне на некој ќе биде со мене,кога ќе му текне нема да биде.Нема шанси.
дај бе не пишувај вакви ствари...и мене ми разгоруваш жарчиња...:)

Кога сакам нешто,сакам со тело и душа.Кога ќе осетам дека на тоа нешто сите конци се излитени и нема повеќе за што да се држи нема логика да го ставам на пауза додека не се најде подобра макара за да го сошиеме.

Или сме заедно и ја градиме врската секојдевно,се бориме за да таа има постојано свежина и секое утро додаваме нова боја на четките или воопшто не купуваме нови тетратки за да ги бојадисуваме.

Не сум ја сфакала паузата никогаш. Како е то.. ќе му клајме пауза на чувствата па ко ќе се видиме после паузата play... Глуп изговор да се избегнат некој проблеми во врската место да се дискутира за нив и да се решат.
Можи пример некое оддалечување.. Ако секој ден се гледаме со партнерот да намалиме малку ради недостигање... Ама пауза без везе

zosto da ne ako smeta deka mu e toa potrebno megutoa ne se soglasuvam da pravi so saka a tuka da spagaat i drugi devojki ...poslem tao tesko da pak bideme zaedno

Секоја пауза во врската ја одобрувам,ако имало проблеми и ако нешто не иде како што треба,дозволено е да се паузира,а партнерите да си решат каква таа пауза ќе биде,мислам дека така најдобро се сфаќа дали сакаш или не да бидеш со некого:smir:

Ако трае 2-3 дена и служи за и едниот и другиот да свати што чувствува тогаш ок а да си на пауза 2 месеци.....е тоа изгледа едниот нема мадина да раскине :pipi:

или ставаш крај или продужуеш, не поштуем паузи од типот на: дај малце да оладиме, едно време да не се гледаме и да не се слушаме до толку, блах, блах...:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom